sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Viimeiset vieraat -ehkä viikkoon


Jos nyt ei olisi vapaata seuraavalla viikolla, voisi käydä huonosti. Onneksi ei kuitenkaan käy., sillä huomenna saan nukkua pitkään eikä ole mitään menoja ennen iltapäivää. Olen varannut kaikenlaista mukavaa hoitoa itselleni pitkin tulevaa viikkoa, ja nyt tuntuu, että olen todella ansainnut sen.

Ihan selvästi mieskin on ollut stressaantunut. Viime yönä hän nousi istumaan ja selittämään minulle jotakin silmät selällään. Puhui jotakin viime viikon työasioista ja käski  minua vahtimaan oppilaita.  Hoputti vielä muutaman kerran johonkin muuhun juttuun. Ja kun sanoin, että hän näkee unta, hän tiukasti kielsi sen. Lopulta hän hermostui ja käski unohtamaan koko jutun.  Ja aamulla  ei tietenkään muistanut mitään koko asiasta.


Viikonloppuna oli käymässä vanhat ystävät, joitten kanssa ei tarvinnut pingottaa.  Tehtiin  illalla yhdessä poro-juurespiirakkaa ja maisteltiin sen kanssa espanjalaista tempranilloa. Sain tuliaisiksi pullon Amaronea, jota en ole koskaan  raskinut itse ostaa. Kerran aiemmin olen saanut yhden pullon lahjaksi nuorisolta. Se oli suussasulavan ihanaa ihan vaan seurustelujuomanakin.


Talossa oli nyt viikonlopun ajan kolme mäyräkoiraa, jotka viihtyivät yllättävän hyvin yhdessä.  Sen verran olivat kiinnostuneita toisistaan, ettei kukaan malttanut oikein nukkua. Ei ihme, että Vilma on ollut nyt koko illan unten mailla. Ulkona meinasi myös hermo mennä kolmen taluttimen kanssa, vaikka ei sentään tarvinnut yksin ulkoiluttaa.Vilma yritti niin innokkaasti saada muita leikkiin mukaan.

Poikakin oli käymässä Helsingistä tyttöystävänsä kanssa ja saimme heidät kotiin syömään lauantaina. Työkaverilta olin saanut hyvän idean täyttää broilerin ohutleikkeet valkosipulilla ja sinihomejuustolla, kääriä rullalle ja sulkea pekoniviipaleella. Niitten seuraksi kokeilin ensimmäistä kertaa bataattilaatikkoa, ja sekin onnistui hyvin.

Ensi viikolla en aio tehdä ruokaa enkä mitään muutakaan. Jos hyvin käy, pesen sata koneellista pyykkiä.
Kuvat Kai Fagerströmin ja Heikki Willamon kirjasta Viimeiset vieraat.

8 kommenttia:

 1. Minusta ei olisi varmaan mitään jäljellä, jos vieraat viipyisivät viikon, joskus poikani perhe on pari yötä ja sekin stressaa:)

  Hauskaa ja rentouttavaa Ystävänpäivää sinulle, Katriina!

  VastaaPoista
 2. Manteli, meillä asuu monet sukulaiset ja ystävät kaukana, joten olen tottunut viikonloppuvieraisiin. Nyt sattui vilkas viikonloppu sen lähes kaksiviikkoisen ulkomaanvieraan jälkeen. Väliin jäi vain yksi ilta, jolloin ehdimme kauppaan. Ei jäänyt sellaista omaa rauhoittumisaikaa ja se tuntui.

  Hyvää ystävänpäivää sinullekin, Manteli!

  VastaaPoista
 3. Kadehdin tuota sun sosiaalista elämääsi! Minusta on tullut suorastaan epävieraanvarainen ja tuntuu, että ystävät ovat samanlaisia. 3-kymppisenä tuli vierailtua ja 'ulkoiltua' paljon, 4-kymppisenä kävi vielä muutama vakiovieras, mutta nyt 5-kymppisenä olen miehen kanssa kaksin kotona ja erakoidun aina vaan lisää. Miehelle olen sentään antanut luvan käydä kavereittensa kanssa kalareissuilla, sillä olen mieluusti kotona ihan yksinäni.

  VastaaPoista
 4. Ei kokkausta vaan 100 koneellista pyykkiä! Kuulostaa minunkin unelmaviikoltani.

  VastaaPoista
 5. Sopivasti vaihtelua elämässä, hyvä! Välillä tekee hyvää saada haasteita ja välillä löysätä. Joskus viettää aivan ikioma hemmottelu päivä.

  VastaaPoista
 6. Hyvää ystävänpäivää ja kiitos kauniista sanoistasi Pionille. Nauti viikostasi!

  VastaaPoista
 7. Täytetyt broilerin leikkeet kuulostaa taivaalliselta, laitan tuolla ohjeella heti kun "saan" syödä! Bataattilaatikko kuuluukin jo suosikkeihin. Ja poropiirakka...voi että, mun viikon herkku oli kaurapuuro! Mukavaa viikkoa, ystävänpäivää ja hyvä kun osaat hoitaa itseäsi; rakasta ystävääsi ja hoida itseäsi:)

  VastaaPoista
 8. Iinuska, vähissä on meilläkin tavallisesti sosiaalinen elämä. Tuntuu että aina ollaan rauhassa kotona. Ja sitten tulee kaikkea roppakaupalla!

  Yksi selvimmistä uupumuksen merkeistä on ollut se, etten vapaaehtoisesti ole vuosiin kutsunut vieraita. Vasta nyt olen alkanut aktivoitua ja jaksaa enemmän.

  Veela, pyykin kanssa tuntee tekevänsä kunnon hommia, mutta se ei rasita mitenkään erityisesti;)

  Rita, vaihtelu juuri virkistää, ja välillä pitää saada lyödä ihan lössiksi.

  Rva Pioni, kiitos, sinulla oli inspiroiva postaus:)

  Tarja, noita leikkeitä kannattaakin kokeilla. Muista vaan maustaa myös suolalla ja pippurilla, minulta unohtui ja heittelin mausteet vasta rullien päälle.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...