sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Omenankukkia ja kaikenlaista uutta

Tätä ihanaa alkukesää ei ole tullut ikuistettua itselleen kameralla ollenkaan. Koiran kanssa liikkuessa on toisessa taskussa ollut puhelin ja toisessa kakkapussi ja Vilman herkut. Kamera ei mahdu mukaan eikä isoa kameraa ole tullut kaivettua kaapista esille.

Viime vuonna omenapuussa oli vain vähän kukkia. Toukokuun lopussa oli kuumaa ja kaikki puut ja pensaat kukkivat samaan aikaan. Tarkistin tämän omasta blogistani, muuten en muistaisi mitään. Nyt oli siis saatava edes muutama kuva talteen ennen sateitten alkamista, todistukseksi siitä, että puu on taas täynnä valkoisia kukkia! Aurinkoa vaan ei enää sattunut edes pilkistämään pilviverhon raosta.

Intouduin eilen shoppailemaan. Ostin nuoremmalle pojalle Sportiasta pyörän, joka meistä kaikista näytti hauskalta ja juuri sopivalta hänen parin kilometrin työmatkaansa keskustassa.


Kun kerran liikkeellä oltiin, kiertelin myös Keljon kauppakeskuksessa muutamassa vaatekaupassa ja löysin yllättävän paljon kaikenlaista kesään sopivaa. Hyvänlaatuiset valkoiset legginssit ja ihanan pienen niittiliivin löysin Zizzistä, sinivalkoraidallisen merimiespaidan Aleksi13:lta.  Näistä jo saa entisiin yhdistelemällä monia kivoja asuja. Yllättäen Prismasta osui sitten silmään mustat haaremihousut ja mekko, jossa on epäsymmetrinen helma, modaalia. Näyttivät  hyvältä tuon liivin kanssa ja tuntuivat ihanilta päällä.

En ole koskaan käyttänyt haaremihousuja, legginssejä (julkisesti), vinohelmaisia mekkoja, niittejä enkä noita pikkuliivejä. Syytän kaikesta Zizzin ihania ja innostavia myyjiä!

Kyllä nauratti: leidi on juuri ystävättärensä kanssa kierrellyt neljä päivää pankkikortti taskussa Milanon muotikatuja bongaamatta mitään muuta kuin yhden laukun ja huivin ja tulee kotiin ostamaan vaatteet kotimarketeistaan. 

Joka tapauksessa ne näyttivät hyvältä päälläni ja olin kerrankin tyytyväinen, kun oli mieluista päällepantavaa Yläkaupungin yöhön lähtiessäni.

11 kommenttia:

  1. Meillä oli viime vuonna pieni omenapuumme täynnä kukkia ja omenoita tuli puun kokoon nähden valtavasti, yli 100 kpl. Tänä vuonna ei kukannuppuja ole kuin muutamia. Jos pölytys onnistuu ja säät suosivat, ainakin yhden mummo ankan omenapiiraan meinaan leipoa.

    Ihania nuo Italian maisemat. Ei voi muuta kuin ihailla!

    VastaaPoista
  2. Tänä vuonna saat monta omenapiirakkaa, onpa paljon kukkia. Meidän pikkiriikkisessä puussamme on vain viisi nuppua, tuskin ne pölyttyvät. Kärsivällisesti on vain odotettava, että puu kasvaa.

    VastaaPoista
  3. Kotokulmilta ne omat tutut vaatteet kumminkin lopulta löytyvät. Tietää aina mistä hakee.
    Kaunis omenapuu kukkineen.

    VastaaPoista
  4. Rakastan omenankukkien tuoksua. Valitettavasti äidin puutarhassa omenapuut eivät juuri olleet vielä kukassa. Nuput olivat jo ihan aukeamaisillaan, mutta...

    Kotona kuitenkin kukkii kirsikka... Jospa saisin kuvia niistä ennenkuin sade pieksee kaikki... :)

    VastaaPoista
  5. Omenapuun kukat ovat kauniita. Harmi kun omenapuu ei kasva täällä!
    Sinulla näytti olevan mukava reissu Italiaan. Olen ihastellut kuviasi ja tietenkin kaivannut itsekin taas matkaan. Olen muuten itsekin havainnut ettei ulkomaailta ole helppo ostaa vaatteita, tutuilla kotikulmilla se käy paljon paremmin!

    VastaaPoista
  6. Kauniita ovat nuo omenapuun kukat, oih ja voih.

    Ja ihanalta näyttää Italia.

    Meillä on muuten nyt käynnissä emmeostamitään kun kohta Suomessa on alennusmyynnit ja me siellä.

    VastaaPoista
  7. Ihanat kukinnat. Pyörä näppärä, mieheni pyöräilee täihin talvellakin.

    VastaaPoista
  8. Onnittelut uusista vaatteista! Niiden löytäminen on aina tuskan takana, etenkin kesäksi. Taas oli kaikki kesävaatteet kutistuneet kaapissa talven aikana ja viikonloppuna meinasikin tulla itku niitä sovitellessa.
    Minulle on tulossa tänään paketti Ellokselta, jossa toivottavasti sopivia toppeja kesäksi. Minäkään en löytänyt juuri mitään Tukholmasta, mutta Elloksen tilaus oli melkein 200 € (Espritin toppeja/paitoja).

    VastaaPoista
  9. Aikku, puiden kukinta jää joskus keljusti sään jalkoihin, mutta nyt sai onneksi ihailla helteessä kaikkialla kukkivia omenapuita.

    Manteli, vaikka tuo puu onkin suuri, ei niitä omenoita syödä voi, ovat viimeisen päälle kitkeriä:)

    Arleena, nyt niukan muodin vuosina on ollut vaikea löytää tarpeeksi väljiä vaatteita kaupoista. Pintaa nuoleva T-paita ei tosiaankaan imartele yli-ikäisen ja -painoisen muotoja. Tykkään hyvin istuvista ja valuvista vaatteista, joissa joka muhkura ei näy.

    Nelle, kirsikkapuu on ihana omassa värissään! Sellaisen kun saisi menestymään ja kukkimaan, niin olisin tyytyväinen.

    Maaretta, ulkomailla kun pitää poiketa pikkuputiikkeihin, siihen menee liikaa aikaa. On helpompi vaeltaa isossa kaupassa tai tavaratalossa. Vaikka en minä niistäkään löytänyt mitään erikoista. Mustikansininen mokkalaukku ja huivi oli tosin pakko saada, yht. 150e.

    Pikkujutut, vaihtelevan viileä kesäsää kauppoineen odottaa täällä. Lyhyenkin reissun jälkeen iloitsen tästä viileästä ilmastosta, vaikka nyt lämpötilat menivätkin minulla toisinpäin.

    Hannele, vaihteettomalla pyörällä on täällä mäkisessä maastossa vähän käyttäjiä, mutta pojalleni tuo sopii hyvin. Hänen työmatkallaan ei ole isoja nousuja.

    Missy E, toivottavasti saat nyt mieleisiä vaatteita:) Espritillä on kaikkea kivaa: katselin itsekin jokin aika sitten Elloksen nettikaupasta ihmeissäni, mitä kaikkea saisi minunkin koossani. Kaupoista isommat koot menevät heti, jos niitä onkaan.

    Kerran mulla oli montasataa euroa mukana ja olin päättänyt ostaa jonkun makean nahkalaukun. Täältä ei löytynyt yhtään, ei edes kalliita. Oulusta sitten Stokkalta löytyi halvalla unelmieni laukku.

    VastaaPoista
  10. Minä olen viime päivinä katsellut, että monissa pihoissa on jo upeat kukkaset omenapuissa. Olen ollut aivan hämmästynyt kun meidän puussa juuri ja juuri on edes lehdet! :)

    VastaaPoista
  11. Marika, nyt on tosiaan ihan saippuanvalkoisia puita vähän joka puolella. Ehkä teidän puu ei ole pölyttynyt? En kyllä tiedä, vaaditaanko siihen muuta kuin sopivia pörriäisiä.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...