torstai 19. helmikuuta 2009

Pännii, vaihteeksi


Klik-

Vaikka kävin juuri ottamassa neuvoa-antavat päiväunet, en saa päähäni yhtään oikeaa ajatusta. Olen edelleen kuin jännitetty jousi sen ompeleenpoiston jäljiltä ja jännitän, pysyvätkö haavat kiinni. En osannut nukkua yöllä kunnolla ja muutenkin selällään nukkuminen alkaa jo tökkiä: ajatelkaa nyt, kun ei voi koskaan kääntää kylkeä! Ja tämä hissuttelu kotona pännii, kun on tullut sitäkin jo tehtyä.

Uskalsin sentään irrottaa teipit ja suihkutella haavoja lämpimällä vedellä. Sen jälkeen voitelin ne kevyesti ihoöljyllä ja sivelin ihoa muutenkin nestekierron parantamiseksi. Kunpa osaisin oikeasti jotakin hierontaa, nyt täytyy vain luottaa intuitioon. Kudosnestettä vuotaa, enemmän kuin ennen ja sehän tässä huolestuttaa.

Nyt on sitten ranka jäykkä ja päätä särkee. Ehkä sittenkin uskallan lähteä ulos, se auttaa.

14 kommenttia:

 1. Kollaasi on tosiaan aivan ihana. Upeat värit ja kuinka hienosti kukka ja maisema sopii yhteen!

  Toipuminen on välillä kärvistelyä. Itsellä leikattu sappikivet, joista jäi neljä haavaa ja kuuden viikon sairaslomasta ainakin neljä kului ktuossa kärvistelyssä. Ei voinut oikein tehdä mitään kun vatsaan sattui kaikki tekeminen.Hissuttelin sairasloman ajan kotosalla kaameassa vaaleanpunaisessa mutta niin mukavassa löpsyssä kiristämättömässä oloasussa joka päätyi tämän viimeisen muuton mukana roskikseen. Voi olla että tulen kaipaamaan sitä joskus ... toivottavasti kuitenkaan en!

  Tuo itsehoitosi; rasvailu ja hieronta kuulostaa hyvältä. Ei kai pehmeään lempeään hierontaan mitään ihmeempää vaadita. Tassuttele vaan pehmeästi niinkuin lasten hoidossa nykyään sanotaan!

  VastaaPoista
 2. Maaretta, tuollaista minäkin muistan edellisestä leikkauksesta: epätoivon hetket, jolloin luulee, ettei se ikinä parane. Ja aina on hyvin parantunut. Luulisi että kun rinnoissa ei ole lihaksiakaan, voisi tehdä jotakin, mutta ei voi eikä saa mitään raskaampaa.

  Tassuhoitoa tisseille, mikäs siinä!

  VastaaPoista
 3. Ei kai niitä nyt hieromaan ruveta ja arpeutuvia haavoja venytellä, kääk! suihkuttele ja rasvaa nyt vaan hyvä rouva ja anna ajan kulua ja n-a-u-t-i kun ei tarvitse kuin olla vaan! :)

  VastaaPoista
 4. Kollaasi on kauniin tasapainoinen, hyvät värit, rauhoittaa. Katselin sitä pitkään.

  Niin, osaat sinä varmasti juuri oikeaa hierontaa, vain sinähän tiedät, millaista kosketusta kestät.

  -kai sinne leikkausyksiköön voi soittaa, jos huolestuttaa, mikä on normaalia tihkua, mikä ei.

  Eihän siitä vielä kauaa ole, kun leikkaus oli. Eikös muillakin ole mennyt aika pitkään parantuminen?

  VastaaPoista
 5. Krisu, ei niitä haavoja kestäkään venytellä, sivelin vain öljytyillä sormilla, että iho pehmenee. Muualta sivelin myös kevyesti pintaa sormilla, ei tosiaankaan kestä vielä hieroa, kun koko rinta on tavallaan koottu uudestaan. Nyt kun olisi tilaisuus, ei tietenkään maistu sen kummemmin kirjat kuin elokuvatkaan;)

  Noeijoo, kiitos! Olen huomannut, että mulla on tosi korkea kynnys soittaa mihinkään, pitää olla tosi hätä.Joillakin kuulemma punktoidaan ylimääräistä vuotanutta verta rinnasta poiskin, kääk. Toivon vain, ettei tule tulehdusta.

  VastaaPoista
 6. :) kauniita unia ensi yöksi. Kaikesta huolimatta. Mieti mukavia asioita ennen nukahtamista. Vaikka tuoretta minttua, ahomansikoita ja päivänkakkaroita.

  VastaaPoista
 7. Nelle, tuota pitää kokeilla: kesää!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kollaasi, tosi kauniita kuvia.Iisisti vaan ota niin kaikki hyvin menee.Arvet tarvitsevat aikaa parantuakseen, mutta kyllä ne parantuvat.

  VastaaPoista
 9. Kärsivällisyyttä, rouvaseni.

  Ja Meri tiukkana komentaa: Kääräise vaikka lakana tissien ympärille ja huomenna kaupungille elokuviin, nyt on kotona könytty jo ihan tarpeeksi. Vaihtelu virkistää ja edistää toipumista.

  VastaaPoista
 10. Hyvinhän olet edennyt. Tikit on pois ja suunnittelet ulkoilua. Aurinko paistoi ainakin täällä tänään siis ihania päiviä ulkoilemiseen.

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis kollaasi, kaikki kohdallaan.

  Toivottavasti olosi on tänään jo parempi. Kaunista ulkoiluilmaa näyttäisi olevan tulossa, ehkä ulkoilu piristäisi.

  Tiedän tuon kun ei voi nukkua kuin määrätyissä asennoissa. Minä en ole voinut nukkua moneen kuukauteen kuin selällään, mutta onneksi toisella kyljellä voin välillä hetken olla. Välillä tekisi niin mieli sille toisellekkin kyljelle, mutta vielä ei ainakaan onnistu. Mutta kai sitten joskus taas...

  VastaaPoista
 12. Yelian, kiitos, tuo kollaasi on minustakin onnistunut.

  Meri, kiitos kannustuksesta! Kiinnostaisiko lähteä yhdessä katsomaan Benjamin Button tai Australia lauantaina?

  Arleena, sää alkaa tosiaan olla keväisen loistava, pakkanen laskenut ja aurinko paistaa.

  Susanne, sinulla onkin pitkä kokemus selällään nukkumisesta. Jostakin syystä siinäkin tulee joskus pää kipeäksi yöllä, olisiko niska vinossa.

  VastaaPoista
 13. Tuo kollaasikuva on hieno, siniset vahvat kehykset on hyvät. Jokohan minunkin pitäisi opetella tekemään kollaaseja. En ole viitsinyt, koska koneeni on hidas ja tökkii (ensi viikolla huoltoon!), koneeni hidastelee varsinkin picasan kohdalla, se lataa ja lataa yhtä kuvaa vaikka kuinka kauan.. Se on ärsyttävää..Siksi on jääneet kollaasitkin tekemättä..

  Kerrohan sitten lähditkö elokuviin, ja että mitä kävit katsomassa.

  Minuakin nyt Benjamin Button kiinnostaisi. Olisi kiva nähdä se ennen Oscareita, mutta voi olla, ettei ehdi.

  VastaaPoista
 14. Sooloilija, Benjamin Button sai meidän lehtemme arvostelijalta neljä tähteä, mutta Annassa vain kaksi ja puoli. No, Revolutionary Roadkaan ei itse asiassa ollut ihmeellinen, mutta kuitenkin hyvin vaikuttava ja elämänmakuinen. Mielenkiintoista!

  Jotakin siinä koneessasi varmaan on, toivottavasti huollossa helpottaa. Oma puhelimeni on temppuillut pari päivää, auttoi vasta kun siirsin sen 3G-verkkoon, sitä ennen sammui itsestään jne. Seuraavaksi otan puhelimen, jossa ei ole nettiä, en ole kertaakaan käyttänyt sitä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...