maanantai 1. helmikuuta 2010

Maanantai-illan huumaa


Sitä tulee huomennakin koko maahan kymmenen senttiä lisää! Joka päivä on ollut pehmeä uusi lumikerros entisen päällä. Ja auraus on toiminut hyvin, ei ole tarvinnut valittaa. 

Iltalenkillä Vilman kanssa sää oli pehmeän viileää ja talvi-ilta ihanimmillaan. Sellaisena iltana oltiin lapsena luistelemassa koko ilta. Lähdettiin kotiin vasta viimeisten joukossa lapaset jäässä, mutta posket innosta hehkuen. Silloin oltiin taatusti tarpeeksi ulkona.


Töissä yritän ottaa iisisti, että jaksaisin tämän kolmannen työviikon ja pääsisin taas viikon lomalle. Huvittaa vähän ajatella, että nykykaavailujen mukaan pitäisi täyteen eläkkeeseen olla työssä  lähes seitsemänkymppiseksi. Tai oikeastaa en aio edes ajatella koko asiaa. Jos menisi päivän kerrallaan.


12 kommenttia:

 1. Pari edellistä postausta oli päässyt livahtamaan ohitseni, migreenin kynsissä kun kippuroin viikonlopun. Mutta otin vahingon äsken takaisin ja nautiskelin sun kuvista.
  Onneksi valon määrä alkaa lisääntyä huimasti ja kevään tuloa ei pian voi mikään estää. Ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Minä en olisi valmis olemaan töissä niin pitkään! Eikä kyllä kovin moni muukaan! Kyllä sitä ihmisen pitää saada jo reilu kuuskymppisenä elää muutakin kuin työelämää.
  Haluaisin nähdä sen ihmisen, joka haluaa olla töissä vielä 70-vuotiaana! Jonkun muunkin kuin Lenita Airiston, joka on kai aikoja sitten ohittanut sen rajapyykin!

  Pitikö mun muuta kommentoida kun innostuin vaahtoamaan..
  Lapsena tosiaan ulkoiltiin paljon ja oltiin usein luistelemassa. Eikä ollut goretexejä, villavanttuut oli aina märät! Mutta hauskaa oli aina! Tai tämmöinen kuvahan se on omasta lapsuudesta jäänyt.

  VastaaPoista
 3. Lunta tulee kuin nykyajan työelämässä paineita. Painoa enempi tai vähempi, joskus katkeamiseen asti... Mutta onneksi elämästä ja töistäkin löytyy asioita, joita voi kokea samalla tapaa kuin lapsuutesi luisteluiltoja :)

  VastaaPoista
 4. Jännitystä yön ajaksi, on mukava avata verhot ja katsoa paksumpaa lumivaippaa. Täälläkin sataa yöllä lunta - tai ainakin ennusteen mukaan pitäisi.
  Nyt olisi mukava hiihdellä (jos olisi sukset)

  VastaaPoista
 5. Lunta on saatu ja lisää tulee. Mutta täällä maalla harvaan asutulle alueelle sitä vielä mahtuu. Kaupungeissa ja taajamissa alkaa olla jo ahdasta.

  Enpä juurikaan ajttele tulevia eläkevuosia, mutta sen verran kuitenkin, etten ainakaan paljon yli 60 vuotiaana viitsisi. Keikkatyötä voisi sitten tehdä. Onko se niin muutaman euron päälle, että raataa täytyy väsyksiin?

  VastaaPoista
 6. Uusi lumi on kaunista!

  Aivan hirveältä kuulostaa tuo suunnittelu! Kun aloitin vuosia sitten eläkesäästämisen, luulin pääseväni eläkkeelle 60-vuotiaana. Ja pyh! Mutta ei nyt liioitella sentään. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 7. Taru, voi itku, sinäkin kuulut migreeniporukoihin. Siinä menee äkkiä koko viikonloppu, vaikka koputan puuta, ei ole ollut taas pitkään aikaan. Meitä on paljon!

  Sooloilija, ehkä ne, jotka jaksavat ja haluavat tehdä työtä vanhaksi asti, tekevät jotain omaehtoista ja itselle tärkeää. Voin kuvitella, että kirjailija, taiteilija, yrittäjä tai tutkija ei niin vain lopeta. Mutta kaupungin virkamies, joka kuluttaa itseään ihmissuhdetyössä, ei jaksa jatkaa kahdeksasta neljään hautaan asti.

  Ruska, ennen mulle työ oli intohimo, mutta ei se kannattanut;) Mieluummin näin, että yritetään saada paino sinne oman elämän puolelle.

  Arleena, tänä aamuna oli jännittävä herätä tosi paksun lumikerroksen alta. Sai kahlata ihan kunnolla pihalla. Mutta oli taas pääväylät ehditty vetää puhtaaksi.

  Rita, yli kymmenen vuotta minullakin on vielä viralliseen eläkeikääni, joten ei sitä passaa ajatella. Tuli vaan mieleen niistä neuvotteluista. Raja vaan nousee koko ajan.

  Elisa, vielä pari vuotta sitten kollegani pääsivät eläkkeelle 60-vuotiaana. Nyt on jo noussut ikä parilla vuodella. Minulla se tulee olemaan 65, tai enemmänkin ehkä.

  VastaaPoista
 8. Minä kyllä alan nyt valittamaan tuosta lumesta. Täällä sitä on jo ihan liikaa eikä täällä auraus toimi yhtä hyvin kuin pohjoisemmassa (eli esim. Keski-Suomessa). Täällä saa kävellä joko umpihangessa tai autotiellä. Täällä talvi yllättää ihmiset totaalisesti, vaikka se joka vuosi tulee ja nytkin sitä on jo katseltu monta kuukautta. En voi ymmärtää kuinka tyhmiä ihmiset on. Anteeksi avautuminen.

  VastaaPoista
 9. Lumi on ihanaa. Työkin kohtuudella, muttei yhtään enmpää. Oma elämä paras. Luistelu kummittelee nyt joka puolelta, kun ei saa lähdettyä, vaikka luistimetkin löytyi monen vuoden hukassaolon jälkeen. Pitäis olla kai rusettiluisteluita, niin tulis mentyä..

  eikka

  VastaaPoista
 10. Missy E, uutistenkin mukaan siellä pääkaupungissa ollaan vaikeuksissa kaiken sen lumen kanssa:)Komeita kinoksia ja lumikasoja on täälläkin. Pari vähälumista talvea saa kummasti unohtamaan, että tällaista sen kuuluukin olla. Yritä kestää!

  Eikka, luistelu sopii varmaan sulle. Rusettiluistelu varsinkin;) Minustakin lumi on ihanaa, jopa lumenluonti ja kolaaminen, silloin harvoin kun viitsin siihen ryhtyä. Mökillä jonkun polun kaivaminen on tosi kivaa.

  VastaaPoista
 11. Hei,
  mullakin mäykky Paavo
  karkeakarvainen, seikkailuja voi seurata blogistamme :)
  voinko linkittää sinut omille sivuilleni

  VastaaPoista
 12. Reiska ja k:nit, kiva sakki ootte! Tottakai voit linkittää.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...