tiistai 10. elokuuta 2010

Suunta syksyyn


Tuntuu kuin olisin ollut välillä kuukauden kesälomalla, vaikka vapaata kesti vain viikon. Tuli niin paljon mukavia kokemuksia ja uusia vaikutteita, että aika tuntui pitemmältä. Valokuvia tuli otettua hirveästi, ja niitten käsittelyssä kului muutama päivä.

Nyt vaihteeksi on ollut kiva olla töissä, tavata tuttuja ja tehdä sitä, mitä osaa ja missä on hyvä. Olen jopa muistanut ottaa ajoissa illalla melatoniini-tabletin ja ainakin uskonut sen auttavan hyviin yöuniin. Olen toisaalta niin suggestioherkkä, että saman vaikutuksen saisi purukumillakin, jos joku sen uskottavasti markkinoisi.

Ja siitä tuli mieleen etanavoide: katsoin tänä aamuna peilistä, että ihan kuin vasemman silmän aina ennen oikeaa lyhyemmät ripset olisivat kasvaneet, molemmissa silmissä oli jotenkin pitemmän näköiset ripset. Hypnôse on hyvää, mutta olen käyttänyt sitäkin jo kauan...


Tässä nyt siis kuitenkin ihan naattina istun kotona nojatuolissa, jalat jakkaralla ja läppäri sylissä. Mies kuorsaa makuuhuoneessa koira kainalossa parin ensimmäisen työpäivänsä jälkeen hänkin.  Kyllä se yhdeksän viikon lomailun jälkeen on tuntunut varmasti vielä raskaammalta.

Tilasin päivällä torstaiksi puolentoista tunnin kokovartalohieronnan ja nautin ajatuksesta jo etukäteen. Niin kovasti jatkuva ruudun ääressä istuminen  ja ihmisten kanssa työskentely otti rangan päälle, että kesken päivän piti verrytellä ja mennä vähäksi aikaa pitkäkseen. Koko ylävartaloa särki. Tiedän erittäin hyvin, että lihaskuntoa pitäisi parantaa, tsemppaus on jo menossa, kohta on ehkä jo toiminnan vuoro.


Tässäpä niitä suuntaviittoja syksyyn. Samaa sai myös kansalaisopiston esitteestä, josta tänään katselin kiinnostavia kursseja. Kaikenlaista tekisi mieli, mutta mihin oikeasti tulisi lähdettyä illalla? Italian alkeet maanantaina heti töitten jälkeen? Ehkä kuitenkin jotakin valokuvausta, vähän sisustusta, jotain liikuntaa?

Vai kuorolaulun alkeet? Lauloin kouluikäisenä aina kuorossa, mutta se loppui kuin seinään. Lapsuudenkodissani laulettiin aina autossakin, meillä ei lauleta. Ehkä joskus vielä uskallan mennä johonkin kuoroon. Nyt se on ainakin kirjattu tavoitteisiin.
12 kommenttia:

 1. Hmm se voide siis toimii! Hieno homma.. Samaa ystävän kanssa eilen mietittiin iltauinnilla. Kaikkea ihanaa tekisi mieli alkaa harrastaa, mutta minne se into talven mukana hiipuukaan..

  VastaaPoista
 2. Melatoniini-tabletti..., ostitko luontaiskaupasta vai oletko hankkinut ihan reseptillä melatoniinia?
  Itse olen kokeillut noita luontaiskaupan juttuja joskus, mutta en huomannut vaikutusta.
  terveisin nimimerkki "Uneton yössä"

  VastaaPoista
 3. Voi kun oli kuin omasta suustani moni asia. Melatoniini toimii :-) Etanavoidetta voisin kokeilla -no johonkin ja kaikkeen!- mutta mistä sitä saa?
  Työnaloitus on hankalaa, kun ei kiinnosta pätkääkään..
  Mutta mulla on kaksi viikottaista menoa syksylle- kun ei ole ollut vissiin 28 vuoteen, niin oudolta tuntuu! Pilatekseen pääsin, alkaa heti töiden jälkeen, ei sinne muuten tule mentyä.

  Luulenpa että tästä tulee kuitenkin hyvä syksy! Sulle kans!

  eikka

  VastaaPoista
 4. Elisa, ihan varmasti se voide ainakin tuntuu hyvältä iholla, käytän sitä öisin ja hieron silmienkin ympärille.

  Olivia, lääkäriltä pitää hankkia resepti melatoniiniin. Olen kokeillut ihan mietoa annosta tuntia ennen nukkumaanmenoa ja aina on toiminut. Oikeita nukahtamislääkkeitä en ole koskaan kokeillut, en oikeastaan tarvinnutkaan.

  Eikka, etanavoidetta saa luontaistuotekaupoista, ainakin Life-ketjusta. Maksaa 44e 100 ml. Pilates sopii sulle varmaan kuin nyrkki silmään -aika huono vertaus, hm. Kuitenki, kiva että nyt kiinnostaa monenlaiset jutut. Ja töistä innostumista pitää yrittää välttää kaikin keinoin, mullakin nousee heti verenpaine;)

  VastaaPoista
 5. Ihmettelen, että minulle, huonolle nukkujalle ei ole koskaan tarjottu melatoniinia! Sehän olisi ollut pelastus. Olen ollut koko ikäni huono sekä nukahtamaan että nukkumaan, herään jokaiseen pieneen risahdukseenkin sen jälkeen kun saan unen päästä kiinni.

  Etanavoide kiehtoisi, mutta hinta on aika kallis, mutta ehkä joskus kokeilen.

  Kyllä se nyt syksyä enteilee, helteet ovat toivon mukaan nyt ohitse.

  VastaaPoista
 6. Tuollaista voidetta pitää tännekin saada.
  Pitää muistaa huomenna ilmoittautua kansalaisopiston sanataiteen alkusoittoon, onpas vetävä nimi.
  Tästä se syksy kai lähtee taas.

  VastaaPoista
 7. Sooloilija, siskot mullekin vinkkasi tästä melatoniinista, työterveyslääkäri ei ollut kuullutkaan. Halpa lääke, ja luonnollinen aine. Toimii ihan hyvin.

  Arleena, olenkin miettinyt, harrastatko sanataidetta tai runoutta: siis harrastat!

  VastaaPoista
 8. Melatoniini on turvallinen eikä aiheuta riippuvuutta. Vaikuttaa luonnollisella tavalla uneen. Itse en ole kokeillut. Aika hyvin nukun pelkällä Paratabsilla.

  Ihanaa tuollainen onnistunut lomaviikko. Sama kokemus minullakin kahdesta viikosta. Kun heti loman alussa lähdettiin Helsinkiin sai hyvän irtioton.

  VastaaPoista
 9. Rita, joskus väsyneenä on ajatellut, että lomalle jäädessä kannattaa ensin vähän lepäillä rauhassa kotona, mutta se ei oikeasti virkistä. Parasta on lähteä heti jonnekin muualle:)

  VastaaPoista
 10. Moi!
  Nyt on pakko kysyä, että a) oletko asunut nuorenakin Jyväskylässä, ja b) jos olet, niin missä kuorossa lauloit?

  Itse olen vanhoja jyväskyläläisiä, ja lauloin Sinikelloissa yli 11 vuotta (silloin, kun se oli vielä OIKEA ja HYVÄ kuoro Akos Pappin ollessa puikoissa), mietin, että olemmekohan kenties kuorokavereita :D ?

  Mukavaa loppukesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Ennen muinoin selasin opistojen opinto-ohjelmia ja palavasti halusin aloittaa uusia harrastuksia. Kokeilin jazz-tanssia, posliininmaalausta, syväjumppaa, kuivakukka-asetelmia jne. Lista jatkuu loputtomiin. Nyt selaan yliopiston opinto-ohjelmaa ja mietin, missä järjestyksessä suorittaisin opintojani. Työn ja opiskelun yhteensovittaminen ei ole aina helppoa.

  Sitten, kun minulla on aikaa, haluaisin liittyä laulutaidottomien laulukuoroon. Olen kuullut, että tällaistakin harrastetaan. Olisi hauskaa laulaa, mutta julkisesti vain muiden yhtä huonosti laulavien seurassa ;)

  VastaaPoista
 12. Inez, olen muuttanut Jyväskylään perheeni mukana vasta lukioiässä, ja laulanut siis vain koulun kuoroissa. Mutta Sinikellot oli maineikas ja menestyvä kuoro silloin aikanaan, sinun aikanasi:) Nyt siitä puhutaan vähemmän.

  Aikku, arvostan suuresti kaikkia, jotka opiskelevat työn ohessa. Minusta ei kertakaikkiaan ole siihen, eikä kokopäivätyöhönkään enää.
  Joo, johonkin väärinlaulajien kuoroon olisi kiva liittyä!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...