perjantai 14. marraskuuta 2008

Kömpii sillan alta


Tänään kävin kauan odottamallani oikean työterveyslääkärin vastaanotolla. En tuntenut häntä ennestään, mutta hän kuunteli huolellisesti ja tuntui ymmärtävän tilanteeni oikein. Pyyteli vielä anteeksi pompottelua sairauslomapätkillä.

Tunnin verran keskusteltuamme hän ehdotti loman jatkamista vielä vuoden loppuun ja sen jälkeen työhönpaluun kokeilemista osa-aikaisesti sairauspäivärahan turvin. Ja vasta tämän kokeilun jälkeen harkitaan muita pysyvämpiä ratkaisuja kuten osittainen eläke.


Että helpotti! Tämä lääkäri sanoi suoraan, ettei ole mitään mieltä viilata lääkkeitä, ja yrittää doupata ihminen takaisin työkuntoon, jos itse ongelmaan eli liialliseen työmäärään ei kiinnitetä huomiota. Tätä nyt sitten aletaan neuvotella työnantajan kanssa.

Minusta tuntuu, että tähän asti olen jotenkin keskittynyt sairastamiseen. Nyt on tilaa ruveta keskittymään paranemiseen. Jos rahaa olisi enemmän käytettävissä, alkaisin käydä taas viikoittain rosen-hoidoissa, jotka auttoivat aikaisemminkin purkamaan asioita pois kehosta. Ehkä keksin jotakin.


Siltojen alla kuvailin syyslomalla Oulussa, ruusupensas on viime viikolta. Tänäänkin näin hetken aurinkoa kävellessäni kotiin. Se riitti. Jouluvalot on kaivettu esille ja ne palavat illalla.

Hyvää viikonloppua, ystävät!


15 kommenttia:

 1. No nyt alkaa kuullostaa järkevämmältä.. Saat rauhassa miettiä elämääsi ja parantumista tai jättäytymistä osaaikaeläkkeelle, tai mitä sitten päätätkin. Mutta aikaa ajatuksille nyt on.

  Tuttuja maisemia nuo sillanaluskuvat..

  VastaaPoista
 2. Olipas järkevän oloinen työterveyslääkäri! Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta.

  Mukavaa viikonloppua Jyskälään!

  VastaaPoista
 3. Minusta tuo työlääkärillä käynnin lopputulos kuulostaa tosi järkevältä. Voin kuvitella miten kevyt olo sinulla on tämän pitkän pyörittämisen jälkeen.

  Hienot kuvat on ja otsikko :D

  Hauskaa viikonloppua sinullekkin hyvä ystävä!

  VastaaPoista
 4. Iso suuri ja lämmin halaus täältä Sinulle, ystäväni. :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi joku joskus ymmärtää yskän, lopultakin.

  Jyväskylässä on ensi viikolla peruskurssi, 21.-23.11. mene sinne, siellä saa hoitoja, muttei ole pakko itse hoitaa jos ei tunnu siltä. Toisaalta sekin on ihan itsellekin hyväksi. Opettaa läsnäoloa, itseen asettumista.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaapa hyvältä - toivottavasti pystyt unohtamaan työn välillä ihan kokonaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  Minä tässä olen tavannut sairaslomahakemusta Kelalle, maatalousyrittäjänä kun on itse osattava kertoa mistä on kyse. En ole ennen edes tullut hakeneeksi sairaslomaa, mutta tämä on nyt jatkunut niin pitkään...

  VastaaPoista
 7. Kyllä ilahdutti nuo kuulumisesi. Minäkin näin sen sinun aurinkosi :) Täällä tauti vain jatkuu. Eilen alkoi antibiootti. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kuulostipa hyvältä tuo kohtaaminen työterveyslääkärin kanssa ja kokonainen tunti, ylellisyyttä!!! Ja väliratkaisukin kuulosti hyvältä, ihankuin olisit tullut kuulluksi. Vihdoin.Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Mukava, että hoito-ohjelma on nyt pitkäjänteisesti suunniteltu ja saat, kuten sanoit, keskittyä rennoin mielin paranemiseen.

  Ruusuista on tullut hyvä kuva.

  Hyvää viikonloppua sinnekkin.

  VastaaPoista
 10. Onko muuten ruusu tosiaan vielä nupulla? Satoiko siellä eilen lunta, täällä on maa valkoinen, ihan kiva.

  VastaaPoista
 11. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista! Monella muullakin tuntuu olevan terveysongelmia, toivottavasti jaksatte myös hoitaa itseänne.

  Ruusupensaan ruusut on kuvattu viime viikolla ja pieniä nuppuja on.

  VastaaPoista
 12. Fiksu lääkäri! Meillä on ihan samanlaista töissä eli sairausloma ei auta mitään, koska työt kasaantuvat entisestään ja mitään ei organisoida uudestaan. Olen hiljalleen opetellut olemaan välittämättä keskeneräisistä tai tekemättömistä töistä. Who cares... Mutta hienoa, että sä saat nyt rauhassa levätä ja parannella oloasi! Halauksia!

  VastaaPoista
 13. Kiitos, Iines! Olen minäkin opetellut vähentämään kirjallisia töitä ja mm. lopettanut yhteydenpidon kaikkiin tahoihin, joihin kuuluisi olla yhteydessä. Asiakkaita vielä pitää saada reilusti vähemmäksi.

  VastaaPoista
 14. hienolta kuulostaa kun itse olet tyytyväinen lääkärissäkäyntiin.

  kaunis kuva ruusuista! miten voikin olla samaan aikaan herkkä ja vahva. upeat värit!

  VastaaPoista
 15. Kiitos, Hyppysellinen! Se on se syysaurinko, joka tulee matalalta.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...