keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

kevättakki on

Vinkvink: Kannattaa ostaa leivontasuklaat vasta juuri ennen leipomaan ryhtymistä.

Yllämainitusta syystä viimekeväinen tyylikkäänvaalea, lyhyt trenssi on nyt jokseenkin tiukka päällä. Ei voi käyttää. Syksyllä vielä saattoi.

Ystävä esitteli viikonloppuna tyylikästä takkiaan, juuri sen tyyppistä aikuisen naisen kaupunkitakkia kuin mitä minäkin olen etsiskellyt. Kaikki tavalliset paikat olin muka tarkastanut ja ihan tuloksetta. Näyttivät mummotakeilta kaikki.

No tänään oli kymmenen astetta auringon puolella ja kuusi varjossa, joten oli lähdettävä liikkeelle tositarkoituksella. Jostakin syystä alkoi löytyä takkejakin. Muutama tyylikäs musta osui heti silmään ja näytti mainiolta päällä, mutta ei kai sitä aurinkoiseen kevätsäähän halua mustaa päälleen, kun on siinä jo koko talven kulkenut.

Pukumiehessä oli sitten pari-kolmekin sopivaa takkia. En viitsinyt ihan samaa ostaa kuin ystävällä, vaan ostin harmaanruskean, A-linjaisen ja hauskoilla yksityiskohdilla varustetun Noora-takin. Väri on juuri sitä minulle hyvin sopivaa viileänväristä märkää hiekkaa.


Kolme vuotta sitten keittiössä oli näin iloisen keltaista. Nyt ei ole tullut hankittua ruukkunarsisseja.



14 kommenttia:

  1. Joo, hyvä vinkki hankkia suklaat vasta leipomapäivänä.
    Ei ole meilläkään narsisseja, mutta vielä ehtii hankkia. Ihana kuva noista pääsiäiskukista.

    VastaaPoista
  2. Upeat värit kuvissa!
    Vinkki hyvä, kiitos.
    Ja takkiasia, aina mielessä, että mistä löytyisi oikea väri, koko, malli. Ei ole vielä löytynyt.

    VastaaPoista
  3. Itsellä jo toinen satsi narsisseja menossa (30 narsissia 1.99 euroa) ja kevättakinkin ostin kun mies alkoi huomauttelemaan että yli 5 vuotta sitten hankkimani alkaa olla aika kulunut ... Repäisin ja ostin turkoosin!
    Rauhallista kiirastorstaita!

    VastaaPoista
  4. Rohkean vihreä rappuhuone. Suklaanruskea korostuu hienosti seinän seurassa. Ihana.
    Keltaista lumoa toden totta alakuvassa.
    Otetaan vinkistä vaarin. Suklaat vielä kaupassa.

    VastaaPoista
  5. Rita, muut kiusaukset pystyisin vielä välttämään, mutta punainen vanha kunnon Taloussuklaa on sellainen äkkimakea herkku, joka pala palalta tulee syötyä ennen leivontaa. Siksi ostankin yleensä Fazer Premiumia.

    Soolis, toivottavasti osuu sullekin vielä oikea takki kohdalle. Tämän muuten löysi myyjä, en minä itse olisi sitä edes katsonut. Itse on niin rajoittunut kaupassa, myyjä osaa hakea paremmin oikeannäköistä ja -kokoista.

    Heljä, onnittelut turkoosin valinnasta! Täällä ihmettelen joka kevät takkivärien vähyyttä: vain valkoista, mustaa ja hiekkaa. Ei tietoakaan kevään iloisesta väriloistosta, jota voisi odottaa näkevänsä. Kevätvalo vaatii kirkkaampia ja iloisempia värejä kuin syksy.

    Arleena, tuo vihreä portaikko on käsityön museossa. Se on tuota herkullista limettiä tai hiirenkorvan vihreää:)

    VastaaPoista
  6. Onnea takille! Itse en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan viime kevään takkeja...

    Ja kylläpä narsissit hehkuvat! Upeita!

    VastaaPoista
  7. Mielettömän keltaiset narsissit, oli pakko ostaa itsellekin, kun näin nämä kuvat aiemmin, kun kiireesti vilkaisin.

    Onnea uudesta takista!

    Hyvää pääsiäisen aikaa teille kaikille!

    eikka

    VastaaPoista
  8. Taru, veikkaan että sinulla on asiat ihan hyvin ja takki mahtuu vielä;)
    En minäkään tavallisesti ole näin lihonut, se johtuu tästä kaikenlaisesta löysäilystä ja liikunnan vähentämisestä.

    Eikka, pitihän munkin ostaa pari purkkia pikkunarsisseja tänään kaupasta ja laittaa olohuoneen ikkunalle kevättä tuomaan. Sen lisäksi sain vierailta keltaisia tulppaaneja. Kyllä nyt pääsiäinen alkaa.
    Rentoja ja ihania pyhiä teillekin!

    VastaaPoista
  9. Ihailen kaikkia rohkeita ihmisiä, jotka osaavat ja uskaltavat ostaa värikkäitä vaatteita. Ostin tietysti turvallisen beessin takin... musta, beessi, harmaa, ruskea - siinäpä ne pukeutumisen päävärit. Koiran kanssa ulkoillessa voin repäistä: punaiset kumisaappaat ja punainen sadetakki (housut ovat sentään mustat).

    Kiitos vaan vinkistä: yleensä, kun pitäisi alkaa leipoa, taloussuklaata ei löydykään kaapista, vaikka sitä on ostettu!

    VastaaPoista
  10. Narsisseihin sopii se mun mottoni että "vielä ehtii". Ne on niin herkullisen värisiä!
    Takin ostaminen ei oo helppoa, onnittelut kun löysit kivan!

    VastaaPoista
  11. Takkiasioilla minäkin alan liikuskella kaupoissa. Siistiä kaupunkitakkia seniorille. Vaan onko niitä? Ei. Siinäpä sitten kiertelen ja turhaudun, kun en haluaisi kulkea aina tuulipuvussa..
    Mutta eikös se ollutkin suomalaisen perusvaate :-)

    VastaaPoista
  12. Olli, noita pukeutumisen päävärejä tulee käytettyä, paitsi että ovat ajattomia, myös siksi ettei muuta ole tarjollakaan. Onneksi sulla on sentään sateeseen reippaat värit.
    Rupesinkin miettimään, että koiranomistajalla saa olla kumpparit. Sienimetsässä olen kulkenut maastokengissä, mutta koiran kanssa olisi nopeampaa sujauttaa töppöset sateella kumppareihin. Sais vielä mäyräkoiralle sellaisen kurapuvun.

    Tuuluska, ostin eilen kaksi ruukullista pikkunarsisseja vielä nupullaan. Tänään kaikki ovat kasvaneet viisi senttiä ja kukkivat täyttä häkää!

    Anna, kyselin kaupoissa, että mitä ihmettä aikuisten ja vakavaraisten citynaisten olisi tarkoitus käyttää, kun joka paikassa oli tarjolla vain nuorten takkeja tai sitten muutama kamala mummomalli. Sama pätee muihinkin vaatteisiin.
    Onnea kauppareissulle!

    VastaaPoista
  13. Heippa Jyväskylä ja hyvää pääsiäistä!
    Mitä Vilmalle kuuluu? Meillä Riitu on vähän surkeena. Jouduin jo soittamaan Porvooseenkin. Aloin epäillä, että Riitulla alkaisi toiset juoksut. Koira on mieli maassa pesän teko ei meinaa onnistua millään, vinkuu paljon ja koko ajan pitäisi olla paijailemassa tai leikkimässä. En tiedä sitten oisko jotain muuta, sillä tänään oli vatsa löysällä, jos jatkuu vielä pitänee soittaa eläintohtorille:( Lisäksi pitää nyt opettaa yksin olemista vähän enemmän, sillä on päivähoidossa mummon ja ukin luona kun olen töissä, mutta minkäs teet kun niillä on neitiä niin ikävä.

    VastaaPoista
  14. Tuula, meilläkin on Vilma alkanut leikkiä paljon enemmän kuin ennen, ja se vaatii meitäkin leikkimään. Ynisee ja tuo palloa. Tosin se leikkii myös ihan itsekseenkin joka päivä heittelemällä käpyjä ilmaan ulkona ja sisällä taas heittelemällä luita.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...