perjantai 12. helmikuuta 2010

Uusi sarja brittidraamaa

Viime tiistaina alkoi taas uusi kiva brittisarja, Kamomillapiha. Tiedän katsoneeni sitä silloin joskus 1990-luvun alussa, kun se ensimmäisen kerran pyöri, mutta en muista siitä mitään. Muistan vain yläkuvan Paul Eddingtonin ja Felicity Kendallin. Onhan siitä sitä paitsi kulunut kohta kaksikymmentä vuotta.

Sarja kertoo viiden nuoren serkuksen tapaamisesta entiseen tapaansa kesänvietossa setänsä luona Cornwalllissa, nyt juuri toisen maailmansodan kynnyksellä. Heidän kohtaloitaan ja elämänvaiheitaan seurataan sitten sodan kuluessa ja sen jälkeen, monen vuosikymmenen ajan. Alkuperäisen kirjan The Camomile Lawn on kirjoittanut Mary Wesley 1984.

Yllättäen sarjassa oli muitakin tutunnäköisiä hahmoja. Calypsoa näytteli Jennifer Ehle, iki-ihana Elizabeth Bennet, nyt vaaleana. Ja hänen serkkuaan ja rakastettuaan Oliveria katsoin tosi pitkään, katsoin ja ihailin ja mietin pääni puhki, mistä hän on niin tuttu.  Sitten vähitellen selkisi: sehän on ilmiselvä Mr Rochester Kotiopettajattaren romaanista,  Toby Stevens.

Jään odottamaan jatkoa, jos maltan olla tilaamatta sarjaa kokonaan ennen sitä. Kovasti  ainakin houkuttelisi! Joku muukin oli innostunut sarjasta, täällä.

Tästä voi katsoa  ensimmäisen osan sarjasta, joka tulee tänä iltana myös Teemalta uusintana.


Kuvat ovat  tietystikotoisin Googlen kuvahausta.

6 kommenttia:

 1. No hötsönsötsön, minäkin bongasin tämän sarjan ja katsoin. Muistan lukeneeni kirjan, sarjaa en ole nähnyt. Cornvallissa olisi kyllä hienoa joskus käydä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, ois menny ohi. Katsoin vähän Areenalta ja heti tuntui, että tämä on nähtävä.

  Tuo Kotiopettajattaren romaani oli pakko katsoa viimeksi putkeen, siinä on jännitettä!

  eikka

  VastaaPoista
 3. Tuuluska, olisi ihanaa risteillä ympäri Britanniaa katsomassa paikkoja, joita on nähnyt televisiossa. Siksi kai Lontookin tuntuu niin kodikkaalta, kun sitä on lapsesta asti nähnyt, jopa enemmän kuin Helsinkiä. Siis telkusta.

  Eikka, kotiopettajattaressa oli minustakin herkullista jännitettä, ajan tyyliin sopivaa pientä kiusoittelua ja pinnanalaista erotiikkaa, joka kihisi katsojassakin.

  VastaaPoista
 4. Minä olen aina niin poikki arki-iltana, että boksi vain surraa muutaman ohjelman kohdalla. Sitten yritän viikonloppuna niitä katsella. MUTTA nyt jotkut pikkupikku-urheilukisat saattaa vallata olkkarin pariksi viikoksi ;)
  Kyseistä ohjelmaa en muista ollenkaan, pitääpä katsoa ehtisikö tuota katsoa ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Katsoin pc:n kautta areenalta. Tämä sarja olisi päässyt livahtamaan minulta sivu silmien. Ekan jakson jälkeen näyttää ihan katottavalta :)

  VastaaPoista
 6. Elisa, minulle taas juuri televisio on sitä ainoaa, mitä työpäivän jälkeen arki-iltana jaksan tehdä. Tallennettuja ei taas tule välttämättä katsottua, mutta onpahan jotakin odottamassa pahan päivän varalle;)

  Ina, britit tekee laatua mistä tahansa aiheesta, ja tämä nyt vaikuttaa kiinnostavalta. En malttanut olla tilaamatta sarjaa itselleni, kun sen sai Amazonilta alle kympillä käytettynä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...