lauantai 6. joulukuuta 2008

Muffinsseja mussutellen


Vietän aika autuaana viikonloppua yksin kotona. Se tekee joskus hemmetin hyvää, samoin kuin epäilemättä Hra Miehelle tekee hyvää olla välillä jossakin muualla, tällä kertaa pikkujouluristeilyllä. Mösjöö lähettikin kuvaviestin ulkomailta jonkun alusvaateputiikin ikkunan ääreltä, joten ilmeisesti hauskaa on.

Loppuviikkoni onkin ollut harvinaisen sosiaalinen ja puhelias. Kävin peräti kahtena päivänä yksityisellä psykiatrilla, ensimmäistä kertaa elämässäni. Hakeuduin sinne, kun tänä syksynä huomasin, että pelkkä lepo ei tällä kertaa riitä. En parane näin, vaan tarvitsen terapiaa. Alkuvuodesta voin sitten hakea Kelalta päätöstä. Lomailuni näyttää myös jatkuvan odotettua pitempään.



Torstaina vietimme laatuaikaa kahden ystävän kanssa kynttilöitä valaen. Minä kun en ole ollenkaan askarteluhenkinen, en ollut tietenkään koskaan tehnyt sitä ennen. Oli aivan verratonta istua tuntikausia ensin yhdessä ruokapöydässä ja sitten keittiössä steariinipadan ympärillä ja jutella niitä näitä.

Tai siinä nyt juteltiin samantien kaikkien lapsuudentraumatkin läpi. On mielenkiintoista peilata yhdessä viisikymppisenä, millä tavalla kunkin vanhempien käytös meissä edelleen näkyy ja vaikuttaa.

Toiset tekivät tuollaiset kolmihaaraiset kynttilät, minä tyydyin noihin suoriin. Tökkäsin yhden sitten eilen illalla korkeaan vaasiin pikkukivimurskaan palamaan (yläkuva), kun rupesin katsomaan Järki ja tunteet -elokuvaa taas kerran. Elinor Dashwood ja minä ollaan NIIN samanlaisia...


Reippaan pakkaslenkin jälkeen olikin nyt iltapäivällä ruoanlaiton ja leivonnan vuoro. Tein sitruuna-mustikkamuffinsseja Siskot kokkaa -blogin Nellen ohjeella, jonka löysin tänä aamuna. Taikinaan laitettiin raastettua sitruunankuorta ja puolen sitruunan mehu, ja niistähän tulee aivan verrattoman raikas maku mihin tahansa. Olisin voinut syödä nuo jo taikinavaiheessa, niin hyvältä maistuivat. Näitä muffareita on tuossa alakuvassa oikealla.


Kun kerran oli uuni kuumana, sekoitin nopeasti vielä aamiaismuffinitaikinan huomisaamun yllätykseksi miehelle, joka (toivottavasti) yöllä palaa risteilyltä. Niiden nimi on Äitin taatelimuffinit Prinsessakeittiöstä, minkä takia ne tietysti voisi nimetä Kuningattaren aamiaismuffinsseiksi.

Ei minulla mitään soijajauhoja laarissani ollut, mutta laitoin niiden tilalle gluteenitonta jauhoseosta. Jokin muu olisi voinut kyllä sopia paremmin. Mutta kanelia, taateleita, rusinoita ja raastettua porkkanaa oli ja vielä vähän sitruunaa oli pakko roiskauttaa tähänkin taikinaan!

Eiköhän näillä eväillä päästä eteenpäin. Kohta alkaa Illan Ohjelma. Ensin kynttilät ikkunoille palamaan, höyryävä glögi käteen ja televisio auki. Juhlallista iltaa!




14 kommenttia:

  1. Toivottavasti terapiasta on apua, se vaan kestää sen oman ajansa ennenkuin rupeaa helpottamaan...

    Kivat kynttilät, kynttilänvalausta en olekaan koskaan tehnyt, oliko helppoa?

    Sitruunamustikkamuffinssit kuulostaa hyviltä,nam! Ja hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Hyvää yksinoloa Itsenäisyyspäivänä! Linnan juhlia pian ruvetaan tarkasti katsomaan, olen tartuttanut tyttäriinikin saman innostuksen. Kuopus vaihtoi itsekin juhlamekon ylleen.

    Noita muffinsejasi pitää kokeilla joku kerta,molempia mutta erityisesti mustikka-sitruuna.

    VastaaPoista
  3. Elinor ja sinä olette tosiaankin samanlaisia, kumpikaan ei millään saa sanaakaan suustaan...
    Sinusta on kyllä ruutia aika paljon enemmän kuin Elinorissa, jonka pyhimyksenkehä kiristää niin ettei saa henkeä vedettyä. Jos nyt muistelen edes oikeaa elokuvaa. Onko Elinor se joka ei millään saanut osoitettua rakastetulleen, että välittää tästä?

    VastaaPoista
  4. Yaelian, tähtäänkin siihen, että parin vuoden päästä olisin paremmassa jamassa kuin nyt. Kynttilänvalaminen oli hidasta, siksi sitä oli mukava tehdä porukassa.

    Sooloilija, juhlat on katsottu ja näin monta todella ihastuttavaa pukua, paljon enemmän kuin aikoihin. Todella kamalia oli huomattavasti vähemmän. Tyttärilläsi riitti varmaan ihasteltavaa upeissa tällingeissä.

    Meri, heh, muistat kyllä oikeaa elokuvaa, ja harvinaisen nasevasti!
    Olis se E. joka ei saanut sanottua mitään ja se meissä juuri onkin yhteistä.

    VastaaPoista
  5. Siivosin tänään komeroita ja heitin kynttiläpätkät, joita olin säästänyt kynttilän valamista varten roskiin. Ajattelin, että ei kumminkaan tule tehtyä. Nyt harmittaa kun katson kynttilöitäsi. Olisi ollut mukava valaa muutama kynttilä.

    Onpas makoisia muffinseja.

    VastaaPoista
  6. namm, mitkä muffinssit! Ja kiitos taas uudesta ruokablogilinkistä. Nyt sitten tarkkana, mulla on toisen käden tietoa marilta, mutta kokeilin tätä bloggerissa, ja toimii:
    Kuvan ladataan vain ja ainoastaan Picasaan. Sitten se suurennetaan. Oikealla valokuvan tietojen alla on teksti: Linkitä tähän valokuvaan. Klikkaa sitä. tulee kaksi laatikkoa. Valitse alempi, jossa lukee: linkitä kuva. (valitse sitä ennen koko, bloggeriin kai 400?) linkki on sitten tooodella pitkä ja html-muodossa. mene omaan postaukseesi, johon kuvan haluat. MUUTA 'luo' ----> 'html' ja siirrä koodi.(muuta takaisin 'luo', jos haluat esim. kirjoittaa vielä tekstiä). Esikatsele ja klikkaa kuvaa, pitäisi mennä Picasaan. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei sitä ole.

    VastaaPoista
  7. Siis tuohon väliin, jossa olet valinnut laatikon 'linkitä kuva', niin se html-koodi kuuluu kopioida sieltä....

    VastaaPoista
  8. Mukavaa että onnistuit noiden muffareiden kanssa :) Mä tykkään tehdä muffinsseja - kaikenlaisia kun ovat niin helppoja ja ihania.. Oikein semmosta comfort foodia :) Ei varmaan pitäisi, mutta... Minkäs teet.

    VastaaPoista
  9. Kivoja kynttilöitä teitte ystäviesi kanssa. Minäkin olen askarrellut nykyään vähän, mutta kivaa se on sitten ollut kun on alkuun päässyt ja porukassa kaikkein mukavinta.

    Saisinpa napattua tuosta yhden muffinsin kahvin kanssa nautittavaksi :)

    VastaaPoista
  10. Arleena, nyt kun tiedän systeemin, voisin kokeille kynttilänkastamista itsekin. Minulle oli yllätys, että astian pohjalla on vettä ja vain pinnalla steariinikerros.

    Krisu, olet oikeassa, että kuulostaa vaikealta ja monimutkaiselta. Mutta tajusin kyllä, mitä tarkoitat ja aion kokeilla. Nyt vaan ei ole tullut kuvailtua kunnolla.

    Nelle, mulle ei tulisi mieleenkään sekoitella noin vain taikinoita omasta päästä! Siksi on kiva, että muut kokeilevat ja julkaisevat ohjeensa toisillekin.

    Susanne, korttisi olivat upeita ja niittenkin tekemistä varmaan siivitti seura!

    VastaaPoista
  11. Ihanan näköisiä muffinsseja - varmaan makuisiakin. Minä olen tuhrannut kaksi päivää korttitehtailijana. Kierrätysmateriaalista. Mies on pitänyt huolta ettemme ole kuolleet nälkään.

    VastaaPoista
  12. Eihän sun tarvitse julkaista, kokeilet vaan millä tahansa kuvalla, joka esim on jo Picasassa, että tekniikka tulee tutuksi :) Koepostaus jonka deletoit.

    VastaaPoista
  13. Eevis, itse asiassa taatelimuffinit eivät olleet oikein makuuni jostakin syystä, sitruunaiset mustikkamuffinit kyllä. Korttishow on ihan hauskaa silloin kun innostuu.

    Krisu, aion kyllä kokeilla. Itse en silti olisi ikinä keksinyt, miten se tapahtuu!

    VastaaPoista
  14. Täällähän ne ohjeet olivat, kiitos! Ennen laitoin aina Picasasta kuvat blogiini, mutta nyt sieltä on vähennetty noita koodeja niin, että Vuodatukseen ei enää saakaan koodia suoraan. Bloggeriin en ole onnistunut, mutta täytyypä koittaa näillä ohjeilla, kiitos:)

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...