perjantai 11. syyskuuta 2009

Tikitiki


Kun kulkee vilkkaasti liikkuvan pikkukoiran kanssa ulkona, ei viitsi kyllä enää kameralaukkua kuljettaa mukana. Jos on takki päällä, mahtuu taskuun ehkä pikku-canoni, mutta tuulihousujen taskuihin menee vain kännykkä, avain ja pari koiraherkkua plus se välttämätön kakkapussi.

Siksi kuvat on otettu joskus muulloin kuin tänään. (Talossa muuten asuu Jyväskylän kaupunginjohtaja). Minulla olisi vaikka mitä kivaa kuvattavaa,  kuten lankakerä, mutta kun ei kerkiä. Lomalaisellakin on hommia, kuten pyykkivuoren silitys, lihapullien teko, viikonloppulaukun pakkaaminen ja tukanpesu. 

Kymmeneltä soi tänä aamuna puhelin, kun olin vielä nukkumassa, ja isäni kysyi neuvoa tietokoneen virusvaroitukseen. Isä, joka on vähän pelännytkin nyt heillä kohta vuoden ollutta konetta. Hän lukee sieltä yleensä vain sanomalehtiä, ja ehkä joskus kirjoittaa puhtaaksi artikkeleitaan Wordillä ja tulostaa.  Tai ehkä äiti saa tehdä sen.

Molemmat vanhempani kirjoittavat kaikenlaista pientä mielellään, joten tietokone ja ennenkaikkea tulostin ja sänköposti ovat iso helpotus ja harppaus eteenpäin. Mutta kursseille heitä ei saa kirveelläkään. Äiti on tässä vähitellen oppinut sekä käyttämään Wordiä, että kirjoittelemaan sähköpostia ja käymään Facebookissa, siellä jopa enemmän kuin minä!

Eilen äiti soitti ja kysyi, miten digikamerasta siirretään kuvat muistikortilta koneeseen. Siinä sitten puhelintuella hän teki sen itse. Vuodessa on siis siirrytty valtava askel digiaikaan siinäkin huusollissa.

Huomisaamuna lähdemme Merin kanssa ajamaan kohti lounaista Suomea tapaamaan nuorinta tätiämme ja hänen miestään, jotka ovat vasta kuusikymppisiä ja tosi mukavia ihmisiä. Ihmeen harvoin silti tulee tavattua heitä. Mutta nyt mennään.

Tämä oli nyt ainakin seitsemäs korjaus, kun tällä uudella koneella/tai jollakin muulla uudistuksella ei tahdo saada MILLLÄÄN kappaleitten välejä pysymään. Ne häviävät kokonaan aina kun julkaisen tekstin. Käykö kellekkään muulle näin?


10 kommenttia:

 1. Moikkelis=)

  Kyllä se talo on tosi kaunis..tiedänkin missä se sijaitsee.Muistan että joskus pikkulikana joku kertoi että siellä kummittelee..lieneekö kaupungin herralle myös?

  VastaaPoista
 2. Asuupa kaupunginjohtaja kauniissa talossa! Koiran kanssa onkin vähän vaikeaa kuvailla,kun ainakin omani aina yrittää vetää eteenpäin..
  Hienosti ovat vanhempasi oppineet tietokoneen käytön.
  Hyvää viikonloppumatkaa!

  VastaaPoista
 3. Kaunis on Jyväskylän kaupunginjohtajan talo. Kyllä sitä vanhempi kansakin oppii kummasti käyttämään tietokonetta, kun on kiinnostunut asiasta. Itse innostuin tietokoneesta 2-vuoden sairausloman aikana ja totean harva se päivä, kuinka olen taas oppinut jotakin uutta. =oD

  VastaaPoista
 4. Mullakaan eivät kappaleet pysy silloin kun laitan tekstiini kuvan. En tiedä miten asiaa ratkeaa.

  VastaaPoista
 5. Miekin ihmettelen sitä, että sun vanhempasi ylipäätänsä uskaltavat koskea tietokoneeseen. Ei ihme, että heillä on 3 niin fiksua tyärtä.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä siellä kaupunginjohtajalla on hulppea talo. Varmaan vm 1920 - jotain. Hyvässä kunnossa.

  Minulla ei hettele rivit yhtään, mutta haluaisin vaihtaa blogipohjan leveämmäksi. En aavista kuinka sen saan, että kaikki olemassa oleva varmasti säilyy.

  Kyllä vanhemmatkin ihmiset osaavat, hienoa. Tallainen aktiviteetti pitää muistin virkeänä ja mielen ajassa.

  VastaaPoista
 7. Hienoa ja rohkaisevaa tuo mitä kerroit vanhemmistasi! Hankimme aikoinaan äidillemme (nyt 80v) tietokoneen. Mutta isä vastusti ja niin äiti luovutti. Olen monesti ajatellut kuinka se olisi rikastuttanut hänen elämäänsä. Mieheni täti (88v) on jo vuosia käyttänyt tietokonetta ja sähköpostia. Ei hänkään halunnut mihinkään kursseille, vaan tyttäreni antoi hänelle "yksityis" ohjausta. Ja kylläpä olen omakohtaisestikin kokenut, että ei oikein kärryille päässyt itsekään noilla tietokonekursseilla, vaan omien lasten opastamana on oppiminen onnistunut helpoimmin.

  VastaaPoista
 8. Joo olisin jättänyt minäkin Vistan ottamatta, jos olisin tiennyt mitä tulee. Harmaita hiuksia! Uuden tulostimen asetukset menee välillä päin sitä itteensä, kaikki pelit ei toimi (teinilasteni harmiksi), tekstinkäsittelyt ym. ei toimi aivan kuin pitäisi, entisiä asennuksia ei saa aina päivitetyksi (tai jotain poika selitti) Valtteri tehnyt jotain kikka kolmosia koneelle ja jostain ihmeestä se kaivaa ongelman ratkaisut! Mutta ei ollut ennen mitään tollasta!

  Miten teidän nelijalkainen Vista? Meillä menee aikas hyvin, paitsi että mummo oli tehnyt sille pellillisen veripalttua ja "epähuomiossa" jätin sen eteisen pöydälle... loppu on kai arvattavissa, kolme mattoa oksennuksessa ja koiruli seuraavan päivän melko voipunut olioparka. Käsityöt saa edelleen kyytiä jos ei saa mielestään tarpeeksi huomiota, mitään muuta ei ole tuhonnut. Kovasti terveisiä mäyrelille!

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille kaikille kommenteista!

  VastaaPoista
 10. Katajanmarjoja joskus poimin ja kuivaan.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...