tiistai 27. heinäkuuta 2010

Meheviä rintoja maustekastikkeessa


Kokeilin tässä yhtenä päivänä ruokaa, jonka ohjeen kopioin Omenamintulta hänen ihanasta samannimisestä blogistaan. Jo kuva maustekastikkeella valelluista broilerinrinnoista oli niin houkutteleva, että sen oli pakko olla hyvää. -Upeita ovat muuten kaikki muutkin hänen kuvansa, on aina kiva nähdä, mitä kaikkea hänellä on ollut tähtäimessä.

Tämän ruoan idea on siis siinä, että broilerin rintafileet (ei kannata tehdä ohutfileistä) paistetaan ensin ja upotetetaan sitten vasta kastikkeeseen marinoitumaan. Hiukan jäähtyneenä fileet leikataan viipaleiksi ja kastike lusikoidaan viipaleitten päälle. Ja mikä kastike! Jos tykkää chilistä ja mango chutneystä, on tämä aivan nappivalinta.


Broilerinfileet maustekastikkeessa
 4 maustamatonta broilerin rintafileetä

Maustekastike: 

3 rkl mangochutneya
2 rkl sitruuna- tai limemehua
1 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 chilipaprika hienonnettuna (ilman siemeniä)
2rkl hienonnettua persiljaa tai muuta tuoreyrttiä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä


Paista broilerin fileet pannulla, parilassa tai grillissä kypsiksi.
Valmista fileiden paistuessa maustekastike.
Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset keskenään isossa kulhossa.
Siirrä kypsät kuumat fileet kulhoon. Kääntele fileitä niin, että ne ovat kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Anna hetken jäähtyä ja leikkaa fileet viipaleiksi.
Pane tarjolle laakeaan vatiin ja koristele tuoreyrteillä.

Yksinkertaista ja helppoa, ainekset löytyvät useimmiten kaapista ja maku hurmaa ihan varmasti. Tarjosin tätä kotona jäähtyneenä vihannessalaatin ja hyvän leivän kanssa myöhään illalla, kun mies ja poika palasivat reissuiltaan. Tykkäsimme kovasti, tätä tehdään vastakin!

10 kommenttia:

  1. Raapustin ohjeen kauppalipulle..jos vaikka sunnuntaiksi tekisi..aineet tuntui aivan sopivilta brolerille. Varmaan namia!

    VastaaPoista
  2. Tuotapa täytynee kokeilla, syksymmällä tosin. Nyt mennään salaattikuurilla :)

    VastaaPoista
  3. Anna, makea chutney yhdistettynä valkosipuliin ja tujuun inkivääriin ja chiliin on aivan tainnuttavan hyvää.

    VastaaPoista
  4. Lepis, syysiltoihin tämä sopii varmasti, kynttilänvalossa nautittuna. Ehkä kuskusin kanssa, tai miksei risotonkin.

    VastaaPoista
  5. Tästä voisi tulla meidän suosikki, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.. arvaa minkälaisia mielleyhtymiä otsikosta tuli kun näin ensin vain kaksi ensimmäistä sanaa! Helteen vika..
    Ei se haittaa jos on samoja tekstejä ;)

    VastaaPoista
  6. Elisa, jätin otsikon ihan tahallani tällaiseksi:)

    VastaaPoista
  7. Olipa herkullista ja hieman totutusta poikkeavaa. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Arleena, luulen, että tuo ruoka on myös nuoremman polven mieleen:)

    VastaaPoista
  9. Uh, unohdin mangochutneyn, kun kävin kaupassa.

    Kävin heruttamassa sylkirauhasiani tämän reseptin äärellä pari päivää sitten, joten ainekset eivät olleet ihan tuoreessa muistissa.

    Minä teenkin (kun on pakko, kauppaan en lähde uudelleen, vaikka pari muutakin asiaa jäi ostamatta) tästä oman version ja heitän kookosmaidon ja mausteet pannulle rintojen sekaan. Keitän vielä riisit ja teen kevyen salaatin kyytipojaksi.

    VastaaPoista
  10. Celia, tuo mangochutney on sellainen taikuri, että meidän mies on ihan myyty, kun sitä on ruoassa. Kuten minäkin.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...