keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Häpeäpilkku keittiössä


Sain tämän idean kiertoon Arleenalta, ja tartuin siihen vastoin tapojani, kun heti tuli mieleen, mikä mättää. En kylläkään kehtaa haastaa ketään, mutta mielellään saa tarttua.
Laita blogiisi kuva ja selitys siitä paikasta/asiasta kodissasi mistä et pidä. Mikä sinua ärsyttää/hävettää/ mihin haluat muutoksen.

Sen jälkeen haasta 5 muuta blogia esittelemään omia ärsytyksiään ;)
Olen katsellut yhä kasvavan tyytymättömyyden vallassa keittiön syvennystä, joka jää pakastimen ja jääkaapin sekä ikkunoitten väliin. Kymmenen vuotta sitten hyllyt näyttivät uutena hyvältä, mutta nyt ne ovat mielestäni kauheat.

Pöytätasolle ja hyllyille tulee nosteltua kaikenlaista tavaraa, jolle ei sillä hetkellä keksi muutakaan paikkaa, ja siihen se sitten jää. Mieheni pitää siellä ylimääräistä tupakka-askia, minä nostin viimeksi yhden ylimääräisen lampun nurkkaan. Kirkasvalolamppuakin on tähän aikaan pidettävä esillä.

Korissa on koiranruokaa ja muuta tavaraa, sekin etsii paikkaansa. Tason alapuolella olevat kaapit odottavat siivousta, sieltä järjestyy kyllä säilytystilaa.

Haluan eroon noista hyllyistä ja tilalle ohuet valkoiset hyllyt seinästä seinään. Siihen saisin kaikki keittokirjani, reseptit, muutamia kynttilöitä ja jonkun kauniin astian. Pienet ja huomaamattomat äänentoistolaitteet ovat myös toivomuslistalla.

Niin että Markoko nyt tulee poikien kanssa toteuttamaan tämän unelman, vai miten se menee?


9 kommenttia:

 1. Periaatteessa kauniit kalusteet, hyllytkin on nätit, mutta ainahan se kun tavaraa kertyy, tulee ehkä epäsiistin näköiseksi..

  Minäkin sain haasteen, mutta kohteita on niin monia, etten tiedä minkä valitsen pahimmaksi.. Siksi vielä tekemättä tämä haaste.

  VastaaPoista
 2. Ainahan sitä olisi laitettavaa. Miksei elämä saisi näkyäkin. Minusta tuo nurkka on ollut aina kadehdittava, resepteille oma paikka ja sellainen keskittymisnurkkaus.

  Olikohan Annassa Sami Garamin keittiö ja siinä näkyi mukavasti elämän jäljet, roinaa tosin aika paljon. Makuasioita tietty.

  Ainoa asia, mihin haluaisin muutoksen, on keittiöön lisäkaappi, kun lautaset eivät mahdu enää kaappiin. Mutta tähän asti sekin sijoitus on satsattu itseen. Minusta se on ollut kannattava sijoitus.

  VastaaPoista
 3. Sinähän ratkaisit nopeasti ongelman. Tosi raikas idea. Mutta ehdottomasti hyllyt. Pidän keittiöistä, joissa on hyllyt, joilla on kirjoja, kynttilöitä ja astioita. Minulla ei tosin ole hyllyjä, mutta niin mielelläni katselen niitä muilla, ne tuovat kodikkuutta keittiöön.

  Olen ajatellut keittiööni tasolle jotain mukavaa ryhmää......

  VastaaPoista
 4. Sooloilija, olen pikkuhiljaa siistinyt kaikkia muita paikkoja ja makuuhuoneeseenkin on suunnitelma, vaikka toteutus puuttuu vielä. Mutta tuo nurkkaus häiritsee joka päivä.

  Eicka, minusta siellä Garamin keittiössä oli aivan liian paljon roinaa näkyvissä. Mutta jos tilaa ei ole, on ripustettava vaikka katosta roikkumaan. Vaikka teillä onkin niukasti säilytystilaa, on keittiönne minusta aina ollut erinomaisen viihtyisä ja kaunis.
  Yksi hyvä vinkki on heittää kylmäsäti pois kaikki huonot ja rumat astiat ja viedä muut epämieluiset SPR:n keräykseen.

  Arleena, valkoiset hyllyt eivät erottuisi liikaa, vaan jäisivät sivuosaan. Sen sijaan käyttöastioita en ikinä laittaisi hyllyille, pölyä kertyy väistämättä.

  VastaaPoista
 5. Tuntuu että keittössä on aina joku taso mihin kertyy tavaraa.

  Olen yrittänyt vähentää kaikenlaista, mutta taitaa uutta tulla tilalle kun ei tunnu vähenevän mihinkään.
  Kaksi ihmistä ei niin paljon tarvitsisi tavaraa.

  VastaaPoista
 6. Susanne, kaksi tulisi toimeen vähällä. Onkin ollut outoa huomata, miten tilantarve ei oleellisesti vähenekään eikä muunkaan tarve. Mietin jo kuumeisesti, miten jouluna majoitan viisi aikuista ja koiran. Enkä voisi kuvitellakaan tulevani toimeen pienemmällä jääkaapilla ja pakastimella. Työkaverini ovat vakuutteneet, että mummolassa tilantarve vain kasvaa.

  VastaaPoista
 7. Meille kertyy kaikkea (lähinnä kylläkin postista tullutta) tavaraa keittiön pöydälle. Siitäkin olisi saanut aiheen tuohon haasteeseen. No jätepaperiin menee siitä paljon,mutta sitten jää niitä kun ei tiedä mihin ne laittaisi...
  Kiva tuo hyllyidea ja seinästä seinään vielä käytännöllisempi.

  VastaaPoista
 8. Minua alkoi naurattaa ihan hillittömästi ajatus ottaa kuva jostain häpeäpilkusta omassa kodissa. Minkähän kohdan jättäisin kuvaamatta?
  Minusta tuo sinun häpeäpilkkusi näyttää vain kodikkaalta. Keittiössä tarvitaan välttämättä paikka , johon voi laittaa tavaroita väliaikaisesti. Koti on elämää varten eikä valokuvia. Harjoitellaan sietämään elämää!

  Edellisen postauksen jouluikkunakuvat ovat ihastuttavat. Sokkarin jouluikkuna ei petä koskaan. Lapsena nyökyttelevä joulupukki jaksoi kiehtoa kerrasta toiseen. Tänä vuonna ikkuna on muistaakseni opiskelijoiden tekemä.
  Meri

  VastaaPoista
 9. Eija, sellaista laskutilaa tosiaan tarvitaan, mihin voi laittaa tavaroita tai postia odottamaan jatkokäsittelyä. Aika usein jotakin kannattaa säilyttää ainakin jonkin aikaa ;-) Itse asiassa tuo kuvan taso on sitä varten ja niin täynnä, ettei siihen mitään voi laskea.

  Meri, sitä tulee vielä itse sokeaksi omalle huushollilleen. Muutokset vaativat suuren energiapläjäyksen eikä sitä oikein tahdo löytyä. Haen silti sisustukselta harmoniaa, silloin kotona on hyvä olla.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...