lauantai 31. tammikuuta 2009

Taidemuseon vessassa


Päivän kulttuurianti hoitui tänä perjantaina tutustumalla taidemuseon vessoihin. Ystäväni Eevis vinkkasi kommenttilootassa, että ne kannattaisi tsekata, ovat kuulemma sen arvoisia. Olin kaupungilla jo valmiiksi sopimassa terapian aloituksesta tänä keväänä, joten marssin museoon heti ovien auettua.

Yläkuvassa on museon alakerran naistenhuone. Rakastan tällaisia poltettuja värejä, joista tulee Toscana mieleen, vaikka en ole siellä käynytkään. Siena! Firenze! Kulta, kimallus, kristallikruunut, kaikki ovat hurmaavia, vaikka on vaikea kuvitella, että saisin niitä omaan kotiini istutettua.

Vaikka isosta ja vanhasta kristallikruunusta en ole varma, se voisi onnistuakin. -Oli huomaavaista myös saada kassi nostettua kultatuolille eikä lattialle.

Yläkerrasta löytyi tällainen luonnonhistoriallinen museoklosetti. Muistan että tämä liittyi johonkin paikallisten taiteilijoiden projektiin tai näyttelyyn viime tai toissa vuonna.

Hauska juttu joka tapauksessa, tätä jäi pällistelemään ja naureskelemaan. Ei tullut mieleenkään ryhtyä housuja availemaan, liekö edes tarkoitettu enää käytettäväksi?

Pientä vitsiä ja lumpeenlehtiä käsienpesualtaalla.


Vielä yksi vaikutekuva t i i r a i l u n puolellakin.

14 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kierros.
  Kaunis laukku!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunista taidemuseon vessoissa. Jo noiden takia kannattaa tuonne mennä.

  Edellisessä postauksessasi on myös kauniit kuvat. Onneksi kaikkia Yrjö Blomstedtin rakennuksia ei ole purettu.
  Ja huulipunassa on hyvä väri.

  VastaaPoista
 3. Wessa-installaation toteuttajina olivat Rune Snellman ja Jaana Kautto. Jyväskyläläisiä valokuvaajia molemmat. Kirjoittelin tästä paikasta kerran täällä:
  http://lepis.wordpress.com/2008/10/07/taidemuseon-vessa-osa-3/

  Et sitten käynyt miesten vessassa ;) Minäpäs olen käynyt :D

  VastaaPoista
 4. Sooloilija, kiitos! Laukku on kiva, vaikka onkin ihan edullinen nahkalöytö Oulun Stockmannilta joskus. Sain vielä äidiltä rahat, kuin vanhaan hyvään aikaan:)

  Susanne, löytöjä voi näköjään tehdä missä vain. On kiva, että luovien ihmisten kädenjälki näkyy kaupunkilaisten arkipäivässä, siitä Jyväskylässä on onneksi paljon esimerkkejä.

  Lepis, olin ihan unohtanut! Hienot kuvat sinulla, en muistanut niitä siksi, etten silloin ollut vielä nähnyt paikkaa itse.
  Onko nyt vielä rynnistettävä miestenvessaankin? Otan kyllä jonkun pitämään ovelle vahtia.

  VastaaPoista
 5. Wau, mitä vessoja.

  Lomaasi on ilmaantunut jo melkoinen kulttuuriarsenaali. Kiva nähdä näitä kuvia ja esim. ne tilkkutyöt ovat jääneet vahvasti mieleen.

  Oulun Antellilla Rotuaarilla on myös kaunis punainen vessa.

  noeijoo

  VastaaPoista
 6. Noeijoo, tilkkutyöt jäi mullekin mieleen, ihmeellisiä. Nyt käsityömuseossa oli taas jännittäviä tekstiilitöitä, postaan niistä myöhemmin. Mietin vähän, onko oikein ratsastaa toisten saavutuksilla, kun kuvaa niitä, mutta toisaalta se saattaa innostaa jotakin menemään itse kokemaan niitä.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia vessoja...

  minusta omankin vessan voisi sisustaa jotenkin hauskasti ja mielenkiintoisesti. Sehän on tila, jossa ei nyt niin pitkiä aikoja viihdytä -ja silloin ei ennätetä kyllästyä.

  Olisi mukava lukea seiniltä viisaita ajatuksia, antaa katseen kiertää mielenkiintoisissa tavaroissa.

  Sitä ystäväni kodin vessaa, jossa oli peili katossa, en haluaisi itselleni. Se ei ollut kiva :)

  VastaaPoista
 8. ritaHelinä, peili katossa kuulostaa kieltämättä erikoiselta, mitähän asukas on mahtanut ajatella? Mutta joo, persoonallinen voisi olla, jotain muuta kuin katalogista tai avotakasta suoraan.

  VastaaPoista
 9. Enpä ole aikaisemmin taidemuseoissa (muistaakseni) nähnyt näin hauskoja vessoja.

  VastaaPoista
 10. No on upeat vessat. Nuohan täytyy käydä tsekkaamassa. Taidemuseo keskustassa vai mikä museo?

  Oma ihanin vessamuistoni on Pariisin Ritzin baarista. Siellä oli niin kaunista ja HYVÄNTUOKSUISTA, tuoksui greipille. Etsin monta vuotta sen jälkeen greipin tuoksuista vessanpesuainetta.

  VastaaPoista
 11. Arleena, tällainen vessa voisi olla kahvioissa ja ravintoloissakin kova sana. Jossain näkee persoonallisia ja aina jää hyvä mieli.

  Meri, niin, siinä keskustassa. Pariisin Ritz, voi vain kuvitella! Greipintuoksua voi löytyä eteerisenä öljynä. Niitä minä aina tiputan pari pisaraa suihkun lattialle tai vessan mattoon, käsipyyhkeeseen tms. antamaan häivähdyksen tuoksua.

  VastaaPoista
 12. Ihanat vessat!!! Mä haluun ja tekstiä mun kaakeleihin, mitenkähän nuo toteutetaan?

  VastaaPoista
 13. ööööö? Tiirailusta aukeaa pelkkä mainossivu. Kyllä tuo vuodatus on surkea!!!

  VastaaPoista
 14. Krisu, joo Vuodatus sucks, mutten ole jaksanut vaihtaakaan. Ei ole oikein mieltä pitää kahta blogia.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...