keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Bye bye Joulu!Pitää polttaa kynttilät loppuun nyt, kun tiedän kokemuksesta, että into siihen lopahtaa kummasti tammikuun edetessä. Jotenkin kynttilänvalo ei kuulu kevättalveen, paitsi korkeintaan illanistujaisissa tai romanttisilla illallisilla, ja niitähän meillä ei juuri harrasteta. 

Tänään kuitenkin syötiin Candlelight Supper kahdelle, tosin jo viiden aikaan. Currylla, tomaatilla ja tillillä maustettua Jounin katkarapupataa, riisiä ja salaattia, juuri sopivaa pimeään vapaailtaan.Ja pääsin minä uloskin tänään, nukuttuani ensin koko aamupäivän koira jaloissa. Parinkymmenen asteen pakkasessa oli kiva talsia, ja oli muuten vähän liukastakin.

Kyllä on erikoista tämä kylmyys! Ja se jatkuu aina vaan. Tykkään talvesta, ja varsinkin tällaisesta oikeasta. Kolmekymmentä olisi silti minullekin liikaa.  Kahdeksankymmentäluvun lopulla kun oli -38° pakkasta, jäivät bussitkin tulematta ja piti kävellä kaupunkiin. Siihen aikaan vedin lapset vielä ensin pulkalla tarhaan, kun mies oli lähtenyt köröttämään jääkylmällä autolla töihin jo aikaisemmin. Sitä oli nuori silloin...
Vielä kerään jääkaapin ja pakastimen ovesta joulukortit talteen, ja sitten on koti taas ennallaan. Se tarkoittaa minulle kyllä viihtyisää, mutta remontin tarpeessa olevaa huushollia. Lattiat oli määrä vaihtaa jo viime kesänä, mutta se siirtyi tulevaisuuteen koiravauvan takia. (En sivumennen sanoen muutenkaan tajua, miten se tapahtuu, ainakaan kerralla. Mihin kaikki isot huonekalut pannaan?)

Olohuoneen ja makuuhuoneen takaseinä kaipaa värinvaihtoa, keittiö uusia keittokirjahyllyjä. Haluaisin uusia kaikki sisäovet. Tai muuttaa johonkin uudempaan taloon...

Tämä ei johda nyt mihinkään, vakiovalitukseni, jolle en saa tehtyä mitään.

9 kommenttia:

 1. Tämä talvi on kyllä ollut aivan mahtava. Aika vähän on tarvinnut keleistä valittaa. Kaikesta muusta kyllä. Valituksen määrä on vakio. Kyllä minäkin niin kovasti haluaisin uuteen asuntoon, isompaan. Mutta mutta, tehdään tästä nyt asteittan mukavampi.

  Muuten, jos kerkeät/jaksat niin voitko lähettää jossain vaiheessa kuvia joulusta ja siitä kun loikolemme Ryökäleen kanssa teidän sängyllä. Minäkin voin laittaa joulukuvia tulemaan jos haluat.

  VastaaPoista
 2. Kuusilla on paljon kannettavaa, mulla on ihan samanlaisia kuvia koneella..Jotenkin huojentavaa päästä joulukamoista eroon! Vaikkei ne fengsuit ole kohdallaan meidän huushollissa ikinä olleetkaan, niin kyllä nyt on jotenkin helpompi hengittää. Muutama jouluvalo vielä on jäljellä.
  Ja minä muuten poltan kynttilöitä läpi vuoden, kesät talvet ;)

  VastaaPoista
 3. Missy E, meilasin sulle aika monta joulukuvaa. Ja ne isänpäivän kuvat myös, joissa loikoilette sängyllä:)
  Lähetäpä sää nyt!

  Elisa, vähemmän on parempi, siinä fengshuit on oikeassa. On tosiaan helpompi hengittää. Mutta ehkä joulun henki on siinäkin, että on niitä kamoja tarpeeksi esillä.

  VastaaPoista
 4. Selvästi kevättä rinnassa kun katselet kotia remonttisilmin ^^
  Samaa mieltä kanssasi noista kynttilöistä. Kelit valkenee niin nopsaan ja keväinen mieli alkaa viritä, että ei pimeä ja kynttilät enää niin tunnu hienolta, enemmänkin kaipaa niitä koivunoksia maljakkoon. Niitä voisikin jo hakea!

  Kuvien ihana lumisuus minua aina vaan ilahduttaa, pakkasta sen sijaan ei tarvittais. Saisi nämä lumet ja kesähelteen samaan aikaan. Oih.
  Mutta nyt tulee TV1 Stingiä, pitääpi katsoa....

  VastaaPoista
 5. No eihän se nyt vielä voi ohitse olla! Tämä tonttu kun ei ole edes jakanut kaikkia lahjojaan... :o Tonttu mikä tonttu!

  VastaaPoista
 6. Romanttiset illathan on kivoja,
  tai romanttiset aamiaiset..

  VastaaPoista
 7. Kevättä on rinnassa! Kaikkea uutta ja ihanaista mielessä. Kyllä tämä loppiainen on hyvä aika kiikuttaa joulu laatikoihin takaisin ja kuusi ulos. Oma kuusi kyllä lähti päivää aikaisemmin, kyllästyin siihen vain ihan yhtäkkiä ja siinä se oli! On tämä huisaa talvea! Auringonpaisteessa tykkään siitä itsekin, en niinkään jatkuvasta lumisateesta, enkä tajuttomista pakkasista. Kaunista kyllä on, nautitaan siis siitä!

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen haaveillut olohuoneen ja eteisen seinien maalauksesta. Saa nyt nähdä.

  Joulukuusta en aio ottaa terassilta pois vielä pitkään aikaa, sopii sinne niin vehreällä tavalla.

  Metsässäsi näyttää niin levolliselta.

  VastaaPoista
 9. Tuuluska, en muistanut taaskaan katsoa konserttia, mutta sitä talvilevyä olen kuunnellut ja pidän sen tunnelmasta kovasti.

  Lepis, eikö lahjansaajat ole jo lähettäneet kyselyä perään, mikä tonttua viivyttää?

  Hannele, romanttisia illallisia ja aamiaisia ei ole täällä pahemmin harrastettu, mutta ainahan voisi yrittää...

  Taru, tämä talvi on ollut niin kaunis ja niin pitkään, että tuntuu ihmeelliseltä.

  Arleena, käytännön järjestelyt mietityttävät eniten remontissa, itse maalaus olisi vain hauskaa.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...