sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Pitkä viikonloppu laatuaikaa

Olen elänyt vaihteeksi muutamia päiviä tietokonetta kartellen ja se on tehnyt hyvää. Arkisin tulee istuttua niin paljon tässä pohjoisen puolen varjoisassa työhuoneessa, että nyt on vaihteeksi ollut ihana olla ulkona auringossa.

Viime viikolla opin kuitenkin uuden linnun ikkunan edessä olevaa pihlajaa tiiraillessa: viherpeippo sen on pakko olla, vaikka kuva onkin äkkiä laukaistu ja epäselvä.

Vappuviikonlopun luontokappale on tuonut taas roppakaupalla iloa ja onnea meidän taloomme. Sen kanssa touhutessa tai yhdessä torkkuessa me olemme viettäneet samalla rauhallista laatuvappua miehen kanssa!

Silkkiturkki on piehtaroinut ulkona sydämensä kyllyydestä.

Lumien alta on paljastunut ihania hajuja.

Kotona tekemiseni keskittyvät olohuoneen sohvan ympärille ja pöydälle. "Pöytä on kuin lähtevä laiva" oli ennen äitini lempilauseita ja nyt ajattelen samoin itsekin. Olohuone on sopivasti huushollin keskipiste ja sohvapöytä olohuoneen keskipiste ja siksi siihen on kätevä kasata kaikkea tarvittavaa. Se vaan häiritsee silmää.

Ruoka on ollut aivan sivuosassa muutaman päivän ja sekin on tehnyt hyvää. Kunhan on syöty, en edes muista, mitä. No, eilen ravintolassa ankkaa, josta en suuremmin pitänyt nytkään, kunhan kokeilin. Tänään tulee varmaankin nuorempi poika syömään ja taas meillä on lohta, tällä kertaa suolassa paahdettuna medaljonkina. Paljon vihanneksia ja jälkiruokana marjarahkaa.

Mutta sitä ennen pyörälenkille.


11 kommenttia:

 1. Olenkin kaipaillut, että missä sitä ollaan. Hyvän kuuloinen loma bloggailusta, oikeaa elämää.

  Lintukuvasi herätti heti ajatuksen vihervarpusesta, mutta mitäs minä linnuista tietäisin. Tuli mieleen mökin viherpiipertäjät, kun vanhemmat syöttää niitä ja ne lentelee siinä liedellä.

  PS. Tuo pöytäsi on sellainen hyväntuulen arreaitta, houkuttavia lehtiä joita ei koskaan ehdi siellä käydessä lukea, vaikka koko ajan aikoo.

  -eikka

  VastaaPoista
 2. Marjarahka on hyvää, me saatin raparperikiisseliä. Pitää olla sen näköinen, kuin joku elääkin talossa :)

  VastaaPoista
 3. Tekee hyvää tehdä joskus asioita toisin. Koira tuo paljon iloa elämään ja ennenkaikkea vie ulos! Et ole harkinnut oman koiran ottamista kun tunnut ihan koiramyönteiseltä ihmiseltä?

  Olohuoneen pöytä voisi näyttää omaltani etenkin silloin kun asuin yksin. Mies on paljon jämptimpi mikä tekee minulle hyvää. Nykyinen työhuoneemme on enemmäm minun valtakuntaa, ja alakerran takkahuone miehen. Olohone siinä keskellä pysyy rauhallisen siistiä, sinne on hvä mennä kuuntelemaan musiikkia kun haluaa koneiden ääreltä työhuoneesta (=televisio) tai takkahuoneesta (= televisio)pois! Olohuone on meillä televisio ja tietokonevapaa alue.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 4. Minulle taisi käydä aivan toisinpäin näinä pyhinä, vaikka vakaa aikomus oli pysyä kaukana koneelta... ;D No, näitä sattuu. Toisaalta on jäänyt viime aikoina aika hätäiseksi blogien lukeminen ja postailutkin, joten pääsipä taas ajan tasalle.

  Mukavalta näyttää Jyskälässä jo kelit!

  VastaaPoista
 5. Viherpeippo oli osanut valita kauniisti sammaloituneen oksa.

  Kauniit aurinkoiset päivät ovat olleet kertakaikkisen ihania ja keittiössä vietetty aika täälläkin minimaalista.

  VastaaPoista
 6. Ihan hyvä pitää taukoa tästä bloggailusta välillä vaikka aika riippuvainen minäkin tästä olen,mutta nyt pohjoisessa ollessani olin pari päivää ilman kun tuttavien tietsikassa kaikki oli venäjäksi!
  Ihana katsella Silkkiturkin iloa tuolla luonnossa!

  VastaaPoista
 7. Heips=) laitoin sinulle sähköpostia nakista;)

  VastaaPoista
 8. Kyllä koirasta ystäväksi on. Aikoinaan meillä oli suomen pystökorva. Kolme eri Turrea, sitä rotua on ollut. Viimeiset kymmenen vuotta ollaan vain kolmen kissan kans pärjäilty.

  Koti saa olla itsensä näköinen. Koneeni työpöytä on välistä kovinkin täynnä. Tuo olohuoneesi pöytä sisältöineen on miellyttävä ja kertoo elämänmyönteisyydestä ja kiinnostuksesta "oikeisiin asioihin".

  Niin seesteisen ihana kuva nuo veneet veden äärellä.

  VastaaPoista
 9. Silkkiturkki nauttii elämästään:)
  Lintukuva on ihana. Harmittaa kun tunnistan niin huonosti linnut, pitäisi varmaan alkaa jostain kirjasta opiskelemaan lintujen nimiä.

  Sohvapäydältäsi löytyy kaikenlaisia aarteita. Aina ne meilläkin johonkin kerääntyvät:) Tällä hetkellä tietokoneeni viereen vitriinin päälle.

  Kyllä Suomessa on kaunista, niinkuin alimmasta kuvastasikin näkyy.

  VastaaPoista
 10. Välispiikki:

  http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1243/cat/12

  ;)

  VastaaPoista
 11. Eikka, luulen kyllä, että tuo lintu on viherpeippokoiras, googlen tietojen mukaan:) Muistan kyllä ne grillipaikan viherpeipotkin, ihan samannäköisiä.

  Hannele, teillä tehtiin siis jo uusista raparpereista kiisseliä?! Kesäistä kuin mikä.

  Maaretta, koiranhankinta on ollut mielessä jo pari kuukautta, mies vain vielä jarruttelee. Saa nähdä, miten tässä käy;)

  Lepis, aika aikaa kutakin, toivotaan että oikeaa lomaakin saat joskus pitää.
  -Tuota antamaasi linkkiä tavasin ja yritin saada selville, onko kyse laajakulmalinssistä vai mistä?

  Arleena, mitä kesäisempää, sitä vähemmän kiinnostaa kokkailu. Eikä syöminenkään kesällä tunnu yhtä tärkeältä kuin talven kylminä kuukausina.

  Yelian, lomalla varsinkin on ihana irrottautua kokonaan. En haluaisikaan mitään kannettavaa konetta sitä varten mukaani, muuten ehkä.

  Mimmuli, oli niin houkuttelevaa postia, että pää kuumenee mietinnästä!

  Rita, minulle tuo eläinmaailma on alkanut aueta vasta nyt, kun ympäristössäni ei ole koskaan ollut eläimiä. Ei kissan kissaan missään. Paljosta olen jäänyt paitsi!

  Susanne, sohvapöydällä pitää olla nopeasti saatavilla kaikkea mieleistä viihdykettä (siis mulle), kun siihen istahtaa. Mies pitää ristisanansa toisella pöydällä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...