lauantai 9. huhtikuuta 2011

Vaaleaa kauneutta


Ostin kauppareissulla purkillisen perunanarsisseja. Eikö kuulostakin huvittavalta? Jotenkin nimi ei kerro kukasta mitään, muuta kuin että se muistuttaa kai kukkivaa perunanvartta. Ensimmäisenä ajattelen itse pientä neilikkaa katsellessani kukkia pöydällä. Näin yksittäin kuvattuna ne näyttävät lähinnä erikoisilta. Narsissin näköä on, jos oikein kovasti kuvittelee.
Näistä lähtee tuoksua, kun tarpeeksi lähelle tulee, vähän hyasintin tapaista. Kamerani näyttää terälehdet valkoisina, mutta oikeasti ne ovat kermankellertävät. En tiedä vielä, tykkäänkö koko kukista. Tulee oikeastaan mieleen jouluruusu, johon en myöskään osaa vielä suhtautua. Toisaalta inhosin ennen jaloangervojakin, joita nyt istutin viime kesänä kokonaisen penkillisen.
Kaupungilla osuin Natural Arbutin -esittelyyn. Olen pitkään aikonut ostaa jotakin niistä kokeiltavaksi, koska couperosa-ihoni oireilee nyt taas näkyvämmin. Toissa keväänä kävin kolme kertaa valoimpulssihoidossa ja se auttoi selvästi. Tosin silloin huomasin tehon vasta syksyllä rusketuksen hävittyä. Hidasta muutosta se ihon paksuuntuminen tietysti onkin.

Nyt tuotteita esittelemässä oli Helena Ahti-Hallberg, joka suositteli Arbutin-seerumia jatkuvaan käyttöön. Hän sanoi tietävänsä tuotteen tehon omasta kokemuksestaan. Pakkohan se on uskoa! Hän oli sitä paitsi juuri niin kaunis ja viehättävä kuin tanssiohjelmassakin.10 kommenttia:

 1. Minulla menossa jo kevään toinen satsi perunanarsisseja. Ensimmäiset saivat olla sisällä ja avautuivat nopeasti, seuraavat istutin parvekkeelle; availevat nuppujaan parhaillaan. Oikeastaan tykkään niistä eniten nuppuisina. Tuoksu on kyllä senverran tujakka, etten oikein osaa suhtautua.

  VastaaPoista
 2. Kerrohan myöhemmin auttavatko Arbutin-tuotteet. Minäkin olen pitkään aikonut niitä ostaa kun couperosa ja maksaläiskät tuntuvat valtaavan ihon, ja sekä aikaa että meikkiä menee niiden peittelemiseen.

  Missä tehtiin valoimpulssihoitoa - kosmetologillako? Ostettiinko heti kuurina? Mikä vuodenaika paras tuolle hoidolle? Sitäkin olen miettinyt..

  Noita 'narsisseja' en ole nähnyt missään, kaunis väri. Mutta jos tuoksuvat vähänkään voimakkaasti, eivät sovi meille (kissojen ja minun tarkan nenäni vuoksi). No parvekkeelle kyllä sopisi..

  VastaaPoista
 3. Entäs perunankukka jätti koossa?

  VastaaPoista
 4. Pirkko, kuulemma narsissit voi istuttaa uloskin. Ja ainakin sipulit kukinnan jälkeen. Kunhan loputkin lumet vielä sulavat, voisi ne viedä uloa. Mutta sieltä on tulossa myös kolmenlaisia tulppaaneja tai ainakin pitäisi.

  Sooloilija, kosmetologi antoi valoimpulssihoitoa. Silmät suojattiin ja laitteella annettiin poskille voimakasta valoa sähköiskumaisina impulsseina. Kävin kolme kertaa sarjana ja lopetin sitten, kun tuli kalliiksi (75e kerta) eikä näkynyt varsinaista tehoakaan. Sitten tuli kesä ja rusketusta peittämään couperosaa. Syksyllä huomasin, että peiteainetta ei enää poskille tarvittu. Teho kesti pari vuotta ja nyt taas punottaa posket ja leuka. Kestää kuulemma vähintään kuukauden ennen kuin tehoa voi havaita ja uskon kyllä.

  Rva Pioni, guuglasin perunankukan ja sehän on ihan selvästi tämän narsissin kantaäitejä. Siirretty vaan sipuliin ja kerrottu hieman:)

  VastaaPoista
 5. Minunkin piti ostaa perunanarsisseja, mutta sillä hetkellä Plantagenissa oli vain rippeet jäljellä, joten päädyin orvokeihin.
  Kyllä Arbutinia tarttisin minäkin.

  VastaaPoista
 6. Arleena, kun guuglasin perunanarsissia, huomasin että sinulla oli viime keväänä terassilla niitä komea rivistö:)

  VastaaPoista
 7. Viime keväänä ostin perunanarsisseja ja olivat sen verran vahvan tuoksuisia, että ulkoistin kukat saman tien. Samoin helmililjasta lähtee yllättävästi tuoksua, sanoo astmaatikko, joka elää koiran kanssa. Koirahan ei haise koskaan paitsi ihan vähän ulolle sateen jälkeen...

  Käsiin tulee kesäisin maksaläiskiä, itse asiassa eivät edes lähde talven aikana pois. Auttaisiko Arbutin? Kerro kokemuksia.

  VastaaPoista
 8. Aikku, astman takia täälläkin siirrettiin koiran otto näinkin pitkälle:) Eikä mitään oireita, ainakaan vielä. Jouluna minulla oli hyasintti, joka ei tuoksunut juuri ollenkaan. En tiedä, onko niitä jalostettu sellaisiksi, mutta se kukki ihanan sinisenä, juuri sellaisena kuin halusin.

  Tämä narsissi tuoksuu aika voimakkaasti, kun on lähellä. Ei ota henkeen, mutta en pidäkään siitä. Vien ulkolaatikkoon ennen pitkää.

  Ainakin se Ahti-Hallberg sanoi, että maksaläiskiin kannattaa kokeilla seerumia. Mutta siis toimii hitaasti.

  VastaaPoista
 9. Valloittavaa herkkyyttä noissa kaikissa kukkakuvissa. Valkoinen osaa sitten olla välillä niin kaunista.

  VastaaPoista
 10. Ruska, nämä perunanarsissit on vaan sellaisia sutturoita, ettei niistä kovin tyylikkäitä kuvia saakaan:D

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...