tiistai 13. tammikuuta 2009

Don't worry, be happy!

Tänään olen tehnyt vain asioita sen mukaan, miltä itsestä tuntuu. Ei ole kenellekään yllätys, miten päivä sujui.

Nukuin yhdeksään, luin lehden kevyen aamiaisen ja rooibos-teen kera ja palasin takaisin nukkumaan, kun kerran kroppa käski. Heräsin vasta yhdeltä, mutta hemmetti, että oli hyvä olo! Nyt sain nukuttua takaisin niitä velkoja, mitä on kertynyt Forsytein tarua yökaudet sohvalla lukiessa. Alussa pääsin hitaasti mukaan, mutta sitten lämpeni. Luin sen joskus nuorena ja mies on ostanut sen kolmiosaisena pokkarina vuonna -83. Nyt on vielä kolmas osa odottamassa.


Kävin kevyen moraalisen painin kolkuttelevan omantunnon kanssa, mutta voitolle pääsi nopeasti se kanta, että minulle maksetaan toipumisesta eikä touhuamisesta. Ilman mitään pistoksia enää omantunnon puolelta rupesin katsomaan The Queen -elokuvaa , kun se osui hyllyssä silmääni. Nautin, nauroin ja liikutuin, ja ihailin taas kerran näyttelijöitä.

Silmänlumeeksi piti käydä nopeasti suihkussa ja vaihtaa yöpuku päivävaatteisiin ennen kuin mies tulee töistä.

Vasta illansuussa vasta sain käytyä asioilla. Päätin pistäytyä vain yhdessä kaupassa ja sen loppualesta löysinkin minulle sopivan värisen huivin, pipon ja hanskat. Ei välttämättä yhdessä käytettäväksi, eikä villaa, mutta eipä ole pakkastakaan. Hintaa jäi yhteensä 5.40 €! Ei siis ihan hukkaan mennyt päivä ja ainakin sain hyvän mielen.


Tällaista päivää minä kutsun virkanaisen onnistuneeksi vapaapäiväksi. Tosin tämä on jo noin sadasyhdes, mutta you get the point.

11 kommenttia:

  1. Hyvältä kuullostava päivä. Kyllä silloin pitää nukkua kun nukuttaa ja jos on univelkaa ja jos pystyy nukkumaan.

    The Queen on multa vielä näkemättä, mutta kirjastoon laitoin jokin aika sitten varauksen. Joskus jää jokin elokuva näkemättä, vaikka sitä hehkutetaan kuinka kovasti ja Oscareita jaetaan..
    Uskon, että Australia-elokuvan kanssa voi mulle käydä tänä vuonna niin..

    No ei ollut hintaa ostoksilla! Noita tarvii aina, joka lähtöön, erilaisia.

    VastaaPoista
  2. Olipa oikein onnistunut virkanaisen vapaapäivä. :)

    Kaulaliinassasi taitaa olla juuri sitä vaaleaa punaa, joka saa minut lääpälleen - sellaista kevyesti vatkatun puolukkamannapuuron väriä.

    VastaaPoista
  3. Hyvä Katriina! Saat kohta mestarilepäilijän arvonimen - tuo vasta minusta kuulostaa toipilasajalta. Ja ensi sunnuntaina sitten pöytään pakastepizzat. Tai annat nuorison kokata.

    VastaaPoista
  4. Sooloilija, tämä Queen on mulla vähemmän virallisena versiona ja ilman tekstejä, mutta sehän ei suomalaista haittaa, aina toista kotimaista ymmärtää. Tosin sanat gilly ja fourteen pointer opin vasta Laakson kuninkaasta eli riistanvartija ja peura, jolla on noin isot sarvet.

    Celia, olen itsekin hulluna tuohon kylmään pinkkiin. Se on kuin rosollin kermavaahtoa, johon on lisätty pari tippaa punajuurilientä. Syötävän hyvää siis!

    Meri, olen itsekin ylpeä tästä päivästä. Toivottavasti vire säilyy. Ymmärrän vähän paremmin taas kaikkia, jotka eivät saa mitään aikaiseksi. En saa itsekään edes välttämättömiä.

    VastaaPoista
  5. Katriina,
    me alamme oppia:)
    Päiväsi muistuttaa omaani niin että naurattaa :):)
    Tosin sinä teit tosi hyvät löydöt shoppailureissullasi. Minä olen majaillut kotona kävelylenkkiä lukuunottamatta ja silläkin kaaduin selälleni jäisellä tiellä niin että hetki piti miettiä onko kaikki luut ehjänä ennenkuin uskalsin ylös nousta.

    VastaaPoista
  6. Minä kyllä ihailen tuota huonekuusta valkoisessa ruukussa, maljakkoa ja lamppua. Kaunis yhdistelmä.

    Edulliset ostokset.

    Minä taas lopetin illalla Manhattanin valot, ihan mukiinmenevä kirja.

    VastaaPoista
  7. Huippu päivä! Ihanan paljon unta! Mä en löydä itselleni pipoa mistään täältä kaupoista ja sinä tosta noin vaan ilmaset ostokset teet! Ihan mahtavaa, kuule. :D

    VastaaPoista
  8. Niin sitä pitää!
    eicka

    VastaaPoista
  9. Ompas ollut mukava vapaa/lepäily päivä.

    Pitäis ottaa oppia itsekkin ja joskus vaan RELATA :)
    Kun aina mukamas pitää olla niin tehokas?

    Mukavaa viikonjatkoa.

    VastaaPoista
  10. Heippa Katriina!
    Hauskaa, että tartuit siihen Forsytein taruun. Mulle kävi tosiaan samoin, että aluksi se tuntui etenevän aika hitaasti, mutta kun pääsin vauhtiin en millään meinannut malttaa laskea kirjaa kädestäni. Kierrokset vain kovenevat loppua kohti. Vähän univelkaa siitä pääsi mullekin kertymään.

    Tosi ihanat nuo villasukat! Miten keltaisen, mustan ja vaaleanpunaisen voikaan saada sointumaan toisiinsa noin kivasti. Ovat varmaan itse kutomasi? Teitkö noista etukäteen jonkun raidoitussuunnitelman, vai lähditkö vain tekemään?

    Leppoisia päiviä.

    VastaaPoista
  11. Susanne, sinulle olisi voinut käydä pahastikin, varsinkin olkapään kanssa. Toivottavasti selvisit säikähdyksellä!
    Kaipa kaiken tämän lepäilyn jälkeen taas joskus työnteko tuntuu hyvältä.

    Arleena, nuo tavarat ovat vähän ahtaasti, kun joulunaikaan piti saada kynttelikkökin mahtumaan ikkunalaudalle.
    Onko tuo Manhattanin valot Jay McInnerneyn kirja? Yritin kauan sitten lukea sitä englanniksi (Bright Lights, Big City), mutta silloin jäi kesken.

    Krisu, onnistuneita pipoja onkin vaikea löytää. Tähän asti parhaan ja kauneimman käyttämäni talviulkoilupipon olen ostanut 15v sitten halvalla Ylivieskan S-Marketista!

    Eicka, I've learned from a master!

    Hanna, olen kotona juuri oppimassa pois tehokkuudesta, joka kääntyi tappiokseni. Toivottavasti et itse edes yritä olla kauhean tehokas, kohtuuskin riittää :)

    Anitta, kävin uudestaan lukemassa, mitä silloin kirjoitit. Ihailen kykyäsi ja viitseliäisyyttäsi analysoida teoksia! Haluaisin myös nähdä tätä elokuvana tai katsoa niitä tv-sarjoja.
    Villasukat saan aina äidiltäni. Nuo vaaleanpunaiset ovat uusimmat ja äitini taiteelliseen tapaan kauniisti erilaiset.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...