tiistai 7. huhtikuuta 2009

Pähkäilyä

Yritän tässä kuumeisesti keksiä, mitä minäkin päivänä pääsiäisen aikaan syötäisiin. Aina sama pähkäily! Ja silti pääsiäinen on heti joulun jälkeen mukavimpia pyhiämme. Ei hengelliseltä sisällöltään, vaan ihan muuten vaan. Keväänvärinen keltainen breikki räntäsateen keskellä.

Vanhempani ovat tulossa Oulusta kyläilemään, mitä jaksavat tehdä enää korkeintaan pari kertaa vuodessa. Kun pojat olivat pieniä, he kävivät melkein kerran kuukaudessa. Kuvassa on muuten isän parikymmentä vuotta sitten kahdesta kaakelista askartelema keittiön kello.

No, pieni hirvipaisti on ainakin jo sulamassa ja marinoitumassa perjantaiksi. Ja sen kanssa -mitä? Lauantaina voisi olla vaikka peruna-savulammas-artisokkasalaattia. Sunnuntaina aion tehdä lammasta, mistä pidän, mutta en oikein osaa. Maanantaina voisikin maistua porukalle jo helppo ja halpa Pollo Limonello.

Ohrauunipuuron voisi tehdä myös kylmänä nautittavaksi, ja muistaa tällä kertaa Arleenan ohjeen mukaan liottaa ensin jyvät. Ja lisäksi paljon vihanneksia ja sitruunarahkaa ja mämmiä vaniljakastikkeen kanssa, vai mitä?


9 kommenttia:

 1. No sullahan on jo hieno menu planeerattuna joten mitäs enään pähkäilet...Upea tuo tulppaanikuva ja kiva tuo isäsi tekemä kello!

  VastaaPoista
 2. Joo mämmiä ja juuri vaniljakastikkeen kanssa. Olen vasta aikuisena oppinut pitämään mämmistä. Nuorempanakin sitä söin, mutten kauheasti tykännyt..

  Hieno lista sulla jo mietittynä. Sitruunabroileriohje kuullosti myös ihanalta.

  Minä leivon rahkapullia. Sellaisia pyöreitä litteitä mihin painetaan lasilla kolo ja täyteään rahkatäytteellä.

  VastaaPoista
 3. Hyvältähän menuusi kuulostavat.
  Me taas palaamme vasta toisena pääsiäispäivänä takaisin reissulta, joka alkaa torstaina. Huomenna olen töissä ja sitten alkaa pääsiäinen.

  Taidan reissussa tehdä vieraassa keittiössä pannacottaa ns kevyt versio. Ja pääsiäisvärein.
  Marinoin possunfileen isolle porukalle, lampaasta eivät kaikki pidä.

  Kaunis tuo keittiökello. Niitä kannattaisi tehdä jopa myynniksi asti, selkeän yksinkertainen. Hyvä idea.

  VastaaPoista
 4. Oi kun täällä on keväisen valoisaa! Ja paljon tekstiä hienoine kuvineen. Mullei tahdo olla jaksamista nyt kirjoittaa, kun pitää seurata kiloja ;) . Hyvin alkoi, kilo lähtenyt. Kauankohan tätä taas kestää..

  VastaaPoista
 5. Yelian, en pidä siitä, kun etukäteen pitää päättää kaikki ruokalajit ja tehdä ostoslistaa jne. Ei täällä nälkään kuolla, vaikka menisikin pieleen, mutta en ole saanut vielä nujerrettua sisäistä perfektionistiani kokonaan:)

  Sooloilija, kaupassa maistatettiin mämmiä Creme Vanillan kanssa ja sehän oli hyvää! Rahkapullat ovat myös klassikoita.

  Arleena, sinulla onkin pitkä loma tiedossa.
  Isäni jäi eläkkeelle jo 55-vuotiaana ja alkoi askarrella kaikenlaista joutessaan. Minäkin tykkään tuon kellon eleettömyydestä.

  Eikka, laihdutuskin on kokopäivätyötä, tiedetään. Onnea sulle, nyt on hyvä alku ja siitä se jatkuu. Toivon, että eksyn myös sinne kiloklubiin vielä.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienon taiteellinen kello! Ja niin suloisia kukkia.

  Joo, pieni ahdistus aina menyn suhteen ja sitten päätyykin perinteisiin valintoihin. Joulun jälkeen ostettu pikku(5kg)kinkku paistetaan perjantaina.
  Lammasta ainakin itselleni...
  Kalkkunaa. Pääsiäispashaa.
  Pääsiäinen on toisena Joulun jälkeen. On ihanaa "tuntea" pääsiäisen tunnelmaa!

  VastaaPoista
 7. Rita, tunsin itseni kerrankin oikeasti hyväksi emännäksi, kun oli hirveä, lammasta ja kinkku pakastimessa. Minullakin on pieni kinkku odottamassa jotakin sopivaa tilaisuutta, sehän sopii vaikka kesäruoaksi ja maistuu kaikille!

  VastaaPoista
 8. Olen kuullut sanottavan: "Suomalaisen tuntee siitä, että sillä on pipo ja että se syö mämmiä."

  VastaaPoista
 9. A-K.H., ihan oikeita suomalaisia sitten ollaan!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...