perjantai 18. helmikuuta 2011

Liikkuvia ja liikkumattomia kuvia


Minulla on tasan kaksi kuvausaihetta, kuten tiedätte. Tänään on taas tulppaanipäivä. Katselin eilen Rva Pionin ottamia valokuvia, joissa hän oli käyttänyt uusia loittorenkaitaan. Innostuin siitä tilaamaan itsellenikin loittorengassarjan.


Makron hankintaa on hillinnyt hinta,  mutta näillä pääsee nyt aika hyvin eteenpäin. Nyt pitäisi vielä jaksaa odottaa, sillä tilaus tulee vasta muutaman viikon päästä. Siihen asti pitää leikkiä niillä leluilla, mitä on.

 

Viikko on mennyt puolihuomaamatta ja siivillä, se on väsymyksen ja pienen ylirasituksen hinta. En ole saanut tehtyä mitään, mitä olin aikonut. Lukeminen, elokuvien katsominen ja muutamat pienet kotihommat ovat vain haihtuneet mielestä.


Kävin sentään kasvohoidossa. Kai siitä hyötyä on, kun kosmetologi sanoi ihoni näyttävän korkeintaan nelikymppisen iholta. Ovela kettu! Pystyisipä joku sanomaan saman vartalostani, jonka iäksi itse veikkaan kahdeksaakymmentä.

Pari iltaa sitten sain miehen mukaan katsomaan Kuninkaan puhe -elokuvaa. Aika paljon odotin, eikä tarvinnut yhtään pettyä! Kyllä Colin Firth on kaikki palkintonsa ansainnut, hän ylitti todella itsensä ilmaisemalla hienosti kuninkaan vaikeuksia. Firth on ollut usein rooleissaan vähän pökkelömäisen pidättyväinen, paitsi Valmontissa, vaikkakin jumalaisen seksikäs, eikä häneltä ole tottunut näkemään tällaisia tunnetiloja. No ehkä Single Man oli lievä poikkeus.


Miehen mielestä Geoffrey Rush poikkeuksellisia menetelmiä käyttävänä puheterapeuttina oli paljon parempi. Häneltä vaan on tottunutkin odottamaan loisteliaita roolisuorituksia, joten en osannut edes ihmetellä sitä. Tarvitsee vain muistella varsinkin Loistoa, Rakastunut Shakespearea ja Karibian merirosvoja.

Kummaltakin roolihenkilöltä vaati rohkeutta murtaa perinteisiä raja-aitoja, siten he saattoivat saavuttaa jotain ennennäkemätöntä. Tässä elokuvassa ei ollut sellaista kuninkaallista kuorrutusta, jota on tottunut näkemään. Välillä mietin jopa, että kuninkaallisten elämä on varsin tiukoissa puitteissa, ja meillä taviksilla on paljon hauskempaa.

12 kommenttia:

 1. Kuvauskohteet näillä pakkasilla ovat täälläkin vähäiset, sillä lumi ja tuo kylmyys ei yhtään inspiroi. Mielellään sitä katselee jotakin, joka jo vie kohti kevättä, kuten ihania tulppaaneitasi.
  Xtrav-harratuspiirini Tanita-vaaka kertoi vartaloni iän. Lukema tyrmäävyydessään antoi ymmärrystä, miksi tunnen itseni niin kestoväsyneeksi. Lukema ei näköjään hevillä laske, jatkan yrittämistä...
  Hyvä sinä, jolla on nuori iho!

  VastaaPoista
 2. Tulppaanikuvasi ovat kyllä ihastuttavia, miellyin erityisesti kahteen alimpaan, niissä on sitä ihanaa pinkkiä♥
  Loittorengassarjaa tekisi minunkin mieleni joskus kokeilla, saisiko vielä lähempää ötökkäkuvia.

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tulppaanipäivät ovat hyviä!

  Minä taas haaveilen näistä:
  http://www.lensbaby.com/#0

  VastaaPoista
 4. Mikä ihmeen loittorengassarja ja mitä sillä tehdään?? Ainakin kuvat ovat loistavia!

  Sut tarvittais mukaan kesällä ottamaan hyviä tunturikuvia.. Ois niin kiva talvella katsella paremmin valotettuja ja tarkennettuja maisemakuvia.

  eikka

  VastaaPoista
 5. Rva Pioni, oma lukemani on peräti noussut toista kiloa tässä vieraitten pyörityksessä. En millään saa itseäni täysin takaisin ruotuun, varsinkin kun ulkoilu on niin lyhyttä. Mutta ei luovuteta!

  Manteli, olisihan se oikea makrolinssikin paikallaan, mutta Nikonin oma maksaa aivan liikaa juuri nyt. Olisi nimittäin muitakin unelmia;)

  Lepis, jännittävä tuo sinun haaveittesi kohde Lensbaby! Kiva kun kerroit sellaisen olemassaolosta. Muuten, en olisi ikinä uskonut, että tulee hankittua näin paljon kaikkea oheistavaraa. Iso kameralaukku alkaa olla aika täynnä.

  Eikka, 1-3 loittorengasta voidaan laittaa kameran ja linssin väliin, joten ne vaan pidentävät välimatkaa linssin ja kennon välillä. Näin kuvauskohde saadaan lähemmäksi ja suuremmaksi. Nikonin makrolinssi maksaa esim. 800e, Kenkon loittosarja vain 148e.

  Musta ei ole viikon vaellukseen! En uskalla lähteä kantamaan rinkkaa, mulle riittäisi päiväreppu ja kameralaukku. Kiva olisi silti tehdä jotain yhdessä, jos keksitään.

  VastaaPoista
 6. Tulppaanien aika on nyt, tosin unohdin niitä ostaa. Mutta seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
 7. Herkullisen värisiä tulppaaneja - ihania kuvia. Minun tulee ostettua lähes aina valkoisia.

  VastaaPoista
 8. Kuvasi ovat mielenkiintoisia: jännä, miten paljon tarkennuskohtaa ja/tai syvyysterävyyttä muuttamalla voi vaikuttaa lopputulokseen. Aikoinani käytin loittorenkaita tavallisella järjestelmäkameran kanssa, mutta näillä digivehkeillä en ole yrittänyt. Muistini mukaan tarkentaminen oli aika työlästä ainakin silloin kun kuvasin maastossa mahallani maaten. Autofokus ei taida toimia loittorenkaiden kanssa? Päädyin ostamaan Nikonin 105 mm:n mikro/makro-objektiivin, joka on hintansa väärtti, mutta aika painava möhkäle niin että vaatii kyllä jalustan.

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat taas. Ja näistä jälleen näkee että ei se ole tekniikasta kiinni eikä kamerasta vaan siitä että osaa nähdä.
  Minulle kans sopii taas joskus oikein hyvin joku ei-rinkkavaellus Lapissa, ihan mitä vain keksitään. Ja joskus haluan Kuusamoon, haluatteko te, Eikka ja Katriina?
  Meri

  VastaaPoista
 10. Arleena, kaupassa oli pikkuruusuja pilkkahintaan, mutta jotenkin en osaa mieltää tätä ruusuajaksi, siksi jäivät.

  Rita, valkoiset kukat ovatkin ihania. Niitä on aika harvoin tarjolla, ei ollut nytkään kuin punaisia ja keltaisia.

  Ina, Kenkon loittojen pitäisi välittää sähköt linssiin. Eiköhän aito makro ole silti parempi, mutta kallis ostos se on uutena. Jalustani on vähän hepponen, ja olen laiska käyttämään sitä. Kannattaisi kyllä: lopputulos on aina parempi silloin, kun olen vaivautunut.

  Meri, Kuusamo kiinnostaa erittäin paljon. Käydään siskot yhdessä verestämässä vanhoja silmiämme!

  VastaaPoista
 11. Tulppaanikuvasi ovat aina niin kauniita. Lisää vaan :)

  Ja tuo Kuninkaan ääni-leffa täytyy ehdottomasti nähdä, se kuulostaa siksi mielenkiintoiselta. Kiitos vinkistä!:)

  VastaaPoista
 12. Kati, vaikka elokuva tosiaan kertoo vain kuninkaan puheviasta, sen syvempi sanoma on kahden miehen syvästä ystävyydestä. Minua ainakin lopussa itketti.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...