torstai 3. helmikuuta 2011

Mun kööki


Vaihdoin keittiön tuoleihin vanhat siniset päälliset ja nehän alkoivat näyttää taas hyvältä.  Kaapista kaivoin siniset kangastabletit, jotka ovat sopivasti samaa sävyä. Valkoiseen huoneeseen tulee ihmeesti ryhtiä, kun sinne lisää reipasta väriä. Kuvissa vasemmanpuoleisella seinällä on  kaksi isoa ikkunaa. Pidän niissä neutraalin valko-harmaata kappaa ja salusiineja, joten väriä on saatava jostakin muusta.

Välitilan kaakelit ovat muka harmaat, mutta ihan liian vaaleat tuodakseen mitään kontrastia. Edelliset olivat kiiltävät tummansiniset ja sinänsä kauniit, mutta niitten jälkeen halusin neutraaleja värejä ja ehdottomasti mattapinnan. On paljon helpompi pitää siistin näköisenä.


Kaksitoista vuotta sitten remontoitu keittiö alkaa vähitellen näyttää kuluneelta. Muoti on muuttunut jo moneen kertaan ja nyt tekisin tietysti taas erilaisia ratkaisuja. Kukkarokin sanelee aika paljon, kun kalusteita on kolmella seinällä. Se esti aikanaan tehokkaasti haaveilemasta kivitasoista, enkä raskinut ottaa kuutta metriä puutasojakaan, vaan oli tyydyttävä laminaattiin.


Nyt tahtoisin jo uuden liesitason ja uunin, erilaisen liesituulettimen (nykyinen on ulosvedettävä), isomman tiskialtaan, korkeakiiltoiset kaapinovet, kivitasot ja vaikka mitä muuta. Nämä tuli mieleen, kun istuimme yhtenä päivänä ystävän kanssa kahvilla ja puhuimme keittiöistä.

Kunhan uneksin, ensin on kuitenkin paljon muuta.13 kommenttia:

 1. Tiedän nämä keittiöhaaveet. Meillä on vielä keittiö vuodelta 83 mutta ei ole varaa tehdä täysremontiia. Kun muutimme viisi vuotta sitten inhosin keittiötä mutta olen saanut muutettua sen ns. rustiikkisen kivaksi. Tasot muuttuivat oikeaksi puuksi, ostettiin rautakaupasta mieluisaa puuta ja mies sitten sahas ne oikeanlaiseksi ja öljyttiin. Mie rakastan niitä. Onneksi kaapinovet olivat mäntypuiset joten maalasin kaikkivalkoisiksi ja jotkut kaapit jätin avoimiksi. Uusi valkoinen posliiniallas ja komia hana. Halvalla pääsi ja kestään katseen. Hieman vanhanaikainen kun ihan manuaaliset vetolaatikot ilman mitään nykyajan "laakereita" mutta vielä jaksaa vetää laatikon auki ihan omilla voimilla ja sulkea:)
  Mutta myös unelmieni UUSI keittiö on valmis päässäni.

  VastaaPoista
 2. Harmonisen kaunis keittiö. Pienillä muutoksilla voit toteuttaa sen unelmiesi mukaiseksi ja rahaa säästyy.
  On se sen verran kaunis, että onnistuu niinkin, mutta tämä on vain minun ajatukseni.

  Mukavia kokkailuhetkiä keittiöösi.

  VastaaPoista
 3. Ihana on, vaikka luetteletkin uudistuksia mitä haluaisit..

  Lamppu sopii erityisen hyvin kokonaisuuteen, kaunis kattolamppu!

  VastaaPoista
 4. Muodit muuttuu ja niiden mukana omat mieltymykset. Ehkä meidän keittiö vuodelta -83 on nyt ihan muodikas...pintaremonteilla on tähän asti kestetty. Siis minä olen kestänyt. Ja eniten kaipaisin lisää tilaa. Ja jos sitä tilaa saisi, tietäisin mitä haluaisin. Ehkä se unelmakeittiökin joskus toteutuu. Siihen asti voidaan unelmoida:)

  VastaaPoista
 5. Katseltuaan aikansa, itse kaipaa vaihtelua. Tottakai, sehän on jatkuvasti oman elämän keskiössä. Minusta sinulla on kaunis keittiö. Värit tuovat uutta ilmettä ja perusvärit ovat hyviä vaaleina.

  Kaunis tuo puukulho.

  Haaveilu on elämän suola! Sitä pitää olla :)

  VastaaPoista
 6. Keittiönne näyttää tosi näppärältä mutta ymmärrän tunteesi. Meilläkin olisi seuraavaksi vuorossa keittiö mutta suunnitelmat ovat levällään. Kivitaso olisi unelma ja unelmoiti on parhautta.

  VastaaPoista
 7. Henrietta, keittiösi kuulostaa kodikkaalta ja kivalta. Olet onnekas, kun miehesi osaa toteuttaa remonttihaaveitasi. Posliiniallas on varmasti ihana, ainakin kuvista olen ihaillut niitä. Kolisevatko astiat kovasti siinä?

  Arleena, pieniin muutoksiin saan tyytyä, niitä pitäisi vaan toteuttaa vähitellen. Alkaisin siitä häpeäpilkustani, kirjahýllystä, allas heti toisena.

  Sooloilija, olen aika herkkä häikäisylle, joten lamppu pitää valita sen mukaan. Tämä on jo toinen samanlainen Kodin 1:n keittiölamppu.

  Tarja, sellainen nykyaikainen avokeittiö kunnon saarekkeella olisi minunkin unelmani. Tai ehkä vielä niin, että vain osa näkyisi olohuoneen puolelle. Haluan keittiöön myös luonnonvaloa.

  Lepis, olen allerginen kovin värikkäille keittiöille, koska alunperin meillä on ollut keltaiset kaapinovet. Kamalaa!
  Puukulho on varmaankin peräisin Ikeasta. On toiminut monena.

  Pikkujutut, kivitaso on kuulemma hyvä leivontaan ja muutenkin, sanoo siskoni, jolla on upeat mustat tasot.

  VastaaPoista
 8. Ja minusta kun teidän keittiö on aina ollut niin mukavannäköinen ja hyvin suunniteltu. Toisten sisustuksia ei katsokaan kuten omia. Omani on onneksi vielä alle 10 vuotta vanha ja saa kelvata vielä toiset 10 vuotta.

  Kun on katsonut Livin sisustusohjelmia, niin ison muutoksen saa aikaan jo vaihtamalla vetimet. Kiva on kattoa toisten tekemisiä, itse en suin surminkaan enää koskaan ala minkäänlaiseen remonttiin.

  Haaveista tuppaa tulemaan joskus totta, joten sitä kohti!

  eikka

  VastaaPoista
 9. Eikka, kas, munkin mielestä teidän keittiö on toimiva ja kivannäköinen, kodikas lisäksi.
  Toimeen tarttuminen eli siis luuriin tarttuminen on vaan niin kiven alla. Että saisi jotakin alulle, edes pientä.

  VastaaPoista
 10. Minuakin kyllästyttää oma keittiö, mutta sinun keittiöstä tykkään. Enpä lähtisi juuri muuttelemaan mitään. Mutta jos saan luvan sanoa ja sanonpa silti, niin vaihtaisin nuo siniset tuolinpäälliset vähän neutraalimmiksi ja toisin väriä just maljakoilla ja kukilla ja tekstiileillä. Mutta minähän olenkin musta-valkoinen ihminen. Nuorimmaisen mielestä harmaa on minulle se värikäs väri.

  VastaaPoista
 11. Aikku, vastahan minä vaihdoin nuo siniset päälle:) Tavallisesti tuoleissa on luonnonvalkoiset puuvillapäälliset, mutta nyt ne joutuivat pesuun. Alkuperäiset siniset näyttivät minusta nyt ihmeen raikkailta. Epäilemättä väri vaihtuu taas kevään edetessä.

  Hankin eilen juuri syreeninvärisen viskoosineuletakin, että saisin vähän väriä vaatteisiini. Koko skaala kulkee välillä musta-harmaa-tummansininen. Viimeinen on raikas kesävärini:)

  VastaaPoista
 12. Keittiösi näyttä hyvältä.
  Juuri tuollaista haluaisin itse. Suunnitteilla on jossain tulevaisuudessa vaihtaa vaalea laminaattitaso tuollaiseksi tuhdiksi ja aidoksi puutasoksi ja ruokapöydän kansi samalla ja samanlaiseksi. Kivestäkin...
  Tiskiallasta haluaisin pienennettävän. Astioille lisätilaa hankkimalla uusi laatikollinen taso...

  VastaaPoista
 13. Rita, minulla on melko pieni tiskiallas ja sen vieressä kaatoallas ja tykkään, että ne ovat epäkäytännölliset. Haluan nyt yhden ison altaan, jossa mahtuu pesemään uunipellinkin. Kaatoaltaalla ainakaan en tee mitään. Nuo mun tasot on laminaattia, helppohoitoista ainakin. Tykkäisin myös puutasoista.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...