lauantai 3. tammikuuta 2009

Näköpiirissä paluu arkeen

Kuusi oli eilen jo siinä kunnossa, että hipaisukin ohikulkiessa aiheutti neulasryöpyn lattialle. Niinpä mies reippaana riisui koristeet laatikkoon (minun hommani aina tähän asti) ja vei rutikuivan puun ulos. Siis sen rangan, joka siitä oli jäljellä siinä vaiheessa, kun olimme saaneet puun irti jalustasta ja kaikki neulaset olivat varisseet lattialle. Myös vedet jalasta levisivät siihen samaan sotkuun. Aina ei onnista.

Lääkkeitten lisäys väsyttää, ja siksi piti tänäänkin mennä kahdeksan tunnin yöunista huolimatta lehdenluvun jälkeen uudestaan nukkumaan pariksi tunniksi. Kun tähän yhdistää saamattomuuden, on tuloksena tervetullut tyhjä olo. Kai se antaa aikaa toipua.

Ei tietoakaan alennusmyynneistä, en jaksaisi millään, vaikka uuden talvikengät olisivat tarpeen. Kokonaisen päivän tsemppasin itseäni järjestämään joulutavarat ennen kuin ne siirtyivät kodinhoitohuoneen kaikilta tasoilta takaisin laatikohinsa ja yläkaappeihin odottamaan ensi joulua.

Ensi viikolla alkaa arki, kun miehen loma loppuu. Olen jo alkanut pihistää ruokamenoissa, kotona ollessa täytyy pystyä suunnittelemaan paremmin ostokset ja syömiset. Perusruoka ja terveellisyys ovat arkena olleet tähänkin asti tärkeitä, eikä yhtään haittaisi vähäkalorisuuskaan.

Possupata on jo tulella huomiseksi: etuselkää, juureksia, sipulia ja luumuja. Hyvien perunoitten ja mehevän kaaliraasteen kanssa se on yksi talvisia suosikkiruokiani. Ensi viikolla liotan sitten herneitä lihattomaan hernekeittoon.




7 kommenttia:

  1. Oi, muistuipa mieleen monen joulun sotkut kun laiskana ei millään olisi haluttanut alkaa kuusta purkamaan..Neulaset varisivat lattialle vaan, ja muutama päivä tuli siirrettyä sitä purkamishommaa.
    No nyt on muovikuusi ja se pakataan nopeasti laatikkoonsa.

    Hyviä ruokaideoita. Lihaton hernekeitto kuullostaa hyvältä. Samaa mieltä olen, että kun olen kotona niin ruokamenot pitäisi olla pienemmät.. Kun pääsisi herkkujen syönnistä.. Ja pääsenkin, pakko päästä. Sen verran surutta tuli jouluna kaikkea mahdollista syötyä..

    VastaaPoista
  2. Sooloilija, en yhtään tykkää lihasta hernekeitossa. Laitan sipulia ja porkkanaa mukaan, joskus jopa valkosipulia ja teen keitosta paksua ja mehevää. Vaikka en sinun tapaasi ihan kasvissyöjäksi aiokaan, käytän mielelläni papuja, kun niitä saa nykyisin valmiina pahvipakkauksissa. Kasvisten ja tomaatin kanssa niistä saa ihanaa ruokaa.

    VastaaPoista
  3. eillä kuusi ei varista vielä. Kestänee loppiaiseen.

    Minulla on suunnitteilla kaaliruoka, pataa tai jotain uunivuokaa. On tosiaan ruvennut tuollainen perinteinen perusruoka kiinnostamaan jouluisten jälkeen.
    Hernekeittokin maistui niin hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Arleena, talvella varsinkin suomalainen perusruoka maistuu hyvältä. Lohikeitto lämmitti eilen ja toissapäivänä.

    VastaaPoista
  5. Suomalainen perusruoka lämmittää masua ja mieltä näin pakkaspäivänä!

    VastaaPoista
  6. Ylimmäinen tosi hieno kuva! Hyvä Katriina!

    VastaaPoista
  7. Magi, minun on alkanut tehdä mieli jopa ohrapuuroa, kun näin sen kuvan Arleenan Kotona-blogissa. Sitä ei juurikaan tule tehtyä. Joulun jälkeen paluu arkeen on ihanaa.

    Kiitos, Ari! Harjoitteluni uudella kameralla etenee tuskastuttavan hitaasti. Aina välillä saan joltakin hyviä vinkkejä ja ensi kuussa pääsen lopultakin photoshop-kurssille.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...