tiistai 4. tammikuuta 2011

Kiinnostava valokuvakirja

Eikö ole kiehtova kuva! Ei ole tietenkään omani, vaan Kai Fagerströmin ja lainattu kuvahausta. 

Joulukuun Kamera-lehdessä on juttu Heikki Willamon ja Kai Fagerströmin kirjasta Viimeiset vieraat. Kaksikko on kuvannut autiotaloja ja niiden viimeisiä asukkeja illan hämärässä. Hämyisissä kuvissa on jotain taianomaista, menneen ajan yksinkertaisuutta ja runollista rappiota. Se on runollista silloin, kun ei tarvitse olla osa sitä.


Talon viimeisiä asukkaita ovat oravat, hiiret, mäyrät, ketut ja jopa supikoirat. Niiden kuvaamiseen niukassa valossa onkin tarvittu pitkän linjan ammattilaisen taitoa. Olen tavattoman ihastunut  näihin niukkoihin väreihin ja ja vähäiseen valoon, joista syntyy tuo sadunomainen pysähtynyt tunnelma.

Kamera-lehdessä on pari upeaa still-kuvaa, jotka muistuttavat vanhoja ja mustuneita hollantilaisia 1600-luvun maalauksia. Juuri sellaisen haluaisin tauluksi seinälle. Harmi, kun en löydä kuvaa tähän!

Kai Fagerströmin omilta sivuilta voi käydä katsomassa lisää samanlaisia eläinkuvia. Tai muita hienoja otoksia.


Tämä ihastus  on minullekin uutta, koska olen aina ollut hyvän valon ja kontrastisten värien ystävä. Vaikka on  uudenlainen kokeilu joskus onnistunutkin.

Tein tästä jo varauksen kirjastoon. Sormet syyhyävät.

7 kommenttia:

 1. Kerrothan sitten kun olet lukenut, pliis. Katselin noita kuvia jo aiemmin jossain (netissä) ja pidin todella tyylistä. Niukkuus viehätti myös minua. Mikä meille on tullut ;)

  VastaaPoista
 2. Lepis, kyllä se on ovenraosta pilkistävä vanhuus! Eikö mummot ole aina tykänneet istua pimeässä ja muutenkin kulkeneet värittöminä haamuina haahuillen:)

  VastaaPoista
 3. Hyvä mielenkiinnon kohde, tässä apua pahimpaan nälkään.

  http://www.surffi.net/~pvola/main.html

  VastaaPoista
 4. Ari, tuollahan olikin autiotaloja roppakaupalla:)

  VastaaPoista
 5. Tuo kirja vaikuttaa tosi kiinnostavalta. Ihanien kuvien lisäksi siinä on käsittääkseni myös ihania Risto Rasan runoja.

  Varasin sen nyt kirjastosta ja ostan omaksi jos haluan palata siihen uudelleen : )

  VastaaPoista
 6. Tuo on ihana kirja! Satuin saamaan kirjastostamme syksyllä sen aivan tuoreeltaan. Ajattelin silloin hankkivani tyttärelle kirjan joululahjaksi. Uhohdin, harmi.Mutta voihan kirjan toki muutenkin lahjaksi antaa.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia ovat! Minä tykkään kaikenlaisista väreistä, niukoista, kirkkaista ja kaikesta siltä väliltä. Sain joululahjaksi THE WONDERFUL WORLD OF ALBERT KAHN, COLOUR PHOTOGRAPHS FROM A LOST AGE, ihanan sävyisiä värivalokuvia 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Niitä sävyjä haluaisin valokuviini.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...