torstai 18. helmikuuta 2010

Iltapuuhia

 

En kuulkaa saa sanaakaan tähän! Outoa, yleensä alkaa pulputa edes jotakin, kun aloittaa. Ehkä se johtuu siitä, että on nukkumaanmenoaika ja seurakin on aika unista: Vilma nukkuu sohvalla kiinni kyljessäni ja Luna alapuolellani eli sohvan alla, vakiopaikallaan. Mies virittäytyy nukkumaan dekkarinsa parissa, kuten aina.

Isoveli kävi täällä työmatkalla ja vei talvilomalla olevan pikkuveljensä mukanaan pääkaupunkiseudulle. Siksi meillä on taas kaksi koiraa. Niillä on seuraa toisistaan päivälläkin, kun ovat yksin kotona. 


Parinkymmenen asteen pakkasessa illalla Luna nosteli kylmissään jalkojaan, vaikka oli karvatoppapuku päällä ja juostiin välillä ihan kunnolla. Vilma isompana ja pulskempana ei näytänyt palelevan pakkasessa. Se ei muutenkaan vähistä välitä.

Puku muuten sopi kuin valettu Lunalle. Kelpaisiko isännälle? Ostan Vilmalle uuden isomman  joka tapauksessa tuon liian lyhyen tilalle huomenna, jos löydän. Mitä luulette, onko koiravaatteissakin jo kevätsesongin vaatteet hyllyssä vai vieläkö talvipukuja on myytävänä?


Harjoittelin illalla hieman salaman käyttöä. Nämä kukkakuvat ovat epätarkkoja ja rakeisia, joten ei kannata suurentaa.
Olohuoneen nurkissa oli normaalit pienet valaisimet,  kukkien edessä pieni lukulampun spotti. Kukkien vasemmalla puolella pöydällä oli salama, josta olin suunnannut mustan kartongin avulla kapean valokiilan kukkiin. Pidin itse kukkien takana mustaa kartonkia pystyssä ja laukaisin jalustassa olevan kameran kaukolaukaisimella. Kameran kiinteän salaman välähdys laukaisi puolestaan toisen salaman.

Tämmoistä siellä kurssilla on harjoiteltu. Arvatkaa onko ollut kivaa!


13 kommenttia:

 1. Koirien palelemisesta en osaa sanoa mitään, mutta näitä tulppaani kuviasi jaksan ihailla. Ihan varmasti on ollut kivaa kurssilla harjoitella ja hyvin on oppi mennyt perille.
  Pehmeää perjantaita!

  VastaaPoista
 2. siis en osaa sanoa koirista, kun ei ole omaa (jotenkin piti tulla tarkentamaan)

  VastaaPoista
 3. Nuo pötkyläkoirat ovat kivoja kun ovat hyvä kavereita. Hoitelet sitä liehuvakorvaista Lunaa varmasti mielelläsi ^^.
  Hyvä ja yksinkertainen idea tuo musta kartonki tms taustalla, oonpas ollut pöllö kun en oo tuota tajunnut 8). Oon aina yrittänyt saada taustalle jonkun illalla mustan pimeän ikkunan tai jotain... hankalaa. Valotuskokeilut vie varmasti mennesään!

  VastaaPoista
 4. Salamoilla taiteilu kuulostaa jännittävältä, joskin hieman monimutkaiselta näin meikäläisen näkökulmasta. Joka räpsii kuvia intuution vallassa.

  VastaaPoista
 5. Kivoja puuhia siellä! Täälläkin on tuo sama ongelma, ettei meinaa irrota. Mutta sinulta näytti nyt kuitenkin ihan hyvin juttu irtoavan. Saiskohan sitä itsekin vielä draivin päälle.. Toivottavasti päästään pian käymään siellä. Koiriakin on ikävä.

  VastaaPoista
 6. Uskon, että on ollut ihana kurssi! Salamalla kikkailu olisi mukavaa, mutta pitää odotella sitä L.O.M.A.A ;)

  VastaaPoista
 7. Monimutkaista mutta tulos on sen arvoinen. Mustaa valoa?
  Meri

  VastaaPoista
 8. Kiva, kun kertoilet noita sun salamajuttuja täällä. Tuokin kuulosti jännittävältä ja tulos hieno. Musta tuo värit esille upeasti. Lisää näitä!

  VastaaPoista
 9. On ollut kai kivaa, kun vaivannäkö palkitaan hienoilla kuvilla :-)

  eikka

  VastaaPoista
 10. Heljä, on kiva kuulla, että tulppaaniaihe ei keljuta vielä, muuta kuvattavaa kun ei ole eikä muita kuvia, kun on päivät töissä. Joskus kuitenkin ehtii hetken harjoitella..

  Tuuluska, yritän aina saada miestä pitämään kartonkia, ettei tarvitsisi jalustaa, mutta hän kieltäytyy systemaattisesti osallistumasta valokuvaukseen millään tavalla. Onneksi on näitä apuvälineita ja lisää tarvitaan:)

  Arleena, vähitellen sitä oppii sitä, mikä kiinnostaa; ehkä näistä joskus vielä tuleekin hyviä.

  Missy E, kiva olisi, jos taas tulisitte. Viikon päästä me kuitenkin mennään Ouluun ja 13.3. saatan minä mennä uudestaan rippijuhlille.

  Elisa, toivottavasti sulla kohta alkaa jo loma, tunnut odottavan sitä kovasti. Oikeastaan ihmisille pitäisi myöntää viikko ylimääräistä talvilomaa heti jo kun täyttää 40. Ehkä sekin pidentäisi työuria;)

  Meri, tämä on vähän samanlaista puuhaa kuin käsityöt, erilaisin välinein vaan. Puuhataan laitteitten kanssa, että saadaan toivottua lopputulosta, tai kuten mun tapauksessa, kaikki on yllätyksiä.
  Mustasta kartongista tein 25 cm pitkän tötterön salaman ympärille suuntaamaan valon vain kukkiin, ei muualle.

  TAru, tällaisia kikkoja ei kyllä itse keksi, siksi niitä on ollut ihana oppia tuolla kurssilla. Ja lisää oppia kaivattaisiin, kun vaan keksii, mistä.

  Eikka, kiva olisi kokeilla vaikka kuinka. Puuttuu vain kaveri, joka olisi kiinnostunut yhdessä tekemään näitä. Meidän mies kun suhtautuu kumman kielteisesti tähän harrastukseeni, kieltäytyy jyrkästi kantamasta edes kameralaukkua:/
  .

  VastaaPoista
 11. Joo kyllä kaikki on tervetullutta!

  VastaaPoista
 12. Moi
  Oletko jo hommannut Vilmalle uuden puvun? Voisin olla kiinnostunut ostamaan vanhan Riupulille, ulkona käynnit tuntuu olevan pakkasilla ongelmallisilta ja Riitu on sen verran pienempi että vois mennä meille, eli olisimme valmiit ostamaan jos käyttäjää ei muuten ole.

  VastaaPoista
 13. Milljoona, se pitää sitä ihan mielellään eikä juokse karkuun, kuten Vilma.

  Tuula, se Vilman vanha puku on sopiva Lunalle, jolla on ennestään vain pentuna ostettu pieni 'turkki'. Luna on viluinen näissä pakkasissa. Tuo Hurtan puku on numeroa 42 ja se on Vilmalle hiukan liian lyhyt. Kaupassa oli seuraava koko 45 ja se taas on valtavan iso. Siitä väliltä ei ole muita kokoja ainakaan Hurtalla ja muita sopivia ei sattunut olemaan. Vilma saa tyytyä mamman kutomaan pusakkaan, joka onkin riittänyt sille hyvin.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...