keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Hissuttelua


Kevyt pakkaslumi tupruttaa taas maisemaa pumpuliseksi. Tämä talvi on ollut varsin romanttisen näköinen päivästä ja viikosta toiseen. Jopa mies huokailee auton ratissa lumisten metsämaisemien kauneutta.

Joulun kukista on enää kohta muistot jäljellä. Hyasintti, se ainoa, oli sävyisä luonteeltaan ja tuoksui vain ihan läheltä haistellessa. Tällä kertaa varren kasvukin tyssäsi kokonaan, kun sipuli ei ollut mullassa eikä sitä kasteltu. Kukka kuihtui sopivasti uudeksivuodeksi. Toinen amaryllis puskee kahta uutta nuppuvartta, joten siitä saan iloa vielä vähäksi aikaa.


Olemme molemmat lomalla tämän viikon. Hissutellaan vaan eikä tehdä mitään merkittävää. Mies sairasti jonkun yhden päivän taudin kuumeineen. Ihan outoa. Minulla oli syksyllä kerran yhden päivän nuha pärskimisineen. Muuten emme ole pariin vuoteen sairastaneet flunssia.

Viikon ohjelmaksi riittää hyvin kuusen riisuminen ja jouluvermeitten piilottaminen yläkaappiin taas vuodeksi. Se tehtiin eilen. Tämä päivä onkin sitten suorastaan hektinen, kun minun on ehdittävä sekä kampaajalle että suuhygienistille. Yksi muu meno piti jo siirtää, ettei mene ylikunnon puolelle!

Ja se herkuton tammikuu: tähän mennessä ei ole ollut vielä yhtään herkutonta päivää, niin että hyvin menee.

8 kommenttia:

 1. Jes!En olekaan ainut, joka EI ole pysynyt irti herkuista:) Ehtiihän tuota vielä...
  Minulla tyhjä maljakko huhuilee sisälleen tulppaaneja...tänään jo töihinlähtevälle armaalle ihan suomenkielellä vinkkasin, että T U L P P A A N E J A minä tahtoisin;) ;) Saapa nähdä...
  MAisemaa on ihasteltu totisesti. Se on iahilunsa ansainnut. Tänä aamuna aurinko kultasi lumivalkeutta, niin että sai ihan huokaisemaan. Minä nappasin pari kuvaa ikkunan läpi, kun tämä polvi vielä jarruttaa ulkona käyskentelyä. Hiljalleen.
  Mukavia loppiaishetkiä ja lomaoloiluja!

  VastaaPoista
 2. Voi että tuli rauhallinen olo kun tätä luki. Kauniita ajatuksia.

  Ihana sininen väri hyasintissa. Meillä ei ollut kukan kukkaa.. eikä sitä kukaan muu huomaa, mutta on se naiselle kai sitten erityinen juttu. Elävää koristusta, tuoksua, väriä, ilmettä.

  Hyvää loppiaista!

  eikka

  VastaaPoista
 3. Ei lomalla kannata herkuttomana olla, sitten vasta kun pyhät ovat ohi.

  VastaaPoista
 4. Sininen hyasintti on kaunein, mutta valkoisen tuoksu miellyttää eniten, vaikkakin tuoksut ovat heikentyneet vuosi vuodelta. Toivoisin, että meille tuoksukulinaristeille olisi edes yksi hyasinttilajike, joka tuoksuisi kuten entisaikoina, suurimmalla osalla immeisistä ei kuitenkaan ole hajusteallergiaa.
  Yksi hyasintti nököttää vielä ikkunalaudalla, pidin sitä kylmässä eteisessä joulun yli ja nyt vasta kukkii.
  Amarylliksia sain sitten lopulta peräti kolme, niistä on iloa vielä pitkäksi aikaa.

  Hauskaa Loppiaista sinulle!

  VastaaPoista
 5. Tinttarus, toivottavasti armaasi kuuli viestin ja toi tulppaanit:)
  Harmillinen vaiva tuo polvesi, toivottavasti se kuntoutuu pian.

  Eikka, itse ne kukat laitetaan ja itse niistä iloitaan. Mutta muutkin haistaa varmaan sen ilmapiirin, ne ei vaan osaisi luoda sitä itse.

  Arleena, kiitos armahduksesta! Kun niitä herkkuja kuitenkin on kotona ollut: poika toi pussillisen karkkia ja perunalastuja pois omasta keittiöstään houkuttelemasta.

  VastaaPoista
 6. Manteli, en ole edes tiennyt, että hyasinttien tuoksuissa on eroja. Kunpa muistaisin ensi jouluna kokeilla valkoisiakin. Minua kuitenkin on ennen haitannut voimakas tuoksu niin, että en ole uskaltanut vuosiin tuoda kotiin hyasintteja.

  Hyvää loppiaista teillekin jokaiselle!

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihmeessä saa katkaistua herkuttelun kierteen! Arki on alkanut minulla jo aikoja sitten ja yhä vaan, koko ajan, tekee makeaa mieli.

  VastaaPoista
 8. Sooloilija, toivoin että joku kertoisi hyvän konstin minullekin. Pitäisi varmasti aloittaa se vhh-dieetti tiukasti kolmen viikon ajan ja yrittää pysyä siinä. Sitten voisi siirtyä vähitellen käyttämään ruisleipää aamuisin ja toivottavasti syömään hedelmiäkin. Tätä hauduttelen mielessäni.

  Ostin uuden puntarin ja uskalsin tänä aamuna käydä siinä. Näytti kyllä samaa kuin entinenkin pari kuukautta sitten. Viime kesänä lihoin kuusi kiloa jalkapohjavaivan takia eikä ne kilot ole mihinkään lähteneet.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...