keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kuvia kävelyltä


Kuvassa on Ainolan vanhan tanssilavan sisääntulo järveltä päin. Kerran menin lukioikäisenä sinne veneellä, mikälie tilaisuus ollut. Se oli ainoa kontaktini tanssilavakulttuuriin. Olin enemmän diskoihmisiä.
Tämä idylli on kuin ihmeen kaupalla saatu säilytettyä, vaikka sen kylkeen on kasvanut lähes parinkymmenen tuhannen asukkaan kaupungiosa. Nyt vanhasta alueesta on tarkoitus jalostaa jotakin kivaa ja toimivaa, ja onhan siellä kesäteatteri toiminut tähänkin asti.


Timanttienkeräilijä kävi siis pyhinä kiertämässä Jyväsjärveä, tosin vaan sitä pienempää puolta. Tekemistä oli ihan siinäkin. Meno ei ollut nopeaa, kun koiralla oli niin paljon uutta nuuskittavaa.

Tähän aikaan vuodesta kun luonto on vielä niin väritöntä, näytti oudolta nähdä ihmisiä värikkäissä kesävaatteissa liikkeellä. Hihatonta toppia ja sortseja ei moni keski-ikäinen kyllä pue päälleen ennen toukokuuta, vallankaan kun järvessä on vielä jäätkin.5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tosi mahtava tunnelma noissa jotenkin.

  -Lisa

  VastaaPoista
 2. Tulevan vaimoni hurmaavan hymyn kohtasin ensi kerran Valtiontalolla, mutta kadotin hänet ihailijoidensa joukkoon. Seuraavana kesänä hän iski salaman tavoin sieluuni Ainolassa. Ylitin itseni ja pääsin saatille Tourulaan. En edes saattosuukkoa kerjännyt, joka vaimoni mukaan pelastuksekseni koituikin, sillä käyttäydyin herrasmiehen tavoin, kuten hän jälkikäteen sanoi.
  Nyt on oltu naimisissa suurin piirtein 45 vuotta.
  Säilyköön Ainola ikuisesti!

  Iisi

  VastaaPoista
 3. Hei Lisa! Siellä on sellaista vanhan ajan tunnelmaa, jota harvoin kaupungissa tapaa. On ihan ihmeellistä, että rakennukset on saatu säilytettyä rannassa,vaikka viereen on rakennettu isoja kerrostaloja.

  Iisi, olet ihana romantikko:D Tuollaisten muistojen takia eläköön Ainola siis!

  VastaaPoista
 4. Tanssilavat olivat ensimmäinen kosketukseni vastakkaiseen sukupuoleen suukkona nurkan takana : ) Voi sitä tunnelmaa : )

  VastaaPoista
 5. Mayo, voin kuvitella jännittyneen ja odotuksentäyteisen tunnelman. Minä kävin Oulussa diskossa, siinä ainoassa siihen aikaan. Ihan samaa sielläkin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...