lauantai 14. helmikuuta 2009

Koiranhoitoa ja haavahoitoa


Lauantaipäivä on sujunut sukkelasti koiraa hoitaessa. Mäyrisneiti haettiin jo eilen kylään, kun isäntänsä lähti Helsinkiin jenkkiräppäreitä kuuntelemaan ja emäntänsä helsaamaan kotiväkeään.

Siispä on nukuttu kahdet päiväunet ja nautittu kahdet ulkoilut yhdessä. Ruoka ei kylässä kyllä maistu. Tämä koira muistuttaa hämmästyttävän paljon lapsia.

Illalla keräsin kaiken rohkeuteni ja irrotin teipit haavoista. Onneksi ne irtosivat helposti. Kuten aavistin, parista paikasta oli vähäistä eritettä (haavojen risteyskohdasta) ja yksi kohta tursotti rumasti, mutta ei auki. Suihkuttelin hyvin, kuivailin ja teippasin taas. Huh!

Lääkäri kertoi jo ennen leikkausta, että kolmasosalla tulee näissä leikkauksissa haavan kanssa ongelmia. Niitä kuulemma korjataan jälkitarkastusten jälkeen paikallispuudutuksessa tai uusintaleikkauksella. Näitä omiani en nyt sano vielä ongelmiksi, ennemminkin vaikuttavat tavalliselta tässä paranemisvaiheessa.

Mutta en totisesti haluasi olla sen sairaanhoitajan kengissä, joka joutuu ensi viikolla poistamaan jatkuvat ompeleet. Niitä ei edes näy. Ääni kuulosti puhelimessa nuorelta, joten toivottavasti hänellä on tarkka näkö!


7 kommenttia:

 1. Hui, tässä operaatiossa on monta vaihetta.. Ompeleiden poistoa, haavojen hoitoa.. Mutta onhan leikkauksesta vieläkin vähän aikaa. On varmaan mielenkiintoistakin seurata eri vaiheita..

  VastaaPoista
 2. Peukut pystyssä täällä, että kaikki menee hyvin.

  Hyvää ystävänpäivää. Vielä pari minuuttia jäljellä.

  VastaaPoista
 3. Meri sanoo:
  Onneksi olkoon teippien irrotuksesta. Olisit voinut pyytää minut apuun! Mutta olitkin rohkea ja siitä eestä ens torstaina syödä rokkaa jos haluat.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kaikki nyt menee hyvin niitten ompeleiden kanssa ja et ole yksi siitä kolmasosasta ,joka saa ongelmia.

  VastaaPoista
 5. Sooloilija, haavojen itsehoito ei ole aina helppoa. Kynnys pyytää apuakin on aika korkea. Peilin kanssa pitää tiirailla ja asetella teippejä:S

  Celia, kiitos! Yritän keskittää ajatuksia paranemiseen, olen varma että se autttaa.

  Meri, arvelin, että saatat olla lauantaina koulutuksessa, mutta ehkä ne on teillä aina viikolla? Onneksi teippi irtosi helposti, mutta se yksi paikka ei ollut kohdallaan. Nänniteippien annoin olla, kun ovat siistit edelleen.
  En ole voinut kokonaan välttää koiran nostelua syliin, vaikka olisi kannattanut: tuntuu heti. Mutta se kulkee mun perässä koko ajan ja nuolee käsivarsia.

  Yelian, oli mielenkiintoista katsoa omia rintoja peilillä alapuolelta: kuin ne olisi kursittu kasaan siannahasta! Uskon että tästä tulee vielä hyvä, kunhan mustelmat sulavat pois.

  VastaaPoista
 6. Mikähän vaikuttaa siihen, milloin käytetään poistettavia tikkejä ja milloin itse sulavia? Minulla oli sappileikkauksen jälkeen noita itse sulavia.

  Päiväunien nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Ja lemmikin kanssa nukkumisesta saadaan korkotuottoja.

  VastaaPoista
 7. MOninainen, tässä ihon pinnalla on poistettavaa ommelta, lääkäri sanoi sen pysyvän paremmin, kun rinta turpoaa niin paljon. Näissä leikkauksissa niitä itsestään sulavia tunkee syvemmistä kerroksista seuraavina kuukausina vähän väliä ihon läpi, kertovat.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...