sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Tavallinen sunnuntai

Komia pakkaspäivä tuli tänään ja aurinkoakin moni ehti nähdä. Siinä vaiheessa kun me miehen kanssa saimme väännettyä itsemme ulos, oli aurinko jo painunut pilven taakse. Taivaalta alkoi pikkuhiljaa leijailla lunta jostakin olemattomasta pilvestä.

Uskaltauduimme ensimmäistä kertaa jäälle kävelemään. Pikkuisen hirvitti katsoa vuoden ensimmäisenä päivänä luistelijoita, jotka pelottomasti kiisivät juuri jäätyneellä järvellä. Koska tänään ohuella lumipeitteellä näkyi isot miehen jäljet, arvelin jään kyllä kestävän.

Iltapäivällä nuorisokin ilmaantui koirineen lumisateesta lounaalle. Onneksi olin jo eilen hauduttanut luumu-juures-possupadan mureaksi. Oli oikein hyvää talviruokaa, ja maistui hyvien perunoitten kanssa kaikille. Liha oli maksanut vain reilut kolme euroa. Ja joku sai vielä ydinluun pätkän kaluttavakseen!

Jälkiruoaksi kokosin kaapissa moneksi palaksi murenneesta valmiista marenkipohjasta kakun. Täyte tuli rahkapurkista ja desistä kevytvispiä maustettuna sitruunatahnalla. Väliin viipaloin yhden banaanin ja pari purkkipersikkaa, ja pinnalle persikan lisäksi vähän mustikoita.

Lopuksi harjoittelin salaman peittämistä osittain kädellä tai paperilla. Kumpikaan kuva ei ole hyvä, eikä ne viisi muutakaan. Mutta kakku katosi parempiin suihin.

Lankean tosi helposti hellämieliseksi.

Varma konsti saada suu messingille on ajatella tätä epeliä ja sen temppuja. Onneksi se on olemassa!

Koiran sunnuntainokosista laitoin yhden kuvan vielä valokuvablogin puolellekin.

Pyhät ja arjet tahtovat tähän aikaan vuodesta sekoittua ruumiin muistissa. Tänään ei tuntunut yhtään sunnuntailta. Viikkorytmi on ihan sekaisin ja sama vielä jatkuu ensi viikollakin. Työssäolijoille tämä vuodenvaihde on tietysti paras mahdollinen.

13 kommenttia:

  1. Kaunis tuo ensimmäinen talvikuva. Ja Silkkiturkista otetut kuvat ovat ihania, kyllä se on nätti koiraneiti!

    VastaaPoista
  2. Viikkorytmi on tosi sekaisin, kyllä, ylihuomenna on taas pyhä. Melkein jo ärsyttää, ei sen takia, ettei pääse kauppaan vaan pyhät vaan on niitä jolloin koko Suomi on taas kiinni noin muuten. Kaikki kyhjöttävät kotona kun on Loppiainen..
    (Anteeksi olen vähän negatiivisella mielellä. Pitäisi varmaan ulkoilla enemmän. Kävin 10 minuutin kävelyllä, Makuuniin ja kotiin. Liian vähänhän se on..)

    Kakku näyttää ihanan makealta!

    VastaaPoista
  3. Vikkorytmi on sekaisin, kyllä. Tänään olen siivonnut koko päivän. Pelkään tämän kohtauksen menevän ohi... :) Ja huomenna on oikea työpäivä, pitkästä aikaa.

    Silkkiturkilla ON sielu.

    VastaaPoista
  4. Täällähän on päivitystä enemmänkin, olenko muka ollut niin kauan poissa linjoilta? Hmm, pitänee ryhdistäytyä.

    Hyviä kuvia olet saanut itsekritiiksitäsi huolimatta.

    Kakku näyttää hyvältä, juuri nyt tekee mieli makeaa. Taidan ottaa vettä.. Ylihuomenna labraan meno, pelottaa kolesterolit ja maksa-arvot..

    VastaaPoista
  5. Kaunis ja herkullisennäköinen kakku.

    Sinulla on valtavasti ihania kuvia Silkkiturkista:)

    Minultakin on viikonpäivät sekaisin. Tarkastettava välillä jostain mikä päivä on menossa, kun ei voi olla varma muistaako oikein.

    VastaaPoista
  6. Olipa herkullinen kakku, maistelin sitä näin virtuaalisesti.

    Voi täällä ei varmaan jää vielä kestä. Kukaan ei ainaakaan ole jäällä kävellyt.

    Jotenkin mukava, että n pikku pakkanen ja kimaltavan valkoista.

    VastaaPoista
  7. Ihanat herkut sinä jaksat aina laittaa, en lakkaa sitä ihmettelemästä.
    Viikonpäivät menivät minullakin välillä ihan sekaisin. Kun yhtenä päivänä sanoin meneväni kauppaan tekemään viikonlopun ruokaostokset, kuopus katsoi säälivästi: äiti, nyt on tiistai.

    VastaaPoista
  8. faija kävi mökillä laittamassa verkot jään alle. Koitin kyllä varoitella ja sanoa ettei sitte saa pudota jäihin, mutta kai se jää jo on tarpeeksi paksua. Pohjanmaalla oli kaunista, harmitti kun flunssa iski sinne ehdittyämme oikein kunnolla - jäi ulkoilut välistä...

    VastaaPoista
  9. Ei liity näihin kuviin ja juttuihin, mutta kysyisin, että oletko huomannut, että blogini sivu latautuisi hitaasti auki?

    Vuodatuksen ja wordpressin käyttäjät totesivat eilen sunnuntaiklassikon kohdalla,että blogiini pääsee tosi hitaasti..
    Mistähän sellainen mahtaa johtua?
    Tuli mieleen, että silloin kun sinun blogisi oli vuodatuksen puolella niin sen kuvathan latautuivat tosi hitaasti, sentti sentiltä aukenivat siinä odotellessa..

    Olen miettinyt mistä alkaisin tätä asiaa kyselemään ja selvittelemään.. Johtuuko kuvamateriaaleista, youtubesta vai mistähän tällainen hitaasti aukeneminen? Tuntuu, että eiväthän blogiin tulijat jaksa sivua ruveta edes aukaisemaan jos se on niin hidasta...

    VastaaPoista
  10. Kakkua tekisi kyllä mieleni maistaa, on vaan niin herkulinen :)
    Täälläpäin olikin jäällä jo aikas paljon luistelijoita, en vai itse tahdo sinne uskaltaa. Tänään on vielä hyvä pakkaspäivä, tekee varmaan jäälle hyvää .)

    VastaaPoista
  11. Yelian, kirkkaat ja aurinkoiset pakkaspäivät ovat toivottavasti tulossa. Helmikuussa on viime vuosina ollut talven kylmin kuukausi.

    Sooloilija, ulkoilu ja liikunta kyllä parantavat oloa silloin kun kaikki vain potuttaa. Olen huomannut, että se toimii kuin lääkkeenä, kotiin tullessa on taas hyvä olo.

    Kyllä minulla sivusi avautui ihan normaalisti eilen ja tänään ja videokin. (En eilen kommentoinut, kun en tykkää tuosta China Girlistä ;) Bloggerihan mainostaa, että jos sivut avautuvat hitaasti, voi säätää asetuksissa, että näytetään kerralla esimerkiksi vain 20 viimeisintä kirjoitusta. Sullakin näkyy kai kaikki alaspäin selatessa ja se hidastaa. Tosin on myön paljon mukavampaa lukijana hakea jotakin juttua vain selaamalla alaspäin.

    Eevis, toivottavasti jaksat tämän yhden päivän olla töissä taas ennen seuraavaa pyhää :D

    Noeijoo, toivottavasti arvot ovat kohdallaan. Kolesteroliin voi onneksi itsekin vaikuttaa.

    Susanne, tulee näin aikuisena ihan hassu tunne, kun ei tiedä viikonpäivääkään!

    Arleena, nyt on tainnut olla pakkasta ja hiukan lunta jo koko maassa.

    Meri, kerrankin olit hyvissä ajoin ennakoimassa viikonlopun viettoa ja heti valitettiin.

    Nelle, kalastus on kumma vietti, menee joskus itsesuojeluvaistonkin ohi. Jäihin putoajathan ovat aina kuulemma kokeneita jäälläliikkujia. Toivottavasti flunssa jo hellittää ja pääset nauttimaan talvisäästä!

    VastaaPoista
  12. Eija, sinulla on muuten ihana tuo lankakuva! Luistelijoita ihmettelen, miten uskaltavat kiitää jäällä, vaikka ei tiedä millainen jää edessä odottaa. Nyt on kyllä jo vahvistunut.

    VastaaPoista
  13. Hyvä vinkki tuo. Mulla näkyy 45 viimeisintä juttua eli voisin vähentää sitä määrää vaikka juuri siihen kahteenkymmeneen, jos se auttaisi.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...