tiistai 15. syyskuuta 2009

Omenoita

Kävin tänään ostamassa kameraan polarisaatiosuodattimen ja langattoman laukaisimen. Kuulostaa aika vaativalta tällaiselle amatöörille, mutta jopa minä ymmärrän niiden tarpeen. Ja kun on se kurssi. Onneksi jalusta on jo valmiina. Kuvailut ovat sen sijaan kokonaan unohtuneet viime viikonloppua lukuunottamatta.

Sienestäminen houkuttelisi jo kovasti, kun puolukatkin kävin ostamassa torilta päivällä  muutamalta ystävällisen näköiseltä maahanmuuttajanaiselta. Ostin samalla pari kevätrullaa lounaaksi. Jospa huomenna pääsisi metsään.

Illalla käytiin vielä koirakoulun hikinen oppitunti, joka sisälsi paljon uutta opeteltavaa. Oikeasti se meni aika hyvin, kuten aina siellä. Kotona on ihan toinen juttu, varsinkin ulkona.

Sooloilijalta löysin kivan ohjeen ja tekaisin iltapäivällä viikonloppuna poimimistani omenoista piirakan. Pohjaan lisäsin puoli desiä sokeria ja muruseoksen tein muscovado-sokerista, ja hyvää tuli!

8 kommenttia:

 1. Harrastukseen kannattaa aina satsata! Mulle ei tuo suodatin sano mitään..

  Koirakoulu kantaa hedelmää varmasti, voi kun saisi itsekin aikaan saman.

  eikka

  VastaaPoista
 2. Aha, kiitos piuhattamisesta :) Mistä niitä suodattimia saa ja paljonko se maksoi. Tulen Jyskälään viikonlopuksi, niin voisin käydä hakemassa.

  VastaaPoista
 3. Mullekaan tuo suodatin ei sano paljon mitään,miten se toimii?

  VastaaPoista
 4. Minullakin on valokuvaus jostain syystä hieman hiipunut, vaikka nyt olisi luonto kauneimmillaan. Mutta kun ei tule lähdettyä sinne luontoon..

  Sitä piirakan ohjetta voi tosiaan muunnella, ja sokerin määrää vaihdella. Onneksi se ei ole kovin rasvainen. Nyt kun se on ollut yön jääkaapissa niin palasta voi syödä ihan käsin.
  Juuri tässä aamukahvin kanssa sitä syön. (juu en voinut vastustaa aamullakaan!).

  VastaaPoista
 5. Nyt pitääkin käydä puolukassa - torilla.

  VastaaPoista
 6. Hyvät hankinnat teit. (itse en ymmärrä noista välineistä) Äläkä yhtään vähättele valokuvaajan taitojasi, amatööriksi sinulla on kuvaajan lahjoja. Kuviasi on nautinto katsella. Osaavan tekniikan lisäksi ne ovat kauniita, taiteellisia ja niissä on sisältöä ja persoonallista näkemystä.

  Omenapiirakka on kyllä kestoherkkua! Uuniomenoita laitan minäkin viikonlopulla, nam.

  VastaaPoista
 7. Eikka, koirakoulussa opetetaan joka kerralla viisi uutta asiaa, joita sitten pitäisi harjoitella seuraavan viikon ajan. Ei tahdo tulla tehtyä. Niinpä meidän koira ei tajua mitään maahanmenosta, ei kertakaikkiaan saada maahan. Tosin sehän kävelee muutenkin melkein maata myöten...

  Lepis, se 67-millinen pyöröpolarisaatiosuodatin piti tilata. Saan sen perjantaina hintaan 66e muistaakseni. Nettikaupoista en olisi itse osannut valita mitään eikä hinta näytä ainakaan halvemmalta niissä. Samasta Kari-kuvasta sain yksinkertaisen langattoman laukaisimen 19 eurolla.

  Yelian, suodatinta voi käyttää vähentämään valon aiheuttamia viiruja kuvassa tai taivaan puhkipalamista kirkkaassa auringonvalossa. Se saattaa myös syventää värejä.

  Sooloilija, jääkaapista kävin napsimassa piirakkapalan joka aterian jälkeen, joten siitä ei ole kuin yksi pala jäljellä, niin hyvää se oli. Toki mieskin sai osansa, ehkä kolme palaa:)

  Arleena, torilla on ehdottoman varma saalis ja vähimmällä vaivalla. Mulla kun ei ole mökkiä eikä 'omia' puolukkapaikkoja.

  Rita, ai kun hivelee ihanasti kuulla kehujasi! Kiitos niistä.

  VastaaPoista
 8. Lepis, muistin tapani mukaan laukaisimen hinnan väärin: se oli 37e.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...