torstai 13. marraskuuta 2008

Unta ja unelmia


Eilisen tihkusateisen synkeyden jälkeen uni maistui ruhtinaalliset kymmenen tuntia. Vai johtuiko se sittenkin miehen kanssa puoliksi syödystä pannukakusta? Joka tapauksessa tästä päivästä tuli rauhallinen ja kiva. Siis vain oleilua oman itsensä seurassa, kuten sairaslomalaiselle sopiikin.

Viikonlopuksi on tiedossa vaihteeksi sosiaalista elämää: koiranhoitoa, kutsu ystävien luo päivälliselle ja poikakin tulossa ystäviään tapaamaan.

Schildtin kartanon navetta on vielä paikallaan, vaikka ympärillä on vain kerrostaloja

Samaan syssyyn tuli yllättäen tieto, että sittenkin ties monenneltako varasijalta olisin sittenkin päässyt kolmepäiväiselle kuvankäsittelykurssille oppimaan Photoshoppausta. Ei se nyt mitenkään sovi! Olisinpa edes tiennyt aiemmin. En ole ihan varma, olisinko jaksanut muutenkaan juuri nyt ottaa mitään uutta vastaan, kun vien kirjatkin takaisin kirjastoon lukematta.

Kuvat ovat kokeilua taskukameralla. Senkin käyttö vaatii vielä pientä viilausta.

Kaikkea kivaakin tulee kerralla liikaa! Sofi Oksasen Puhdistus-kirjakin tuli kirjaston varauksesta juuri nyt, vaikka olin laskenut, että kestää vielä kauan. Kaiken muun ohella kärsin jatkuvasta infoähkystä.

Haluaisin lepäämään sellaiselle idylliselle maaseutumökille, joita joululehdet ovat pullollaan. Takkatulen loimussa joisin vain glögiä huopatossut jalassa ja värikäs shaali harteilla komean harmaaohimoisen miehen hääriessä ympärillä. Ulkona kuu loistaisi järven jäätyneelle lumiselle selälle.9 kommenttia:

 1. Kiva unelma, eikun tekemään siitä totta, ihan siinä kotona. Lumista järvenselkää ei taida vielä löytyä, mutta glögiä ja shaalia löytynee.

  Totta on, että niin kiva kuin ikäväkin vaikuttaa kertyvän. Ehkä kivan kertyminen on kuitenkin parempi kuin ikävyyksien kertyminen?

  Mukava viikonloppu siis edessä?

  eicka

  VastaaPoista
 2. Ihana unelma, määääkin haluuuun:D

  VastaaPoista
 3. Sama juttu täällä; palauttelen paljon kirjoja takaisin kirjastoon kun en kertakaikkiaan saa niitä luettua. Sofin Puhdistuksesta on luettu 1/3. Kiinnostava on, mutta ei vaan jaksa.. Sofille toivon Finlandiapalkintoa!

  Nyt lainaankin kirjastosta vain musiikkia ja elokuvia..

  Kaikenlaista kivaa on sinulla tiedossa lähipäivinä, nautihan!

  VastaaPoista
 4. Niin on, Eicka, kasautumisen teoria. Olen huomannut ennenkin, että innostuessaan lukee niin paljon, ettei jaksa puoleen vuoteen sen jälkeen mitään. Jostakin syystä innostuu yhdestä asiasta aina kerrallaan enemmän ja kyllästytää itsensä aiheella niin, että se tulvii korvista ulos. Sitten taas uutta. Lopulta on täyteen ahdettu kuppi, joka valuu yli äyräiden.

  Inkivääri, joulukuvaelmassamme on siis tyytyväinen ja seesteinen keski-ikäinen pariskunta skoolaamassa takkatulen loimussa, ulkona paukkuu pakkanen ja hevonen hirnahtaa tallissa tontun raottaessa ovea.

  Sooloilija, elokuvia voi katsoa silloinkin, kun pää ei ota mitään muuta vastaan. Tai ei mitään tiedostavia taideleffoja silloin tietysti, vaan mennyttä maailmaa ja rakkautta, pliis. Tänä iltana katson loppuun Kotiopettajattaren romaanin, jonka eilen aloitin. Tykkään siitä edelleen tosi paljon: päähenkilöt ovat hurmaavia!

  VastaaPoista
 5. Postauksestasi tuli hyvä ja rauhallinen mieli. Varsinkin tuo viimeinen kappale sai huokauksen nousemaan huulille.

  Minulla sama juttu kirjojen kanssa. Lukeminen ei vaan lähde käyntiin, vaikka niin haluaisin lukea. Tuolla tuo viimeksi kirjastosta hakemani on aloittamatta enkä saa millään aikaiseksi aloittaa sitä.

  Missäpäin tuo Schildtin kartano onkaan tai se mitä siitä on jäljellä? Onko Kortepohjassa?

  VastaaPoista
 6. Sama ilmiö täällä, en jaksa edes lukea. Se tuntuu ihan käsittämättömältä, ei krta kaikkiaan vaan keskittymiskyky riitä. Vi...taakin melkein koko ajan vähän kaikki. Tänä aamuna varsinkin siippa, joka alkoi arvostella mun tapaani lukea aamulehteä...Per..le tunkekoon lehtensä sanonko minne. Anteeksi, että käytin sinua tunkiona, mutta kuten huomaat ei aina ole auvoista täälläkään. Päätäkin särkee.

  VastaaPoista
 7. Susanne, täydellinen nettipimennyskö meitä enää saisi kirjoja lukemaan, kun se tuntuu olevan niin monen mielessä? Tähän se vapaa-aika menee, vaikka ei se huonosti käytettyä aikaa silti ole.

  -Schildtin kartano on Kortepohjassa, vaikka on jäänyt ahtaalle. Heidän sitä edellinen kartanonsa sijaitsee siinä lähellä ja on Jyvälän kansalaisopistona. Se on kivan vanhanaikainen paikka, olin siellä kahdella NLP-kurssilla kerran.

  Vicki, virkistävä postaus tuollainen aito v...tus! Anna tulla vaan. Hyvä kuulla, että muittenkin miehet on välillä pässinpäitä; täällä on ollut vaihteeksi ihan kivaa.

  VastaaPoista
 8. Mäkin sain varapaikan photoshoppauskurssille ja menin kanssa, peruin kaiken muun...
  mutta: Sinulle on jotain blogissani, käy hakemassa. :)

  VastaaPoista
 9. Krisu, tällä hetkellä kestän vain pienen määrän sosiaalisuutta ja älyllistä ponnistelua päivässä. Jo lääkärissäkäynti verotti aikalailla, piti mennä nukkumaan iltapäiväksi. Ehkä saan vielä tilaisuuden.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...