sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Kukkii kukkii

On ihan outoa, kun kaikkialla kukkii samaan aikaan tänä vuonna. Pihalla norjanangervot ja virpiangervot, tuomet tuolla kauempana täydessä kukassa, ja samaan aikaan jo pihlajatkin kukkivat työhuoneen ikkunan edessä. Talon takana syreenirivistö vasta virittelee nuppujaan, mutta kaupungilla syreenitkin kukkivat jo.

Löysin oikein tarkkaan katsomalla omenapuusta muutamia kukkivia oksia, mutta vähän niitä on. Laatikkokukat on lopultakin istutettu, ja metsän reunasta löytyvät jo tutut niittykukat. Kesä on täydessä käynnissä toukokuun lopussa!

Tässä kolmenkymmenen asteen helteessä onkin hyvä lopetella kahdeksan kuukauden vapaata ja suunnata takaisin työelämään. Enää ei töihinmeno ahdista, kun tajusin, että elämäni ei tosiaankaan lopu siihen. Viime syksynä se meinasi loppua, mutta nyt tilanne on toinen. Ylellisesti aloitan tekemällä kesän ajan vain puolia viikkoja ja katson syksyllä tilannetta uudestaan.

Mies jäi nyt puolestaan lomalle reiluksi kahdeksi kuukaudeksi. Pikku-Vilman ei siis tarvitse olla pitkiä päiviä vielä yksin.

Otin kuvat uudella, melkein samanlaisella kännykällä kuin edellinenkin.

8 kommenttia:

 1. Hurjan hyviä kuvia tulee kännykälläsi.
  Kivasti sattui että miehellesi alkoi nyt loma eikä Pikku-Vilman tarvitse olla yksin. Sinäkin voit aloittaa työt rauhallisin mielin.
  Oikein hyvää työhön paluuta sinulle toivotan ystäväni!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia - niin kesäisiä :)

  Toivon sinulle mukavia hetkiä työelämässä! Tsemppiä!

  Itsellä synnytyksenjälkeisen masennuksen koettuani ja hoitovapaalla oltuani pelotti lähteä työelämään - mietitytti miten jaksaa - mutta nyt on takana 5 ihan hienosti mennyttä työkuukautta jo.

  VastaaPoista
 3. Hyvää alkua työhönpaluuseen! Kaikkien kukkien ylipursuamisesta tulee toisaalta haikea mieli. Miksi kaikki kerralla ja mielestäni hiukan liian aikaisin. Hyviä kuvia saat kännykkäkameralla tai kamerakännykällä.

  VastaaPoista
 4. Tärkeitä hetkiä eletään. Hyvä aika muuten aloittaa työt, kun luonto puhkeaa elämään ja on valoisaa niin jaksaa itsekin paremmin illat ja vapaat.

  Ja koiru odottaa kotona töistä saapujaa.. mieskin ehkä.

  Onnea työn alkuun, pidä huoli itsestäsi.

  VastaaPoista
 5. Susanne, kiitos! En olisi voinut ajatella koiran jättämistä heti yksin, kun ei ole ketään, joka ehtisi käydä sitä päivällä katsomassa. Harmi, etten saanut koko hommaa ajoitettua aikaisemmaksi, mutta kaikki tapahtuu ajallaan, niin se vaan on.

  Hanna, kiva kuulla kokemuksestasi, että työ on sujunut hyvin. Ensimmäinen päivä ainakin meni minullakin pehmeästi.

  Liisa, minustakin tuntuu, että vähän aikaisessa ovat. Ennen puut ovat kukkineet peräkkäin ja syreenit viimeisenä.

  Noeikka, pikkukoiran kanssa saa ainakin ihanan kotiintulotoivotuksen, paljon innostuneemman kuin mieheltä, Paljon.

  VastaaPoista
 6. Minkälaisen kännykän ostit? Hyvä laatuisia kuvia sillä ainakin saa!

  VastaaPoista
 7. Minusta on ihanaa kun kaikki on kukassa. Olkoon vain aikaisin, talven jälkeen juuri nyt alkukesästähän tästä kaikesta nauttii eniten. Meillä morsiusangervo kukkii kauniimmin kuin koskaan ja tuoksuu ihanasti. Eilen ostin kesäkukkia, ne odottavat tuolla istuttamista.
  Kesä!

  VastaaPoista
 8. Todellakin, voi tätä kasvun vaihdikasta aikaa! Joka iltapäivä on käytävä kiertämässä kukkapenkiä ja pihaa hämmästellen ja ihastelle. Lähimetsän kasvillisuus mukaanlukien.

  Palasin kahden viikon vapaalta taas kahdeksi viikoksi työhön. Nyt on sellainen levollinen vaihe työssä. Mikään ei ahdista, kaikki uudet asiat/ohjelmat/järjestelmät on nyt opittu. Ja mitä uutta opeteltavaa, ei siitäkään enää hermostu. Jotenkin sellainen pakottumuus ja vapaa tunne, ihanaa. Ja sitten tämä kesä! Hyvä olla jossain vaiheessa elämää tällainen seesteinen ja onnistumisen jouheva olotila. Osaltaan tämä onnellisuuden olotila johtuu varmaan tuosta osa-aikatyöskentelystä. Kuten sinullakin. Hyvää työviikkoa!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...