maanantai 11. toukokuuta 2009

Ruusunpunaista

Sää suosi eilen äitienpäivän viettäjiä. Sateisen lauantain jälkeen taivas lupasi vain hyvää ja pääsimme miehen kanssa pyöräretkelle auringossa ja vilpoisassa tuulessa. Tämä lenkki sujui jo kevyemmin kuin edellinen, joten kyllä siihen taas äkkiä tottuu. Pyöräily on kivaa talven kävelyn jälkeen.

Muutama urhoollinen nuorison edustaja käveli hihattomassa ja sortseissa kaksitoista-asteisessa tuulessa ja vanha saattoi vain ihailla heidän optimismiaan!

Sillä aikaa viikonlopun viettoon tullut nuoripari vuorostaan kehitteli ateriaa. Olivat tehneet kotona aiemminkin tätä Pirkan Tortillatasagnea ja tekivät nyt samanlaisen isoon uunivuokaan kaksinkertaisena.
1 pkt (600 g) naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1-2 ps (35 g) tacomausteseosta
reilu desi vettä
2 tlk (400 g) kidneypapuja
vajaa 2 ps (8 kpl) täysjyvä-tortilloja
2 tlk (220 g) vahvaa tacokastiketta
1/2 ps (50 g) maissilastuja
1 ps (150 g) kevyt-emmental-mozzarellajuustoraastetta

1. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja hauduta hetki. Mausta jauheliha tacomausteseoksella. Lisää vesi ja valutetut kidneypavut. Anna hautua noin 5 minuuttia.

2. Lado voideltuun piirakkavuokaan tai isoon uunivuokaan kerroksittain tortilloja ja jauheliha-papuseosta. Levitä vehnätortillalle ensin noin 1 rkl tacokastiketta ja päälle runsas 1 dl jauheliha-papuseosta. Jatka, kunnes aineksista tulee 8-kerroksinenkakku. Uunivuoassa kakku voi olla matalampikin, kun tortillat ovat vierekkäin.

3. Murskaa maissilastut. Ripottele puolet juustoraasteesta ja maissilasturouhe kakun päälle. Lisää pinnalle vielä loput juustoraasteesta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.Leikkaa lasagne terävällä veitsellä.
Tämä oli rapeaa ja maukasta! Yllättävä ja kiva ruoka, josta näin kaksinkertaisena riitti kahdeksalle. Viisi syöjää meitä tällä kertaa oli, mutta jäi sopivasti seuraavaksikin päiväksi -siis minulle nyt lounaaksi. Pidin kovasti tuosta maissilastu-juustoraaste -kuorrutuksesta.

Iso salaatti kuului tietysti mukaan.

Ai tätä raukeutta hyvän aterian, hyvän seuran ja kakkukahvien jälkeen!



8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku tuolla kollaasissa ruusujen seurana.Ja kiva kuva alhaalla Silkkiturkista, on se kyllä kovasti valokuvauksellinen koiraneiti!

    Huh, niin kevyissä vaatteissa 12 asteen lämmössä! Täällä se on pahin talvikylmyys melkein.....

    VastaaPoista
  2. Voi tuota koiraa, että se osaakin olla hellyttävä. Ihana ruskea katse.

    Lasagne kuulosti hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Herkkuja teilläkin siis! Ja kakku on erityisen kaunis, sanoo täältä kakun koristeluun täysin 'kyllästynyt' persoona, jonka kakut näyttävät aina samoilta.

    Ps. jokos teille tällä viikolla se koiravauva tulee?

    VastaaPoista
  4. mä rakastan uuninachoja juustokastikkeella. :) Tosi paljastus. Tuokaan ei voi olla pahaa - idea on niin samantyyppinen :)

    VastaaPoista
  5. Lehdestä bongasin saman reseptin ja ajttelin kokeilla. Maissilastut ja juusto on ehdoton yhdistelmä, opin tuttavalta maissilastupizzojen teon eli lastujen päälle tomaattikastiketta (kinkkua tai oliivia) ja punaleimaemmentalia, uuniin ja avot, herkkua on.

    VastaaPoista
  6. Yelian, joka kevät jaksan ihmetellä joitakin nuoria, jotka vetäisevät hellevaatteet niskaan heti, kun aurinko tulee esille ja lämpötila on yli +10 astetta:)

    Arleena, koira tykkää laskea päänsä pöydälle ollessaan jonkun sylissä. Siitä se sitten katselee, mitä tapahtuu ympärillä.

    Sooloilija, kakku on kyllä pojan paikallisesta konditoriasta ostama...
    Koiravauva pitäisi hakea ensi lauantaina!

    Nelle, en ole edes kuullut uuninachoista, mutta niitten täytyy olla hyviä. Tämä ruoka oli tosi hyvää, ja kauhean kaloripitoista tietysti.

    Noeijoo, maissilastupizzakin on ihan uusi keksintö: pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
  7. Nyt tuli nälkä ja sylkyrauhaset aktivoituivat. Tuo koira on aivan ihana! Ei ihme, että haluaa itsellekin.

    VastaaPoista
  8. Rita, koira istuu siinä pikkuveljen sylissä ja isoveli sitä ihailee,

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...