perjantai 21. toukokuuta 2010

Näkymiä Comolta


Lomapäivät soljuvat yksi kerrallaan omalla painollaan. Vaikka on superlämmintä ja syyhyttäisi tehdä ulkona jotakin, ei puutarhamyymälässä silti ollut vielä kaikkia perennoja myytävänä ja jouduin palaamaan tyhjin käsin takaisin. Mitään haluamistani kasveista ei vielä ollut saatavilla. Ensi viikolle onkin kuulemma luvattu kylmää ja vasta sen jälkeen kannattaa kysellä. 


En usko koskaan nähneeni yhtään palmua kukkivana, mutta Comolla sellainen tuli vastaan. Tämä on luultavasti viuhkapalmu, vai onko?  -Ja siitä tuli mieleen, että tänään huomasin täällä kotona ison omenapuun olevan täynnä nuppuja! Kohta toivottavasti valkoiset kukat alkavat aueta.


Milanosta pyyhkäisi Comon kaupunkiin junalla tunnissa. Satamaan vievän puiston varrella oli lauantaitori. Siellä oli myytävänä kaikenlaista ihanaa maalaisherkkua, sellaista mitä ei voinut mitenkään ostaa mukaan, kun oli juuri tullut ja lähdössä järviristeilylle ja kaupungille. Kokonainen ilmakuivattu kinkku olisi mahtava tuliainen.


Näitä juustoja! Ohi oli vaan ja nopeasti.


Tällaisten näkymien takia Italiaan mennään. Juuri tämännäköistä siellä pitää olla. Olin yllättäen vähän pettynyt järvinäkymiin, sillä parin vuoden takainen Gardan-järvi oli vielä tuoreessa muistissa ja hyvää ensivaikutelmaahan on vaikea muitten ylittää. Jos kuitenkin suunnittelet matkaa Como-järvelle, ei eteläosa ja Comon kaupunki  ole välttämättä paras valinta. Kannattaisi ehkä mennä pohjoisemmaksi vaikka Bellagioon, koska sillä kohdalla järvi on leveimmillään. Comoa on kuulemma sanottu Italian järvistä kauneimmaksi.


13 kommenttia:

 1. Tuopa näyttää sellaiselta paikalta, jossa kannattaisi todellakin visiteerata. Jes.

  VastaaPoista
 2. Huikeita maisemia..herkkuja unohtamatta. Como-järvestä minäkin olen paljon kuullut! Aiai kun olisi ihana lähteä ;)

  VastaaPoista
 3. No hyvä tietää noista kasveista, mietin, että pitäskö tänään mennä ostaan, kun kerran muutkin. Koskaan ei kyllä ole näin aikaisin ollut mielessä, vasta kesäkuulla istuttelut. Nyt onkin hiukan viileämpi keli, silti 20 astetta..

  Italiaan Italiaan *huokailua*.. taas joskus.

  VastaaPoista
 4. Kauniita maisemia ja ihania herkkuja.

  VastaaPoista
 5. Italiassa on kaunista. Järvimaisemat, rakennukset, puistot ja ruokatorin pöydätkin ovat herkullista katseltavaa.

  VastaaPoista
 6. No on kaunista! Ehkä joskus pääsen saan itsekin käydä tuollaisia maisemia ihailemassa.
  Upea matka teillä on taas ollut.

  VastaaPoista
 7. Joskus tuonne siis. Ehdottomasti.

  VastaaPoista
 8. Ainiin, unohtui mainita, että nuo juustot ovat aika hurjan näköisiä, mutta siis positiivisella tavalla. Suusta melkein kuola valuu.

  Ilmakuivattu kinkku sensijaan ei tuossa kokonaisena näytä kovin hemaisevalta, vaikka ohuina yksittäisinä siivuina maukasta onkin ;D

  VastaaPoista
 9. Lepis, noilla järvimatkoilla voi tosissaan rentoutua, kun ei ole pakollisia kohteita eikä museoita. Kirkkojakin on niin paljon, ettei niitä viitsi katsoa:)

  Elisa, tuolla jossakin Como-järven kupeessahan ne Eija Wagerin kirjatkin on kirjoitettu. Olen lukenut kaikki jo kahteen kertaan enkä menisi vannomaan, ettenkö ottaisi kolmannellekin kierrokselle.

  Noeijoo, kesä tosiaan oikein pamahti kerralla. Nyt yhtäkkiä kukkivat omenapuutkin kaikkien muiden kanssa. Ihmeellistä.

  Manteli, tuolla tuntuu mikä tahansa olevan kuvauksellista, ihmisiä myöten.

  Arleena, Italia on jotenkin niin mielenkiintoinen paketti, ettei yhtään ihmettele sen suosiota. Luen nyt toiseen kertaan Beppe Severignin Bella Figuraa, jossa hän sarkastisesti kuvailee italialaisia.

  Ruska, tulee päivä, jolloin pääset, minne haluat. Mulla oli nyt taas sopiva sauma.

  Sooloilija, olin yllättynyt, kun prosciutto oli ruokakaupassa samanhintaista kuin täälläkin. Aika monet muut ruoat olivat selvästi halvempia. Ja ne vihannesvalikoimat saivat melkein itkemään, täältä kun ei saa vaikka tuoreita papuja koskaan.

  VastaaPoista
 10. Ihanat maisemat. Tuokin yksi talo rannalla sypressien katveessa, voiko tuon kuvauksellisempaa olla?

  Vaan tuo juustotiski on niin hillitön, että siinä on tarvittu kyllä tahdonvoimaa ohi kulkemiseen. Mitä niissä oikein on pinnassa? Pakko päästä maistelemaan!
  Meri

  VastaaPoista
 11. Meri, en tiedä, mitä kaikkea juuston pintaan laitetaan. Pippurit ja yrtit tulevat lähinnä mieleen. Näyttävät ihanan rustiikeilta, jopa siinä määrin, että meillä taitaisi tulla Eviran määräykset vastaan.

  VastaaPoista
 12. Kyllä Como on aina Como! Hienot kuvat, ja erityisesti juustot.

  VastaaPoista
 13. Jasu, kunpa vaan olisi voinut ostaa edes jotain mukaan, mutta haju olisi hellepäivän mittaan ollut liikaa!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...