sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Talvisia kuvia tammikuulta


Pehmeää, pehmeää lunta, oikeaa pakkasta ja aitoa talvea. Tätä on odotettu ja kaivattu. Vuodenaikojen vaihtelu on parasta Suomessa. Saamme elää niin konkreettisesti luonnon muutoksessa mukana.

 

Kävelimme eilen lumista polkua pitkin lähimmän järven rantaan Rautpohjanlahdelle katsomaan aurinkoa. Pakkasta oli sen verran, että koirulle piti pukea sen inhoama palttoo päälle. Sen yritti taas hyppiä ja pyöriä ja eksyttää takkia selästään, mutta sopetutui lopulta.

 

Olin kiinnittänyt linssiin polarisaatiosuodattimen ihan vain kokeillakseni, mitä se tekee lumikuville. Viime talvena luin Digikuva-lehdestä hyviä vinkkejä talvikuvaukseen, mutta nyt muistin vain sen, että valotusta kannattaa säätää +1:een. No, se ei kyllä onnistunut tällä kertaa, ylivalottuivat reilusti, joten palasin automaattivalotukseen.

 

Ehkä tänään kaivan sen lehden esille. Keskitalven vino valo oli silti ihanaa, erilaista kuin korkeammalta paistava aurinko. Keskipäivän aikaankin aurinko tuntui olevan jo laskemassa.


Suodatin antoi ehkä oman säväyksensä näihin kuviin, juuri sen lisän, josta itse pidän. Tänään on vielä enemmän pakkasta, kunnolla kaksikymmentä, ja sataa lunta. Kohta mennään taas, kunhan jaksetaan ja viitsitään.

Pakkaspäivän ruoaksi valmistuu iltapäivällä liha-perunasoselaatikko. Laitan pohjalle mausteisen jauheliha-tatti-juures-tomaattimuhennoksen ja päälle perunamuusia ja juustoa. Uuniin muhiutumaan tunniksi ja herkullinen talviruoka on valmista kaaliraasten kanssa nautittavaksi. Niin että jos siellä kuulolla on meidän nuorisoa, niin tervetuloa syömään!
 

20 kommenttia:

 1. Olet keskittynyt kuvaukseen, selvästi. Ja jälki on hienoa!

  Minun kamerastani simahtaa patterit tällä pakkasella muutaman kuvan jälkeen..

  Ja ruokasuunnitelmasi kuullostaa taas niin herkulliselta. Aion tehdä nyt - tänään - rosollia, koska se jäi jouluna tekemättä. ;D

  VastaaPoista
 2. Kauniit talvimaisemat ja hyvät kuvat! Erinomainen kuva Vilmastakin! Koirista harvoin saa noin hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 3. Hei mä voisin tulla teille syömään : ) Aaah, ihanaa! Aurinkoisen pakkaspäiväkävelyn jälkeen ihanaa lämmintä talviruokaa!Tosi kaunista teillä. Lumi tekee kyllä luonnon niin kauniiksi.

  Minna

  VastaaPoista
 4. Taslvi on kaunista, meilläkin lunta.

  VastaaPoista
 5. Samanlaiset on olleet kuvauskohteet näköjään sielläkin. Minulla ei vaan tuollaista suodatinta ollut, mutta ihanan valon tavoitin kuitenkin - ihan niinkuin sinäkin.
  Jos löydät jutun, niin kerrothan mitä siinä sanottiin!

  VastaaPoista
 6. Kaunista talvea. Oikein nautin katselusta.
  OLen nauttinut kotona sisällä vain ikkunanäkymistä, hohtavat valkoisina.

  VastaaPoista
 7. Hienot kuvat. Mukava kuulla että joku tykkää talvesta, ilmeisesti ihan oikeasti.
  Kaikenlaisia merkillisiä ihmisiä sitä onkin...
  Meri

  VastaaPoista
 8. Kauniita talvikuvia!

  VastaaPoista
 9. Hei vielä! Saiskos tuon lihaperunasoselaatikon ohjeen vielä.... alkoi tehdä mieli ihan hurjasti ja kun kerran pakkaskelejä luvattu jatkossakin...

  Minna

  ps. unohtui kehua noita ihania kuviasi! Olet kyllä hyvä kuvaamaan! Olisi kyllä kiva itsenikin alkaa vähän tuota kuvaamista opetella ja harjoitella, on varmasti kivaa puuhaa!

  VastaaPoista
 10. Hyviä talvikuvia. En tiedä, millaisia olisivat ilman suodatinta, mutta minulla ainakin lumi tahtoo helposti palaa tai siihen tulee sininen sävy. Kokeilitko ottaa samoja kuvia ilman suodatinta?

  VastaaPoista
 11. Näin ihanaahan tämä alkuvuosi on todellakin ollut, kuten kuvistasikin näkyy/aistii. Tuo Rautpohjanlahti muistuttaa tuossa lähellä olevaa kuivattua järvialuetta. Kunhan täälläkin aurinkoa saadaan, niin käynpä sitä kuvaamassa. Nyt on alkanut vimmatusti ulkoilu kiinnostaa ja lumikengistäkin haaveilen. Malttaisi vaan ootella kevään alensmyyntejä ja vasta sitten

  VastaaPoista
 12. Ja totta, vuodenaikojen vaihteluthan ne ovat parasta!

  VastaaPoista
 13. Menisinköhän minä "teidän nuorisosta" ^_ olis ollut aika herkkua maistettavaksi tuo...
  Hyvät sävyt ovat kuvissasi. Katsoin kahdelta eri koneelta kun välillä läppärillä ja välillä pöytämallilla... Näytön asetukset vaikuttaa tosi paljon, mutta ainakaan nuo kuvat eivät ole liian sinisiä.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille teille kommenttia heittäneille! Ruoka oli maukasta pakkaspäivän talvista uuniruokaa. Tomaattimurskalla, juuressuikaleilla, sienillä ja yrteillä maustettu hyvä jauhelihakastike toimii aina perunamuusin kanssa. Usein olen sienten sijaan laittanut purkillisen ruskeita papuja lihan joukkoon. Worcestershire Sauce on vielä salainen aseneeni liharuioisssa, samoin kuin lusikallinen sokeria tomaattimurskan perään. Ja korkillinen balsamicoa. Ja loraus punaviiniä.

  En yrittänyt veivata pakkasessa polarisaatiosuodatinta pois linssistä. Oli vähän kohmeiset kädet. Elisa oli silti saanut aika samansävyisiä kuvia ilman suodantinta. Nikonillani valotus onnistui parhaiten automaatilla, eikä siinä edes ole lumi-asetusta.

  VastaaPoista
 15. Ihanalta näyttää teidänkin lumimaisemanne :) Hienoa uutta kuvavuotta Sinulle ja kamerallesi!

  VastaaPoista
 16. Muistit väärin sen valotuksen, ehkä? Koska valkoinen palaa helposti puhki, niin eikös ole järkeenkäypää säätää sitä valotusta esim -1:een?
  kauniit maisemat ja kyllä! Olen vuodenaika- ja talvifani!

  VastaaPoista
 17. kauniita talvikuvia. talviauringossa on tiettyä taikaa. ja sitten kun päästää helmikuun lopulle! sitten se auringon valo vasta ihanaa onkin

  VastaaPoista
 18. Kyllä tuossa lehdessä käsketään hämäämään kameraa korjaamalla valotusta +1:een. Kuvista tulee muuten kuulemma alivalottuneita. Ja onhan niitä tummia lumikuvia tullut aurinkoisella säällä.
  Mutta, kuten sanoin, se ei nyt toiminut mullakaan, vaan automaatti sai hoitaa homman.

  VastaaPoista
 19. Kauniita kuvia on.
  Hyvää uutta vuotta sinulle ja ensi vuoden otoksia odotellen:)

  VastaaPoista
 20. Sinulla on kauniita talvikuvia. Niissä on hieno valo. Ensimmäinen koskemattomine hankineen on mieleeni eniten. Tuonne oikealle ei sitten paljon viitsi vilkuilla, kun on niin herkullisia leivonnaisia. :D

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...