torstai 22. tammikuuta 2009

Pullahiiri täysjyväpussilla


Tänään taas iski leivontainnostus ja eipä siinä auttanut muu kuin kaivaa aamuohjelmien jälkeen tarvikkeet esille. Nämä onneksi löytyvät aina kotoa. Viikonlopuksi on tiedossa vieraita, joten jotakin pientä kahvin kanssa oli tarkoitus joka tapauksessa kehitellä.

Leivon harvoin pullaa, se on niin työlästä ja vie sitä paitsi puoli päivää. Piti oikein tarkistaa viime vuoden blogiteksteistä, että edellinen kerta oli marraskuun lopussa eli kaksi kuukautta sitten. Ei siis sittenkään niin harvoin.


Tein nyt taikinan Sunnuntain täysjyvävehnäjauhoista, mukana yksi muna ja 200 g pullomargariinia. Lisäsin margariinin jo melko alkuvaiheessa. Taikinasta tuli erittäin helposti käsiteltävää, huomasin sen, koska vaivasin taikinan käsin. Se irtosi käsistä nopeasti ja oli ilahduttavan helppoa leipoa. Pullat myös kohosivat hyvin.

Kuvat suurenevat klikkaamalla
Johtuiko sitten näistä täysjyvävehnäjauhoista, en tiedä, mutta tällä kertaa leivonta sujui jotenkin helpommin kuin ennen. Ei tietoakaan tahmatassuista tai taikinan kaapimisesta hankalasti kulhosta ja pöydänpinnalta.

Muistan että kahdeksankymmentäluvulla myytiin tummia Elonkorjuujauhoja, joista tuli ihananmakuista pullaa. Tämä on nyt ihan samanlaista.

No montako söit? Yheksän?


11 kommenttia:

 1. Samat tuumat on täälläkin, vieraita tulossa. Ajattelin myös korvapuusteja.

  VastaaPoista
 2. Kuola valuu. Pullaa, pullaa, pullaa, Katriinan pullaa...pistä pari mulle pakastimeen.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä leipomuksia! Minäkin muistelen joskus 80-luvulla saaneeni erinomaisia tummilla jauhoilla leivottuja korvapuusteja, ne ovat nyt sitten palanneet :)

  VastaaPoista
 4. Mä en tekisi ikinä pullaa, jos ei olisi konetta veivaamassa. Mä inhoan juuri sitä kohtaa, missä KAIKKI tarttuu käsiin, iiks! Eikä käsin jaksa kyllä tarpeeksi kauaa sitä taikinaa työstääkään, että siitä tulisi tarpeeksi kimmoisaa. Siitä kielii nuo aiemmat "taikina tarttuu kiinni pöytään"-ilmiöt. Kub taikinaa on tarpeeksi vaivattu, se ei tartu lepoessa pöytään kiinni.
  tunnen pullien tuoksun tänne asti, leipominen on niin palkitsevaa puuhaa, eikö?

  VastaaPoista
 5. Ihanaisia pullia:)nam, nam..
  Pitänee kyllä alkaa leipomaan kans, tarvii tehdä gluteenittomia,ne ovat vähän "sitkaimpia" tehdä, mutta kyllä nekin sitten maistuvat :)

  VastaaPoista
 6. Arleena, antoisia leivontahetkiä keittiössä!

  Meri, poikkeapa pullakahville! Nyt sitä riittää.

  WSE, tummat jauhot ovat minusta maukkaampia makeissakin leivonnaisissa. Tungen aina mukaan grahamia, spelttiä, ruijauhoja tai kaurahiutaleita.

  Krisu, vaihdoin yleiskoneen pienempään monitoimikoneeseen eikä sillä voi tehdä puolen litran pullataikinaa. Mutta tämä toisiaan vaivautui hetkessä eikä rasittanut edes kuntosalilla kipeytynyttä oikeaa olkapäätäkään. Leipominen on palkitsevaa, mutta en ymmärrä, miten sinä jaksat tehdä litran taikinoita, kun paistamisineen tähänkin hommaan meni kolme tuntia!

  Eija, onneksi on olemassa gluteenittomatkin jauhot ja kaikille omat herkut. Hyviä leivontahetkiä!

  VastaaPoista
 7. Ihania, kauniita ja herkullisen näköisiä pullia. Ja mille ne maistuu; osaan haaveilla vaan...

  VastaaPoista
 8. hitsi, sun korvapuustit on kaikki kasassa :) Mä tahdon laittaa helposti liikaa voita sinne väliin ja sitten ne luistelee pitkin peltiä paistaessa:) Se on taitolaji kyllä :)

  VastaaPoista
 9. Susanne, tällä taikinalla tuli hyvänmuotoisiakin pullia, vaikka en malta nostattaa niitä pellillä tarpeeksi kauan.

  Nelle, paljon voita takaa sen muhevan maun! Tein tällä kertaa tosi pieniä pullia, sellaisia suupalan kokoisia ihan omia linjoja ajatellen. Tosin tykkään sellaisista tummaksi paistetuista enemmän, nämä on vähän liian vaaleita.

  VastaaPoista
 10. Ihanan näkösiä ja miten ne on niin tasaisen kokoisia ja ihan samannäköisiä? Mun pullat on auki ja kiinni mtien sattuu, vaikka kuinka yritän. Jo taas vierailla kelpaa.

  noeijoo

  VastaaPoista
 11. Huomasin itsekin, että nyt tuli sattumalta suorastaan konemaisen säännöllisen näköisiä pullia. Sen täytyi johtua noista tummista jauhoista ja ehkä isosta rasvamäärästä, ei aukeillut edes korvapuustit.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...