sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Kuakkua!



Ihanan hiljainen sunnuntai! Tekee hyvää, koska tiedän jo valmiiksi huomisen olevan tiukka päivä töissä. Ei aikatauluja, ei edes sunnuntailounasta, vain valmista tomaattikeittoa päivällä ja ehkä kohta pastaa illlalliseksi.

Kaikessa rauhassa verhojen ripustamista, joka sekin on odottanut sellaiset pari kuukautta. Yksi kesävaatepino yläkaappiin, odottanut pari viikkoa. Pyörät varastoon talveksi, odottaneet myös, mutta eivät vielä jäätyneet kiinni telineeseen. Kukat suihkuun virkistymään, kun en muuten muista edes kastella. Muutama jouluvalo esille, kynttilät palamaan. Heh, tässähän on kohta vauhti päällä, mitä ihmettä!


Ei sentään. Hidasta virkkaamista riittää  onneksi vielä pitkäksi aikaa. Miehen ja Hauvan vedellessä päikkäreitä alkoi tuttu sweet tooth taas muistutella itsestään ja tartuin leivontahoukutukseen Kodin kuvalehden sivuilta. ( Nyt tulee ostettua lehtiä, kun ne ovat jatkuvasti tarjouksissa.)

Omista kuvistani tuli huonoja ja epätarkkoja, mutta Pikku kakkunen -blogissa on hyvä kuva ja Kodin kuvalehden ohje.

Helppo PÄHKINÄ-KINUSKIKAKKU hiukan mukaeltuna


1½ dl juoksevaa rasvaa, Sunnuntai
2 munaa
2 dl graham- ja 2 dl valkoisia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 raastettua hapahkoa omenaa
1 dl maitoa

Sekoita rasva ja sokeri keskenään, sekoita munat yksitellen ja vatkaa kevyesti. Lisää vuorotellen kuivat aineet, omena ja maito. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, halkaisijaltaan 24-26 cm. Paista 175 asteessa puolisen tuntia.

Keitä sillä aikaa kuorrutus. Siitä pitäisi tulla kinuskia, mutta näillä kevytaineilla ei tule ennen kuin valmiin kakun päällä.
1 dl juoksevaa Sunnuntaita
2 dl fariinisokeria
3/4 dl 7%-ruokakermaa
100 g suola-chili-pähkinäsekoitusta
mustapippuria
Keitin näitä miedolla lämmöllä vettä haihduttaen parikymmentä minuuttia. Sekoitin lopuksi rouhitut pähkinät joukkoon ja kaadoin kakun päälle. Paistoin vielä 12 minuuttia lisää.



Jäähtyneenä maistui näin hyvin jo ennen kuin ehdin kuvatakaan. Savolaismies oli tyytyväinen herätessään. Minähän en niin välitä...



11 kommenttia:

  1. Teillakin kakkua, kuulostaa hyvalta. Meillakin banaanikakku hupeni yli puoleen valiin. Tuhoamiseen osallistui kylla koko perhe.

    Kiireettomina sunnuntaina saa aikaiseksi yllattavan paljon :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Meidän vaan pitää vältellä kiusauksia nyt kun olemme koiran kanssa laihdutuskuurilla :(

    Campbellin tomaattikeitto on yksi suosikeistani. Lisään siihen kermaa ja juustoraastetta tai sitten Koskenlaskijaa ja kirveliä. Mainio lounas tai alkuruoka, jos pääruuaksi uhkaa muuten tulla jotain liian kevyttä.

    VastaaPoista
  3. Mukava sunnuntai. Täällä ollut laiska ja todella väsynyt päivä, mitään ei olla tehty. Ruoka oli meilläkin valmista, pakastepizzaa. Mekin söimme muuten valmista tomaattikeittoa perjantaina, jota tosin jatkoimme valkosipulituorejuustolla ja valkosipulinkynsillä.

    VastaaPoista
  4. Makoisalta kakku näyttää ja varmasti maistuikin.
    Muuten minulla on samanlaiset metalliset kynttiläjalat kuin sinulla tuossa ruokapöydällä.

    VastaaPoista
  5. Pikkujutut, kun ei yritä mitään, voi tullakin yllättäen hyvää jälkeä.

    Ina, kyllä minunkin pitäisi välttää kiusauksia, kun olen lihonut keväästä viisi kiloa. Se on vain niin vaikeaa.

    Missy E, oli varmasti hyvää keittoa teilläkin. Meidän keitto oli Valion tomaatti-vuohenjuustokeittoa puolenlitran tötsässä ja juuri sopiva kahdelle.

    VastaaPoista
  6. Arleena, pidän noista yksinkertaisista, suorastaan karuista kynttilänjaloista tosi paljon. Olen polttanut niissä violetteja kynttilöitä.

    VastaaPoista
  7. Vautsi mikä kakku!Suola-chili-pÄhkinät makean kanssa varmasti hyvää. Jäätelö kinuskikastikkeen ja suolapähkinöiden kanssa on myös herkkua.

    VastaaPoista
  8. Tupasen emäntä, suolapähkinät voisivat olla hyvin monessakin ruoassa, jos ehtisivät joskus sinne. Niihin tulee vain niin sietämätön himo, jos erehtyy ostamaan, että ovat kuin huumetta!

    VastaaPoista
  9. Huomenta!
    Kakku on ihanaa! Herkuteltu on lähes päivittäin täälläkin. Alli auttaa sen verran, että ei ainakaan lisäkiloja ole tullut. Ei myöskään minkäänlaista mahavaivaa aiheuta. Rasvoja käytän muutenkin vähän, että ei oikeastaan Allia tarvittaiskaan. Yhteen pakettiin saa nyt jäädä.

    VastaaPoista
  10. Rita, henkisenä tukena Alli voi olla hyvä siinä missä Kiloklubikin. Omalla kohdallani en usko sen tehoon, kun ruoka on vähärasvaista. Leivonnaiset on toinen juttu, ja liiat hiilihydraatit. Kun joku keksisi aineen, joka kertoo kropalle kolmen sadan kalorin jälkeen, että se on kylläinen.

    VastaaPoista
  11. Hiilarit ne meikäläisen heikkous.

    Tänään autohuollossa odotellessa luin luotettavaa JUOKSIJA lehteä, siitä artikkelia, jossa kerrottiin suolistobakteerien suhteesta ylipainoon. Yhteenvetona siinäkin todettiin runsaan ja monipuolisen suolistobakteerikannan suosiollinen vaikutus - monipuolisen ruuan merkitys.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...