keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Kylmää ja kiirettäKohta, ehkä jo huomenna on täysikuu. Nämä kuvat on siis otettu jo aikaisemmin, muistaakseni lauantaina. Ihmeesti tämä yli kahdenkymmenen asteen kylmä kausi jatkuu edelleen, nyt vaan vielä kylmempänä tuon hyytävän kaakosta tulevan viiman takia. Poskipääni olivat umpijäässä käveltyäni tänään sata metriä  vastatuulessa kirjastolle!
Tämä pulkkamäki on Tosi Jyrkkä ja Vaarallinen oikeasti! Näyttää ihan mamolta, mutta jos olet neljävuotias ja innokas ja äiti vetää sinut ylös ja tulet itse Stigalla alas, se on hurja mäki ja siitä pääsee kauas, melkein autojen alle.
Ehkä emme ole Alpeilla, mutta tämä on sentään vain ihan alaosa. On kiva asua mäkisessä  maastossa, paitsi ehkä silloin, kun ajaa pyörällä, ja silloin kun on liukasta.
Jaa MÄÄ saan olla yksin päivät pitkät, kun kaikki muut luuhaavat milloin missäkin. Pääsen vain pienille lenkeille iltaisin eikä kukaan leikikään mun kaa.8 kommenttia:

 1. Hienoja talvikuvia niinkuin edellisessäkin. Minä olen tallettanut näitä upeita talvinäkymiä vain mieleeni kun en ole juuri ulkona ollut liikkeellä, paitsi autolla.
  Aika hyytävää oli tänään kun tuuli puhalsi, se heti kaksinkertaisti pakkasen voiman.
  Meri

  VastaaPoista
 2. Täällä on myös ikävä tuuli ja kun täällä meren äärellä normaalistikin tuulee aika paljon, niin kyllä tuo tuntuu aikas kamalalta. Silti talvi on ihanan näköistä aikaa. Kuvista sitä on etenkin ihana ihailla.
  Mäkiä kaipaan minäkin silloin tällöin. Mutta pyöräilyharrastuksen aloittaminen tuntuu täällä mukavammalta ajatukselta.

  VastaaPoista
 3. Olisipa ihana viedä tyttöni pulkkamäkeen (ei tosin noilla tuulilla ja pakkasilla). Tänä talvena vaan taitaa jäädä Suomen reissu väliin kun ei ole suoria lentoja ennen maaliskuun loppua ja mutkien kautta ei aikataulut sovi (tai rahat riitä).
  Ihanaa torstaita, toivottavasti tuuli tyyntyy.
  Heljä

  VastaaPoista
 4. Kasvot paleltui minultakin viikko sitten..ja pakkanen pyörii yli 25 AINA!Kuin myös juuri nytkin ( huokaus)
  Ruka vaan maistuu ja sehän on jäänyt asumaan vyötärölle. APUA!

  VastaaPoista
 5. Tuo pulkkamäki on parhaita, paljon sitä tuli laskettua sinä lyhyenä aikana kun siellä asui.

  Viimaa ja pakkasta täälläkin. Tänään oli melkein valoisaa vielä viideltä, kun tulin kotiin, joten kyllä tämä tästä taittuu kevääksi.

  Täysikuu valaisee hienosti, tekisi mieli ottaa kuvia, muttei tarkene riisua hanskoja.

  VastaaPoista
 6. Ei toi pulkkamäki ole mitään! Me painettiin bailu-tommin kanssa stiigalla tuolta kalliolta aina alas! huikeita pudotuksia oli :)

  VastaaPoista
 7. Hienot Alpit ;)
  Tuossa edellisessä kirjoituksessa sulla oli ihania kuvia, se heiveröinen ja kevyt lumisade on niin hienoa. Auton lasilta lähti puhaltamalla pois. Mutta liian kylmä on mullekin, kaivaudun Vilman lailla tyynyjen sekaan...

  VastaaPoista
 8. Meri, kyllähän pakkaseen vähitellen olisi jo tottunut, mutta tuo viima on hirveä!

  Missy E, vielä toukokuussa pyöräily täällä on ihan hirveää. mutta helpottaa vähitellen.

  Heljä, nyt kyllä sattuisi olemaan tyttärellekin hyvät kelit koko maassa. Sen kunniaksi pitäisi kyllä jonkun halpalentoyhtiön lennättää suoraan sieltäkinpäin:)

  Anna, sitä minäkin ihmettelen, että pakkoko sen kaiken on juuri vyötärölle kertyä. Siinä on kohta Saturnuksen renkaat!

  Tupanen, varsinkin stigalla tuosta mäestä sai hyvät vauhdit. Naamahan siinäkin aina jäätyi. Ja sen verran kylmää on nyt, että illalla ei tosiaan tule mieleenkään lähteä mihinkään.

  Milljoona, olisihan se pitänyt arvata! :]


  Tuuluska, ihmeellinen valkoisuus on säilynyt koivuissakin ja tuo kevyt lumiharso oli kyllä varsin hurmaavaa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...