perjantai 30. tammikuuta 2009

Nostalgiamaisemissa

Seminaarinmäen vanhoja rakennuksia, klikkaa suuremmaksi-
Oikealla ylhäällä olevassa somassa rakennuksessa sijaitsi joskus kaupunginkirjasto. Se oli jotenkin kauhean idyllinen ja pieni. Viihdyin siellä hyvin aikanaan, vanhan rakennuksen pölyntuoksuisessa museotunnelmassa. Alemman kuvan vanhoja seminaaripytinkejä taas vieroksuin, ne olivat jotenkin vastenmielisiä sisältä.

Kampuksen vanhoja rakennuksia, Villa Rana-
Tämä Yrjö Blomstedtin suunnittelema Villa Rana sen sijaan oli kaunis sisältäkin, ainakin silloin kolmekymmentä vuotta sitten. Täällä opetettiin etnologiaa eli kulttuurientutkimusta ja kulutin penkkejä pari vuotta pelkästä kiinnostuksesta outoihin asioihin.

Uusi Clinique
Näin monipuolisen ja kulturellin aamun jälkeen sopi mennä kuntosalille huhkimaan pariksi tunniksi ja tarjota sitten itselle salaatti ja muffinssikahvit lempipaikassaan. Torikeskuksen De Caféssa on pöytiintarjoilu ja ihanan naiselllinen ilmapiiri. Kotimatkalla ostin vielä uuden huulipunan: tällä kerralla innosti Cliniquen rasvainen kiilto.

-Jos muuten jossakin täällä olisi opetettu kosmetologiaa, olisin vähintäänkin kosmetologian arkkiatri!

Viikonloppuna tapahtui jokin nytkähdys eteenpäin ja minä voin hyvin!

20 kommenttia:

 1. Sinunko kasvot ja huulet ovat kuvassa? Hyvä väri huulipunassa/kiillossa.

  Miksi kirjastot olivat ennen ihanissa rakennuksissa? Nykyään ne ovat uutuuttaan kiiltävissä valtavissa laitoksissa. Hienoja nekin ovat, mutta usein ainakin uusina niin kliinisiä paikkoja.

  Kävin tutustumassa (vähän niinku työn puolesta) lähes kaksi vuotta sitten juuri valmistuneeseen Luulajan hienoon kirjsto/kulttuuritaloon. Voi että oli hulppeat ja hienot tilat, puu tuoksui ja kromi kiilsi..
  Suosittelen tuota laitosta jos joku käy Ruotsin Luulajassa asti.

  VastaaPoista
 2. Sooloilija, minä se olen, mutta ihan outo hymy, kun otin itse kuvan ja pidin suun kiinni.

  Se Oulun museo, joka oli ennen kirjasto, on kyllä Stasin päärakennuksen näköinen, mutta ihanan vanha ja romanttinen sisältä. Sielläkin oli kiva vaeltaa portaissa pienenä kerroksesta toiseen. Käyn kyllä aika usein kiertämässä museonkin.

  VastaaPoista
 3. Kauniilta tosiaankin näyttää tuo ylimmäinen rakennus!

  Kaunis väri uudessa huulipunassa ja kaunis hymykin on sulla!

  VastaaPoista
 4. Vanhassa kirjastossa oli ihana tuoksu ja ilmapiiri, jäin sitä kaipaamaan ja taas se tulee mieleen kuvastasi! Onko siellä Käsityömuseo vielä vai onko muuttunut käyttäjä jo taas?

  Vau, suunseutusi on nuoren tytön, paljon nuoremman kuin olin sinusta kuvitellut kaikkien aikuisten lasten jälkeen;)

  VastaaPoista
 5. Voi, vanha Jyväskylän kaupunginkirjasto tuli tutuksi opiskeluaikana -70-luvun alkupuolella! Oli se pieni ja ahdas. Mutta niin tunnelmallinen.

  Villa Ranan penkkejä etnologian luennoilla kulutin minäkin. Tosi kaunis rakennus.

  VastaaPoista
 6. Yelian, tuon näköisiä keisarivallan aikuisia rakennuksia on monessa kaupungissa, mutta meillä vanhoja taloja on kovin vähän. Siksi tulee otettua ilo irti niistä vähistä.

  Inkivääri, puoli vuosisataa ei näy naamastani vielä pahasti, mutta epäilen, että mulle on annettu jonkun satavuotiaan vartalo...
  Nyt tuo vanha kirjasto näkyy olevan yliopiston käytössä. -Käsityön museon olin kokonaan unohtanut, sehän siellä oli viimeksi. Nyt se on muuttanut Tammivuoren vanhoihin tiloihin, ja kävin siellä sattumoisin juuri tähään.

  Irma, eihän tuollaiseen pikkutaloon enää nykyaikainen iso kirjasto mitenkään mahtuisi. Taisi musiikkiosastokin sijaita jo silloin aikanaan jossakin muualla. Mutta taidenäyttelyille se voisi olla oiva paikka.

  VastaaPoista
 7. Hitsi, että onkin nuoren ja rypyttömän näköinen iho, mutta kosmetologian arkkiatrilta se onkin odotettavissa. Hienoa kuulla, että voit hyvin. Aaltoillen se menee eteenpäin, aina parempaan.

  VastaaPoista
 8. Eicka, sulla on kymmenen vuotta nuorempi iho ja näyttääkin siltä.

  Kun vain muistaa välttää kaikkea, siis kaikenlaista innostumista mistään, niin menee hyvin. Heti kun innostun kuvaamaan ja käsittelemään kuvia, olo on huonompi. Jaksaminen on aika vähäistä.

  VastaaPoista
 9. sun hymy näyttää samalle kun mun parhaan ystävättären. käsittämätöntä :)

  VastaaPoista
 10. Saanko minäkin vielä lisätä (hieman ujosti todeten), että näytät ihan nuorelta naiselta tuossa suukuvassa. Kaunis kaunis.

  VastaaPoista
 11. Nelle, hauska yhteensattuma, toivottavasti meissä on sitten muutakin yhteistä ystävättäresi kanssa :)

  Sooloilija, tuo kuva on vaan epäselvä, siitä se johtuu!

  VastaaPoista
 12. Kosmetologian arkkiatri! Kyllä, viisivuotiaasta asti huulipunia intohimoisesti harrastanut.

  Olet ihan Grace Kellyn näköinen, samanlainen hymykin on tuossa. Ihana huulipuna, löydät aina juuri sopivan värisen.

  VastaaPoista
 13. Meri, huulipunat on mun suurin heikkous, niitä ei voi koskaan olla liikaa. Tuo uusi on kauniin läpikuultavaa ja luonnollisen näköistä, suosittelen tätä Butter Shine Lipstickiä. Hitsi, mulle vois kohta maksaa mainosrahoja!

  VastaaPoista
 14. Komeita punatiilisiä ja kauniita puurakenuksiahan Jyväskylästä löytyy.
  Yliopistokaupunki, muistanko oikein, että sitä on nimitetty Suomen Ateenaksi. Mistä tämä nyt tulikin mieleeni.

  Kauniinväristä huulipunaa ja hymy huulilla.

  VastaaPoista
 15. Arleena, kaipa se Ateena-nimitys jotenkin yliopistoon liittyy. Ainakin täällä on aloitettu suomenkielistä opetusta ensimmäisenä lyseossa ja tuossa opettajaseminaarissa.

  VastaaPoista
 16. Mahtavaa, että on hyviäkin päiviä mukana! Virtuaaliprenikka odottaa sinua Melukylässä. :)

  VastaaPoista
 17. "Olla liikaa innostumatta" -se taitaa olla pointti mikä uupuneen on hyvä oppia. Ainakin mulle se tärkein. Tasaista on oltava, muuten iskee uupuminen aina uudelleen. Ei mitenkään tylsää kuitenkaan, kun harjoittaa näitä läsnäolojuttuja.

  VastaaPoista
 18. Krisu, kiitos ihanasta aamuyllätyksestä! Arvostan sitä ja olisit omalla listallani mukana, jos jakaisin sitä eteenpäin.

  Noeijoo, se johtuu tästä kokonaisvaltaisuudesta. Kun osaisikin innostua vain yhdestä asiasta kohtuullisesti; ei, pitää innostua kovasti ja sen siliän tien kaikesta muustakin. Ja kun relaa ja antaa periksi yhdellä saralla, relaa samalla kaikilla muillakin ja syö taas suklaata ja ostaa löysäkätisesti. Sitten ollaan rahattomia ja lihavia ja NIIN rentoja!

  VastaaPoista
 19. Oletkin aika soma hymyhuuli ja kivan värinen puna sopii hyvin ihosi väriin. Mukavaa, että olo tuntuu pirteämmältä, ehkä valon lisääntyminen auttaa.

  VastaaPoista
 20. Iinuska, mulla on aina huulipunaa, olen ollut niihin ihan hulluna lapsesta asti. Ja huulipunan osto on myös varma keino piristää itseä silloin kun rahat ovat vähissä:)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...