torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesäkö

Eihän tästä tule mitään! Koko kesä valuu sivu suun, kun makaan työpäivän ja (ihan terveellisen) päivällisen jälkeen koko illan sohvalla enkä jaksa tehdä mitään. En ulkoilla, lähteä uimaan tai mitään muutakaan. Kuuden tunnin yöunilla ei parempaan pysty.

Ja töissä ei todellakaan ole kiirettä tässä kuussa. Olen ehtinyt kaikessa rauhassa paneutua lukemaan uusia ohjeita ja suunnittelemaan syksyn toimintaa. Ja silti olen ihan naatti kotona ja joko nukun illan tai taistelen unta vastaan riippumatta siitä, olenko ajanut pyörällä vai autolla sen yhteensä 15 kilometriä päivässä.

Huomisen jälkeen on edessä yhdeksän päivän vapaa. Miten mahtaa käydä syyskuun jälkeen, kun alkaa kokopäivätyö ja normaali tahti muutenkin, välissä pelkkä viikonloppu? Talvi, apua.

Nyt yritän loihtia itseni takaisin heinäkuun puoliväliin, kesän ihanimpaan hetkeen, lämpimään heinäkuiseen iltaan:

~~ On kesä, olet tässä, nautit tästä täysin rinnoin ~~
joojoojoo.

11 kommenttia:

 1. Samaa tässä ihmettelen itsekin. Työt alkavat kuun vaihteessa ja jo nyt tulee lomaloppumisstressi :-D

  VastaaPoista
 2. Meritäti neuvoo taas ihan ilmaiseksi. Kun väsyttää, levätään ihan hyvällä omallatunnolla eikä harmitella sitä yhtään. Iloitaan siitä, että on mahdollisuus levätä. Ajatellaan, että onpa hyvä kun vesi tulee hanasta, seinät on ympärillä ja vielä pehmeä alusta millä maata. Muistetaan, että on ihan kiva olla elossa.
  Hengitetään syvään ja nautitaan olemassaolosta. Väsyneenäkin.

  VastaaPoista
 3. Minulla alkaa työt maanantaina, pahus. Minä niin mielelläni lomailisin maailman tappiin asti.

  Tuo työpäivän jälkeinen väsymyskin on ihan tuttua, harmittaa jos vapaa-ajalla on niin rätti ettei jaksa nauttia kesästä ja elämästä. Mutta nauttia voi ihan rennostikin, ei tarvitse suorittaa ja tehdä kaikkea.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo kesältä näyttää. Hyvää viikonloppua. :)

  Terveisin Mariar

  VastaaPoista
 5. Onko sulla pitkä matka uimaan? Se kyllä friskaa ja tekee kesäistä oloa.

  VastaaPoista
 6. Meri kirjoitti sellaisen viisauden, että päätin töistä tullessani ostaa mansikoita ja siideriä ja mennä ulos lukemaan, koska on vaan ihanaa olla elossa. Viis siitä, että tuulee, onhan kesä ja kesällä ei palella.. Olen nimittäin nukkunut viime illat, ja hyvin olenkin nukkunut ja nauttinut nukkumisesta, siksi nyt taas jaksaa. Jos en olisi nukkunut niin paljon, nukkuisin viikonloppuna ja silloin mieluummin olen hereillä.

  Mitä mää täsä oikeen selitän. Hyppää siskos kyytiin ja tuu tänne patikoimaan ja rannalle ja mökille leppään.

  VastaaPoista
 7. Mari, voin kuvitella, että hyppäys pitkältä lomalta ja veneilystä takaisin koulun tohinaan on aika kova paikka. Onneksi on vielä muutama viikko aikaa sopeutua ajatukseen:)

  Meritäti antaa hyviä neuvoja, kiitos! En ole vielä oppinut tarpeeksi, jos mitään. Nyt alkaa kuitenkin taas viikon vapaa.

  Halo E, olet saanut onneksi lomailla hyvän sään aikana, kun kesän kaikki lämpimät ovat osuneet lomallesi. Kai sen voimin taas jaksaa vähän aikaa pakertaa.

  Mariar, joka kesä ihmettelee kuitenkin yhtä paljon, että joko nyt on horsmankukinnan aika!

  Krisu, ei ole pitkä matka, muuten kuin päässäni. Ei vaan tule lähdettyä iltaisin. Ennen kävelin uimapuvussa rannalle, tai saronkiin kietoutuneena.

  Eikka, sulla on etumatkaa näissä nukkumisasioissa;)
  Sitten kahden viikon päästä tullaan, vai tuleeko Meri jo tänä viikonloppuna?

  VastaaPoista
 8. Tulee nyt ja toivon mukaan silloinkin.

  VastaaPoista
 9. Samanlaisia ajatuksia ja kokemuksia itsellänikin, mitä kirjoitat. Pariviikkoinen työputki vetää naatiksi, eikä jää juurikaan voimia minkänlaiseen sosiaaliseen elämään. Ensi viikko ainakin näyttäisi hieman kevyemmältä, mutta eipä tiädä mitä päivä kulloinkin tuo. Pitäisi löytää se todellinen työnilo. Siitä kyllä nauttii, kun eteen tulevat odottamattomat ongelmat saa aina selvitetyksi tai kun oppii jotain uutta.

  Itselläni jatkuu vuoden loppuun tämä puolipäivätyö, ihanaa. Mutta sitten kokopäivästä, saas nähä...

  Nautinnollisia vapaapäiviä!

  VastaaPoista
 10. Eikka, kivaa viikonloppua!

  Rita, voiko olla totta, että viisikymppisenä ei enää oikeasti jaksa tehdä työpäivän jälkeen mitään? Jotenkin tavallista raskaammat asiat töissä jäävät vaivaamaan mieltä yön tunneiksikin ja aamulla se kostautuu.
  No, vielä jatkuu puolipäivä täälläkin, ja siitä on otettava kaikki irti!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...