lauantai 2. huhtikuuta 2011

Vihreän varassa

 
Kaivelin vähän kuvavarastoista kauden väriä, kun tätä lunta aina vaan riittää. Huhtikuussa  alkaa viimeistään tehdä mieli koivunlehdenvihreää, lautasliinoina, kynttilöinä, hedelminä tai vaikka ruudullisina pellavaverhoina keittiöön. Niitä verhoja olen kaivannut joka kevät viimeiset parikymmentä vuotta enkä vieläkään hankkinut. Joka tapauksessa tarvitaan uutta kasvua, siis uutta kevättä. 

Kuusi pitkää kuukautta lumitalvea on hieno juttu, mutta nyt riittää. Kevät on lyhyt, mutta ihmisen pinna vielä lyhyempi: vihreää saisi tulla heti.Matalapaineen myötä tuli päänsärkypäivä, tai oli niillä nyt tekemistä toistensa kanssa tai ei, niin pottumainen päivä kuitenkin. Suurin urotyöni oli tänään sauvakävely ja kaupassakäynti yhdessä miehen kanssa. Tuloksena oli neljä kassillista ruokaa, mikä kertoo varastojeni tyhjyydestä jotakin. Pitkän flunssan aikana ovat kauppahommat jääneet vähemmälle huomiolle.

Varmuuden vuoksi hain samalla apteekista ubikinonia ja B-vitamiinisekoituksen vanhan D-vitamiinipurkin  lisäksi. Jos niillä vaikka olisi jotain tehoa tähän nuutuneisuuteen.Huomenna tulee lounaan alkukeitoksi ihanan vihreä Crème Ninon. Näin Sikke Sumarin tekevän sitä omassa ohjelmassaan ja muistelin, miten raikkaan makuista ja hyvää se oli sen ainoan kerran, kun tein sitä joskus. 

Pääruoaksi aion paistaa uunissa taimenta, kun sitä oli kaupassa tarjolla. Siihen sopii rinnalle vanha lempparini, vietnamilainen kaalisalaatti kaalista, porkkanasta ja retikasta, ja hyvä leipä. Toivottavasti keksin vielä jotain jälkiruoaksikin huomiseen mennessä, ja jos en keksi, löytyy pakastimesta Mascarpone-jäätelöä. Lupaan etten koske siihen tänään. 

Jos hyvin käy, paistan vielä Aikun kakusta mieleen jääneitä rusinaisia kaurakeksejä. Niitäkin tulee tehtyä harvoin, vaikka ovat nopeita ja ainekset aina kotona.

10 kommenttia:

 1. Nyt tuli nälkä. Meillä oli tänään vain purkkihernaria, kun kukaan ei jaksanut mennä kauppaan. Mukavaa lauantai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kumma juttu, miten musta-valkoinen ihminenkin (siis minä) alan innostua keväisin vihreästä ja keltaisesta. Tulkaapa vaan tarjoamaan noita värejä syksyllä...

  Eipä olla täälläkään luotettu ruoasta saataviin vitamiineihin ja hivenaineisiin vaan purkista otetaan multi-vitaa ja magnesiumia, jonka pitäisi auttaa suonenvetoihin. Ei auta (vielä). Kalsiumiakin mies osti itselleen, olen sitä ottanut aina välillä, jos maitotuotteet ovat jääneet vähille.

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar, heikoilla eväillä täälläkin on menty monta viikkoa, mutta sunnuntaiksi täytyy terästäytyä. Silloin tulee vieraita:)

  Aikku, kaikki keinot on otettava käyttöön. Päänsäryn jälkeen sain vielä herpeksen huuleen, mikä kertoo omaa kieltään vastustuskyvystä tällä hetkellä. Maitohappobkteeritkin on valjastettu mukaan. Sokerinkäyttöä en vaan pysty lopettamaan millään.

  VastaaPoista
 4. Onneksi en ole ainoa, joka tekee muutoksia - sinäkin olet vaihtanut blogin nimen. Pidän tästä pohjaväristä älyttömästi ja nuo kuvasi kevätvärit sopivat hyvin tähän taustaan.

  Olen sairastellut paljon tänä talvena ja lopuksi minäkin sain peräperää 3 herpestä huuleeni. Paraneminen kesti 4 viikkoa. :(

  VastaaPoista
 5. Iinuska, vaihtelu virkistää blogiakin, sisältöä vaan on vähän vaikeampi uusia;)
  Sairastelussa on se vika, että se johtaa negatiiviseen kierteeseen. Aina uusi riesa tulee helpommin, kun on jotain muuta alla. Toivotaan nyt kumpikin positiivista kierrettä!

  VastaaPoista
 6. Meillä vihreä katoaa ihan juuri kohta, täytyykin nauttia siitä niinkauan kuin pystyy. Juuri mietin meidän vitamiininsaantia ja veikkaan että jää miinukselle.Onneksi edes D-vitamiinin saanti on taattua.

  VastaaPoista
 7. Unohtui sanoa, viitaten tuonne aiempaan,ettei asuta mutta lasten koulu oli siellä.

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut, huomasin itsekin jälkeenpäin, että lapsesi kävivät varmaan englanninkielistä koulua täällä.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoista: näin aamulla unta että etsin kaapista vihreitä vaatteita (joita en käytä koskaan kun se ei sovi minulle) ja laitoin sammalenvihreät samettihousut, juuri tuon ylimmän kuvan väriset.

  Minun lisäravinnevalikoimani on tällä hetkellä D3-vitamiinia 50 ug, fosfoseriiniä, ubikinonia 50 mg, kalaöljykapseleita, joissa on runsaasti DHA ja EPA:a, tauriinia 500 mg. Viime mainittua suositteli entinen kurssikaverisi ja se kyllä virkistää. Olen myös nukkunut sikeämmin sen jälkeen kun aloitin sen käyttämisen aamuisin.
  Meri

  VastaaPoista
 10. Meri, fosfoseriinistä ja tauriinista lisäravinteena en ole kuullutkaan. Ehkä pitää kokeilla niitäkin, kai niitä apteekista saa. Kaikki keinot saa jo ottaa käyttöön tosiaan.

  Muistan hyvin, miten nuorena naureskelin, kun äiti napsi vitamiineja ja tyrkytti meillekin. Ei ollut silloin vielä tarvetta:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...