lauantai 20. marraskuuta 2010

Ihmetyttää kummastuttaa


Sen vielä ymmärrän, että kun tilaa jenkkisängyn, johon saa joka väliin valita kaiken itse, sitä aletaan rakentaa norjalaisessa pikkukylässä vasta tilauksen mukaan. Sitä saa sen takia odottaa pari kuukautta. Sama koskee autoa, joka sekin tilataan jokaiselle erikseen valituilla herkuilla ja jota  odotetaan nyt kuumeisesti kolme kuukautta.

Mutta kun ostan rillit maahantuojan esittelystä, luulisi että niitä on sentään edes jossakin  muutamat valmiina. Luulisi jopa, että maahantuojalla olisi jossakin autotallissa edes pieni käteisvarasto, muutakin kuin ne yhdet esittelymallit kutakin. 

Nyt odotan jo kolmatta viikkoa. Linssit ovat kyllä saapuneet optikolle. Voiko olla, että jossakin lombardialaisessa pikkukylässä alkaa Giovanna vääntämään muovia meikän tilauksen mukaan. Kun kyse on ihan tavallisista silmälaseista, eikä niihin tilattu mitään erikoisvarusteluja, kuten sateentunnistimella varustettuja pyyhkimiä tai peruutustutkaa, sisäänrakennetusta navigaattorista puhumattakaan. Eikä kyse ole mistään estrovertin näyttäytyjän erikoismallistosta, vaan tavallisista suomalaisenkin emännän nenälle istuvista vakiokakkuloista. Väri on kyllä  komian viininpunainen. No ehkä sitten viikon päästä.


Henrietta Hassisen kuvien ihailijana kokeilin päällekkäisvalotusta. Otin kuvia syntymäpäiväruusuista, joitten olin antanut kuivua maljakkoon.12 kommenttia:

 1. Vaikkon rillit vasta Giovannanlla muovailtavana (ehkä niihin onkin piilotettu mininavigaattori tai pyyhkijät =D), niin kuvasi ovat ainakin lumoavia. Taidan säilyttää lumouksen enkä kysy, mistä ihmeen päällekkäisvalotuksesta puhut. Kannatti kokeilla :)

  Vaikka aavistuksen tuohtumusta tästä tulkitsenkin, niin kiitän hauskasta mielikuvasta Giovannan värkkäilystä!

  eikka

  VastaaPoista
 2. Eikka, siis Picasassa valitaan kaksi kuvaa ja tehdään niistä kollaasi päällekkäisvalotuksella. Tosi helppoa ja lopputulos yllättää aina.

  VastaaPoista
 3. Samma här. Valitaan rillit ja sitten odotellaan, kun Italiassa aletaan töihin joku päivä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat:) Minäkin ihmettelin, että voiko digikamerallakin ottaa kuvan päälle toisen kuvan, mutta tarkoitatko siis sitä kollaasivaihtoehtoa, jossa kuvat laitetaan päällekkäin? Vai vielä jotain muuta?

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat.
  Sanonta kuuluu - hyvää kannttaa odottaa. Se varmaan pätee näissä tapauksissa.
  Silmälasien kohdalla kuulostaa kyllä aika ylimitoitetulta tuo aika, ymmärtäisin, jos kyseessä ovat erikoislinssit. Siis näkökyvyn mukaan tehtävät yksilölliset linssit

  VastaaPoista
 6. Aikku, sullakin sama tilanne! Joskus on pitänyt odottaa, että Italiassa mene kesäloma ohi tai lakko ohi. Nyt vaan odotellaan.

  Inkivääri, siis ihan vaan valitaan normaalisti kuvat kollaasiin ja valitaan sieltä muodoksi alin vaihtoehto multiple exposure.

  Arleena, sinullahan minä kerran näin kauniin kukkakuvan päällekkäisvalotuksena ja kokeilin ensimmäisen kerran itsekin.
  Linssien tilauskin kestää yleensä sen pari viikkoa, mutta ne olivat jo kyllä tulleet.

  VastaaPoista
 7. Ihanat ruusukuvat!

  ;)todellakin, miksikähän noin kauan kestää toimittaa? Tilasimme kuukausi sitten TV-tason. Vahvistaessaan tilauksemme, kertoivat toimittavansa sen tammikuussa. ?! Noh`eipä tarvi jouluksi alkaa mittaviin mööpleseerauksiin.

  VastaaPoista
 8. Rita, onhan se kiva, kun valmistetaan yksilöllisesti käsityönä, mutta luulisi sitä valmistajilla olevan edes jotakin varastossakin. Jos on kuitenkin hankkimassa ihan listalla olevaa tavaraa.

  VastaaPoista
 9. Täällä "muusasi" kiitosta vaan:) Hauskoja ruusuja tuli ja eikös olekkin kivaa tehdä vähän spesiaali lisää oikeaan kuvaan!
  Nauroin reippaasti tuota sun tilitystä rilleistä ja luulis että oikeet ferraririllit tulossa. Mä olen saanut parissa viikossa parhaimillani specsaversilta rillukkani.

  VastaaPoista
 10. Henrietta, kivaa kyllä on, mutta matkaa on sinun kuviesi tunnelmaan.

  VastaaPoista
 11. Hianoja nuo ruusukuvat. Pitääpi joskus tutustua tekniikkaan.
  Odottavan aika on pitkän. Toivottavasti silmälasit eivät tule päällekkäisvalotettuna tai jotain ;)

  VastaaPoista
 12. Ruska, älä maalaa piruja seinälle! Pelkään jo ihan tarpeeksi tehneeni väärän valinnan, jo toisissa rilleissä tänä vuonna:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...