lauantai 26. maaliskuuta 2011

Ihan tyypillinen lauantai turhuuksien turuilla

(Lainattu kuvahausta)

Teen mitä tahansa  oheistoimintaa välttääkseni siivousta tai muita pakollisia töitä kotona. Tänään rupesin pesemään koruja, kun mieleen oli ensin tullut keittiön kaapinovien pesu. Kirkkaassa aamuvalossa näkyi kaikki lika valkoisissa ovissa. Liotin siis hopeisia ranneketjuja ja korvakoruja ammoniakkiliuoksessa ja pesin niitä puhtaaksi. Timanttisormukset pesin  hammasharjalla ja tiskiaineella. No nyt kiiltää kaikki muut paitsi keittiön kaapit. 


Oli ihanaa käydä pyörimässä lauantaitungoksessa kaupungilla parin viikon hiljaiselon jälkeen. Tai olinhan tietysti viikon töissä tässä välillä ja vielä varsin tyytyväisenä, tunsin todellista työniloa. Hyvän työfiiliksen salaisuus oli aikainen nukkumaanmeno ja kunnon yöunet joka yö. Yksinkertaista, mutta vaikeaa vielä vanhallekin.

Ruokaostoksilla käymme lauantaisin mielellään Mestarin Herkussa, jossa on  pikkuisen parempi tunnelma kuin isossa marketissa. Sieltä löytää mustaviinimarjajauhetta aamurahkaan, hyviä sämpylöitä sunnuntaiaamuksi ja upeita juustoja. Tällä kertaa en voinut vastustaa kiusausta ostaa Pyymäen leipomon supermakeita Canelo-korppuja. Niitä sitten vedimme miehen kanssa päiväkahvilla kaksin käsin.


Alennusmyynnistä tarttui mukaan muutakin. Olen nuuhkinut jonkin aikaa jo Versacen Versusta ja uutta Vanitas-tuoksua. Niissä on molemmissa sellaisia sävyjä, joista pidän. Tarpeeksi raikkaita arkikäyttöön, mutta kuitenkin riittävän naisellisia aikuiselle naiselle. Viime kesän lempituoksuni oli saman merkin Versense. Omituisia nimiä muuten, voisivat keksiä jo muutakin...No ostin sitten tuota violettia Versusta, kun se oli tarjouksessa vain kolmellakympillä.Nyt on taas tuleva viikko vapaata. Paras uutinen on, että pesukoneen korjaaja tulee takaisin varaosien kanssa maanantaina. Kaksi viikkoa ilman omaa pesukonetta on tuntunut aika pitkältä.

10 kommenttia:

 1. Mikä siinä onkin, kun turhuuksien turut ovat niin paljon piristävämmät, minustakin!
  Ihan uudet tuoksut minulle. Teinityttöni tuoksuu Versacelle, lieneekö sukua noille?

  VastaaPoista
 2. Rva Pioni, kaikki Versacet voisivat olla teinityttöjen suosikkeja, ne ovat sen verran kevyitä.
  En itse tykkää yhtään lämpimistä itämaisista tuoksuista, ehkä siksi, että pidän viileistä väreistäkin. Nuorena tykkäsin ihan ruohonvihreistä hajuvesistä.

  VastaaPoista
 3. Täällä on uutta ilmettäkin, eri pohjaväri..

  Minäkin olen just sellainen pienten asioiden tuunaaja. Isot asiat kuten esim. tiskikoneen täyttö ja imurointi ovatkin sitten kovan työn takana.

  Hajuvedet ja korut.. Niissä en ole mestari, mutta ihailen aina kun joku ostaa jonkin ihanan tuoksun.

  VastaaPoista
 4. Minun siivouspäiväni kääntyi vanhojen valokuvien katseluun. Halusin aloittaa hyllyistä heittämällä vanhat roinat pois, mutta siihen se tyssäsi: vanhaan albumiin kun tuli jo ilta.

  Sinulla sentään on puhtaita koruja : )

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen lauseesi kiteyttää myös minun parhaan osaamisalueeni.
  Kiitos hajuvesivinkeistä. Minäkään en pidä raskaista myskisistä tuoksuista. Kestosuosikkini ovat Nina Riccin L'air du Temps ja Calvin Kleinin One, joihin aina palaan kokeiltuani välillä muuta.

  VastaaPoista
 6. On kai se tuokin tarpeellista huoltoa :)

  Kukapa sitä nyt siivousta ensimmäiseksi, tyytyväisenä totesin tyttären siivonneen pyynnöstä ja loput tehdään sunnuntai- iltana..

  Niin ja tää blogin taustaväri sopii tosi hyvin meidän makuuhuoneen seinän kanssa :DDD

  eikka

  VastaaPoista
 7. Sooloilija, blogia on helpompi uudistaa kuin itseään, siksi taas uusi väri.

  Mayo, vanhat valokuva-albumit pitäisikin kaivaa katsottavaksi, en ole katsellut niitä tosi pitkään aikaan.

  Ina, joskus tietyt tuoksut yhdistyvät ihmisiin, kuten minä yhdistän L'air du Tempsin yhteen ihmiseen 80-luvulla. CK one on ihana tuoksu.

  VastaaPoista
 8. Eikka, teidän makkarin seinä on ehkä ollut inspiraationi:)
  Siivouksessa on se vika, että se pitää ihan kohta toistaa. Jos jättää yhden kerran välistä pois, ei huomaa mitään.

  VastaaPoista
 9. Minulla on taas ikkunoiden pesu-urakka jäänyt puolitiehen, pitäisi päästä olohuoneesta eteenpäin.
  HYvä muistutus, korut pitäisi puhdistaa, helmiä viedä korjattavaksi.

  VastaaPoista
 10. Arleena, ikkunoissa on kova homma, kun niitä on paljon. Mutta tuloskin näkyy välittömästi ja siitä osaa iloita.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...