sunnuntai 22. elokuuta 2010

Hulluus iskee taas


Kattokaa nyt! Ihan itkettävän ihania tatteja, kauden aloittajat. Eilen löytyivät ensimmäiset ja tänään vähän lisää. Viikko sitten saimme ensimmäiset torvisienet, mutta uusia ei ollut vielä noussut, ehkä kuivuudesta johtuen.


Mutta nyt, kun viime yönä satoi oikein kunnolla, oli  lämpimässä ilmassa keskipäivään mennessä noussut nopeasti uusia pieniä tatteja. Löysimme myös kesän ensimmäiset kehnäsienet vasta nyt, nekin juuri maasta työntyneitä. Muutama pieni isohaperokin osui silmään.


Tein sunnuntailounaalle alkupalaksi munakasrullaa, jonka täytin paistetuilla tateilla, kinkulla, sipulilla ja suippopaprikalla. Maustoin seoksen desillä makeaa chilikastiketta sekä mintulla, basilikalla ja timjamilla. Kyllä oli maukasta. 

(Vink. Linkissä on Sirpa Hasan munakasrulla, jonka mukaan tein pohjan. Ohjeen savulohitäytteinen munakasrulla on myös kokeiltu ja on erinomainen brunssitarjottava varsinkin sen valkosipulisen porkkanaraasteen ja paahtoleivän kanssa.)

9 kommenttia:

 1. On kyllä somat. Nam!
  Minusta ihan parhaat paistettuna ruisleivällä tai sakeassa sopassa.

  VastaaPoista
 2. Kauniin herkullisia sieniä.
  Munakasrulla sienillä kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.

  VastaaPoista
 3. tää ei nyt yhtään auta mun tattihimoon;)

  VastaaPoista
 4. Maukkaalta vaikuttava ohje tuo munakasrulla omilla täytteilläsi. Sinä löydät aina ohjeen joka lähtöön! Minäkin olen koko ikäni kerännyt reseptejä, mutta kun olen jotain tekemässä, en yleensä siten löyhdäkään niitä reseptejä. Nyt on hyvä kun on näitä nettiohjeita.

  VastaaPoista
 5. No maistuis! Ihan itkettää, kun on varppina niin hyvää. Tatteja en täältä ole paljoa löytynyt, ehkä paikka on ollut väärä. Haperoita sen sijaan ihan valtavasti.

  eikka

  VastaaPoista
 6. Onpas söpöläisiä. Toistaiseksi olen löytänyt "vain" kattarelleja, en valita...

  VastaaPoista
 7. Kateeksi käy... Melukylän Krisullakin oli koppa täynnä tatteja. Minä en ole nähnyt ainuttakaan tattia, en kanttarellia, torvisienistä puhumattakaan. Kaikki kyllä kelpaisi! Kiva kuitenkin katsoa muiden sienisaaliita ja olla edes hengessä mukana. :)

  VastaaPoista
 8. Rva Pioni, ruisleivän päällä en ole tattimuhennosta muistanutkaan vielä syödä, pitääpä kokeilla.

  Arleena, munakasrullaa olen tehnyt vasta pari kertaa. Harmittaa, kun olen löytänyt sen vasta hyt.

  Nelle, teilllä ei siis ole vielä löytynyt kovin paljon sieniä:)

  Sooloilija, mulla on arkistoituna erilaisiin ryhmiin näitä reseptejä. Sieltä on kiva selailla vaikka salaattiohjeitten tai alkupalaohjeitten kansiosta. Ja jos joku kehuu blogissaan jotain kovasti, sitä on vaikea ohittaa:)

  Eikka, isohaperot ovat hienoja sieniä, jos niitä löytyy. Nyt täälläkin sataa niin, että ties milloin pääsee taas metsään.

  Irma, kateellinen kantarelleista! Niitä ei meidän läheltä kyllä löydy, pitäisi tehdä tutkimusretki jonnekin kauemmas.

  Maiju, toivottavasti sinnekin tulee vielä sieniä. Metsässä on niin kiva kuljeskella, ja vielä kivempi, jos löytää jotakin.

  VastaaPoista
 9. katriina: kun vaan pääsisi edes etsimään! Liian kiirettä... Ehkä viikonloppuna jotain... Ehkä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...