tiistai 3. maaliskuuta 2009

Hilseile!


Sami Garam kokkaa jotakin mielenkiintoista aamuteeveessä. Oulussa.

Kuvat ovat vielä reissulta, vaikka mieli on jo kotona. Päätin levätä eilisen päivän viikonlopun runsaamman liikunnan ja koiran nostelun jäljiltä ja se teki hyvää. Aamupäivän vielä toista rintaa pakotti, mutta se loppui omia aikojaan.

Rinnan alapuolella olevien haavojen eritys on melkein loppunut ja toisen pieni tulehduksenpoikanen asettunut antibiootilla. Haavaan ei satu enää eikä sitä kirvele.

Aikaansa hyvin kuvaavat talorumilukset Oulun Koskikeskuksessa.

Olen tiennyt, että iho uusiutuu 30 päivässä, mutta en ole sitä koskaan kokenut niin konkreettisesti kuin eilen. Leikkauksesta on nyt noin kuukausi. Heti sairaalasta kotiin tultuani huomasin, että jalkojen iho oli muuttunut korppukuivaksi. Siihen ei ole tepsinyt sen kummemmin kuivaharjaus kuin voitelukaan, edes kaksi kertaa päivässä. Arvelin kaiken ihoenergian menevän haavojen parantamiseen.

Eilen huomasin, että loputkin ruvet irtosivat haavoista itsekseen ja iho kuoriutui rinnoista ohuina laattoina. Tuskin se muutaman päivän silmänympärysvoiteen tehosta vielä kertoo?


Illalla sitten kuivaharjailin ihoani taas kauttaaltaan verenkierron elvyttämiseksi ennen suihkua ja ihopöly vain lensi käsistä ja jaloista ympäriinsä! Suihkun jälkeen sain pyyhkeellä hangata paksun kerroksen vanhaa ihoa pois, aivan kuin en olisi peseytynyt viikkoihin. Siihen kun levitti paksusti vartalovoidetta, niin johan oli freesi olo!

Näin freesi-

Tänään päätin, että sairastelu saa nyt loppua, johan tätä on se pakollinen neljä viikkoa kestänyt. Nyt saisi periaatteessa kokeilla sauvakävelyä ja kyljellään nukkumista, vaikka niin pitkälle en vielä aio mennä. Vaihdoin kuitenkin itse lakanat ja pesin kolme koneellista pyykkiä. Kylpyhuoneen lattia odottaa kuurausta ja muutakin tekemistä olisi. Mutta ei kaikkia vielä kerralla.


21 kommenttia:

 1. Ensiki, ihania kuvia;nuo tulppaanit ovat niin värikkäitä ja tuo alimmainen kukka kuvaakin hyvin freesiä oloa.

  Nyt alkaa kuulostaakin siltä, että paraneminen on loppusuoralla,ja kun ihokin uusiutuu, niin on varmastikin hyvä olo. Miksi muuten se lääkäri suositteli juuri silmänympärysvoidetta?

  VastaaPoista
 2. Yelian, plastiikkakirurgina hänellä oli ehkä tietoa naisten leikkauksista ja hyvistä kokemuksista. Jospa elvyttävät voiteet tekevät hyvää. Tosin ärtyneisiin alahaavoihin olen käyttänyt Ceridal-öljyä ja apteekin Ceralan-keramidivoidetta.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä, olet jo uudessa vaiheessa. Tarvitko särkylääkkeitä enää ollenkaan?

  VastaaPoista
 4. Joo, ei liikaa kerralla missään tapauksessa vaikka kuinka sormet syyhyisivät puunaamaan ja kuuraamaan. Se sauvakävely vielä hieman arveluttaa ajatuksena.

  Tulppaanit rulettaa :)

  VastaaPoista
 5. Vicki, en ole tarvinnut särkylääkkeitä varmaan toisen viikon jälkeen. Lopetin sen viikko sitten aloittamani tulehduskipulääkkeenkin, kun rupesin saamaan pieniä mustelmia jalkoihin. Käytän niitä imetyssuojia vielä liivin alareunassaa haavan suojana. Tuntuu hurjalta, että reuna olisi suoraan haavan päällä!

  Lepis, minulle on outo ajatus, että sormet syyhyäisivät siivoamaan, mutta niin vain on. Makoiluunkin kyllästyy.

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla, että paraneminen edistyy! Aivan ihana tuo tulppaanikimppu, pakko käydä kokousreissulla kaupan tarjonta katsastamassa - Isännyys haki tänään maitoja, mutta ei mokoma tuonut kukkia vaikka vanhat jo kuihtuivat;)

  Oletkos ihan varma, että nuo kuvat ovat Oulusta, etteivät vaan olisi Jykylästä sieltä Hippoksen takaa?8)

  VastaaPoista
 7. Inkivääri, ennen Oulua on matkan varrella kauppakeskus Zeppeliini, ja sieltä olen ennenkin löytänyt tällaisia kahdenkymmenen tulppaanin monivärisiä kimppuja. Täällä en ole nähnyt missään tarjolla.

  Hippoksen takana on tosiaan samannäköisiä taloja. Pienet ikkunat jne, varmaan aika pieniä asuntojakin.

  VastaaPoista
 8. Minusta nuo talot ovat kauniita, jopa toivonut asuvani niissä. ja kyllähän nuo kuvat Oulusta ovat, alakanavan varrella.

  Vai syyhyävät sormet siivoamaan, se on käänteistä hoitoa -kun on pakko levätä, alkaa huvittamaan velvollisuudet.

  VastaaPoista
 9. Noeijoo, hyvä sijaintihan noilla taloilla on, loistava itse asiassa. Näköalaa voi vain kuvitella, vettä ja kaupunkia.

  Siivoamaan houkuttaa myös se, että yksi ystävä on tulossa kylään;)

  VastaaPoista
 10. Sulla on täällä uusi ihana profiilikuvakin, wautsi mikä kuva!

  Jännä kuulla tuosta ihon käyttäytymisestä. Niinhän sitä sanotaan, että iholla on muisti. Se haluaa nyt tulla uudeksi.
  Olet kyllä toipunut nopeasti, kuukausi on mennyt, sehän on aika lyhyt aika kuitenkin. Hienoa!

  Ja nuo talorumilukset, Toivoniemen alueella.. Niistä on monista hyvät näköalat. Siis yläkerran asunnoista. Olen yhdessä asunnossa käynyt: oli alkuperäiset lankkulattiat, leveät betoniset ikkunalaudat ja korkeat huoneet. Mutta muuten oli vanhanaikaista: pieni vessa ja säilytystiloja ei lähes lainkaan.. Moni on varmaan remontoinut asunnot mieleisekseen ja uudenaikaisiksi. Kuulemma kalliitakin ovat..

  VastaaPoista
 11. karhunsammal on vähän kuin rupi - se kutistuu ja hukkuu lumeen - arpi poistuu ja alta palaa esiin iho kuin hanki. hieno kuva.

  VastaaPoista
 12. Upeita kuvia, taas. Yläkuvassa on aivan loistava yhdistelmä!
  Lumikuvassa näyttää niinkuin jokin pieni elukkaparka olisi ketarat pystyssä jäänyt talven saaliiksi...

  VastaaPoista
 13. Sooloilija, vaihdoin tuon profiilikuvan, kun se entinen sai tuntemaan itseni niin nuutuneeksi. Eicka otti viime kesänä kuvan lenkillä Oulu-joen rannoilla.

  On hämmästyttävää, miten tavaran määrä on lisääntynyt meillä kaikilla. Ja miten ennen ei kaappitilaa käytännössä katsottu tarvittavan juuri ollenkaan.

  Nelle, nyt voin sanoa, että loin nahkani:)

  Meri, kiitos! Avasit silmäni tuon lumikuvan suhteen, heh. Samalla huomaan, että olen käyttänyt tuota tulppaanikuvaa jo monta kertaa.

  VastaaPoista
 14. Nuo talothan ovat paikalla "muurattuja" kunnon taloja, ei mitään elementtitaloja. Tosin tuohon aikaan tehtiin kovin pieniä asun toja 2-3h+k+kph. Neliöitä myös niukasti.

  Kyllä se näköjään menee , että kaikki paranee ja uusiutuu, ihokin ja entistä ehommaksi.

  VastaaPoista
 15. Täällä Lahdessa on samanmoisia korkeita taloja joita kutsutaan Haka-torneiksi. ;D


  Ja tulppaanit... ah... =)

  *menee katsomaan onko omilla tarpeeksi vettä...*


  Jaksuja päivääsi.

  VastaaPoista
 16. Hyvää keskiviikkopäivää Katriina!

  VastaaPoista
 17. Arleena, mieheni veli asuu Tampereella tuollaisessa vanhassa pistetalossa ja siellä on loistava äänieristyskin alkuperäisistä hienoista puukaapeista puhumattakaan.

  Hallatar, tulppaaneista on loputtomasti iloa silmälle tähän aikaan vuodesta!

  Noeijoo, oikein hyvää ensimmäistä lomapäivää sullekin!

  VastaaPoista
 18. Asiasta ihan toiseen; onko blogissasi mahdollista hakea aihealueittain näitä kirjoituksiasi? Vaikutat olevan varsinainen tekijä keittiössä, joten mieluusti hakisin aina näitä ruoka- ja leivontaohjeitasi, mutta nyt siis täytyy käydä kaikki kirjoitukset joka kuukaudelta läpi (vaikka mieluusti siis luen juttujasi), jotta löytyisivät ne ruokaohjeet. Onko mahdollista saada aihealueittain näitä juttuja järjestettyä? Tämä siis vain kaino toivomus nälkäiseltä lukijalta ; )

  ex-oululainen minäkin, nostalgisissa tunnelmissa katselin jokin aika sitten kuvia entisestä koulustani : )

  VastaaPoista
 19. Tervehdys, Anonyymi-ex-oululainen! Kirjoitusten alareunassa on aiheet mainittu. Olen nykyisin lisännyt sinne aiheen RUOKAA, silloin kun mukana on ruokaohjeita. Klikkaamalla yhtä RUOKA-sanaa, saat näkyviin kaikki kirjoitukset, joissa on ohjeita.

  Entisessä blogissani, jonka linkki on sivupalkissa, on kerätty ruoka-aiheita yhdelle sivulle vasemman sivupalkin alaosassa.

  Toivottavasti tästä on apua.

  VastaaPoista
 20. Haastoin sinut, Katriina!

  VastaaPoista
 21. Liisa, mielenkiintoista, varsinkin kun sinun esittelemäsi blogi on minulle ihan uusi tuttavuus, kiitos!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...