torstai 2. lokakuuta 2008

Uusia tuulia

Kunnon yöunen ja parin tunnin aamupäiväunien jälkeen tunsin itseni aamulla jotenkin puhtaaksi ja ihan ookooksi. Päänsärkyä ja korkeaa sykettä lukuunottamatta terveeksi. Tiesin, että se merkitsee paineen laskua ja oikeassa olinkin, taso oli taas laskenut alas.

Jotenkin niin lokakuisessa sateensekaisessa tuulessa poljin keskustelemaan työterveyshoitajani kanssa erilaisista vaihtoehdoista. Olen jo aiemmin viikolla puhunut esimiesteni kanssa ja ilmoittanut olevani valmis monenlaisiin muutoksiin. Nyt on sitten pantu virallisestikin pyörät pyörimään ja lomien jälkeen aletaan neuvotella lisää. Että helpottaa!

Hoitaja kannatti myös ajatusta työajan osittaisesta vähentämisestä, mistä Meri-siskoni on puhunut jo aiemmin. Toisin sanoen hän ehdotti osa-aikaisen eläkkeen hakemista. Tässä kohti tuntuu, että hups! Minähän olen vielä nuori jne., periaatteessa terve jne., kokenut ja taitava jne. Ni-in, ja sairauslomalla taas, kun en kestä töissä.

Saa nähdä, se selviää vasta ensi vuonna, mutta sitä ennen halusin jatkaa kotona vielä ainakin viikon, sitten onkin tiedossa jo lomaviikko ja kaksi päivää kylpylässä. Ja sen jälkeen paluu samaan soppaan, mutta toivottavasti jonkinlaisen kevennyksen avulla.

Vielä sunnuntaina puut loistivat, nyt tuuli on pudottanut suurimman osan lehdistä.

P.S. Kertoisiko joku amatöörille, pitääkö kuvat jotenkin pienentää tai pakata ennen siirtoa? Kun ne täällä voi suurentaa klikkaamalla, niin tulevat liiankin isona näytölle. Miten te muut teette?13 kommenttia:

 1. Onkohan tuo joku virukenlevittäjä tuossa yllä vai jonkun uusi nimi??

  Kuvat pienennän esim. 17x23 cm- kokoon.

  Jos mulla ois mahdollista siirtyä osa-aikaeläkkeelle, tekisin sen heti. Mieti nyt, aikaa itselle, kaikelle sille, mitä haluat jaksaa tehdä, muttet jaksa työssä ollessa. Ja terveys, ei kai mikään aja sen edelle.

  Hyvä, että muutoksia tapahtuu, lopulta.

  VastaaPoista
 2. Helou Eicka! Joku jenkkimainos tuosta ylläolevasta linkistä avautui, menin lankaan. Laitoin nyt inhoamani kirjaintunnisteen päälle, tai ainakin luulen laittaneeni.

  Tottakai minä otan sen eläkevaihtoehdon vastaan, jos se on mahdollinen. Sehän on juuri ideaali tapa pysyä työelämässä, mutta pienemmällä panostuksella.

  VastaaPoista
 3. Näkyyhän sinulla kommenttien alla roskakori, sinne heität ne roskat, joita joskus tulee kuten tuo ylin.
  En tykkää noista kirjaimista ollenkaan, niitä pitää joskus tihrustella silmät sikkaralla.

  Pienennän kuvat samalla kun siirrän ne kamerasta koneelle. Joitakin voi jättää isoiksi. Esim tuo sinun syksyn värihehkua pursuava kuva on ihana isonnettuna.

  VastaaPoista
 4. Mie en kuvia pakkaile, paukautan vain semmoisenaan. Lataus kyllä vie jonkun aikaa.

  VastaaPoista
 5. Mitähän se kuvien pakkailu tarkoittaa? Minä siirrän aina kamerasta kuvat suoraan koneelle ja sitten jutun kirjoitusvaiheessa valitsen kolmesta kuvakoosta, yleensä keskikokoisen tai pienen, en koskaan sitä isointa..

  VastaaPoista
 6. Nettiin kannattaa aina kuvat pienentää ja optimoida sivujen latautumisen hitauden välttämiseksi.
  Ja se kannattaa tehdä kuvankäsittelyohjelmassa.

  VastaaPoista
 7. Arleena, sinnepä nyt heitin sen kommentin. Kirjaimet siis näkyvät? Itselleni ei nimittäin näy, ja jos se on totta, se on taas yksi suuri parannus vuodatukseen verrattuna. Pidän nyt hetken vielä tuota. Aikaisemmin on ollut joskus rasittavaa poistaa kymmeniä roskaposteja.

  Vicki, sinun kuviasi en ole onnistunut napsauttamaan isommaksi. Eli teet sen jotenkin eri tavalla kuin minä. -Itse asiassa on hauskaa opetella tässä taas jotakin uutta!

  Sooloilija, sinunkin kuvasi avautuvat klikkaamalla ruutua isommaksi kuten minunkin. Ajattelin, että haluaisin pienentää niitä vähän katsomista helpottamaan.

  Lepis, kiitos vinkistä! Olisinpa ajatellut tuota jo aikaisemmin. Tästä lähtien pienennän jo käsittelyvaiheessa.

  VastaaPoista
 8. Kiva että uusi blogisi on bloggerissa, viimeaikoina tuonne Vuodatuksen sivujen aukeamisia on tarvinnut odottaa tuskallisen kauan.
  Onnea myös uudelle blogille! :)

  VastaaPoista
 9. Heippa,
  olet muuttanut naapurirappuun. Tervetuloa! Seinät ovat kauniin väriset.
  Kuvan pakkaus taisi selvitä. Itse pienennän adobe photoshopissa, leveys 800-900 bittiä yleensä.

  Nuo muut suunnitelmat kuulostavat hienolta! Toivottavasti onnistuvat! Vähän nousee huoli, että vaihdatko paikkaakin. Mutta työajan vähennys on pelkkää laatua elämään - ja työelämäänkin.

  Kuljemme täällä seitsemän tuntia edellä. Kevätsade keskeytti kävelyaikeemme. Ja sain aikaa blogistanialle :)

  Hyvää viikonloppua ja lomaa!

  VastaaPoista
 10. Helinä, totta on, että bloggerissa kaikki toimii nopeammin ja helpommin. Olisi kannattanut muuttaa jo aiemmin.

  Eevis downunder! Odotan jo kovasti matkakuulumisia, moni ei ole siellä käynytkään. Töissä olen valmis tekemään nyt kapeampaa vastuualuetta, mikä tietää puolet vähemmän kokouksia ja koulutuksia, sekin helpottaa vähän. Mutta aika näyttää, nyt lomaillaan. Toivottavasti säät suosivat teitä ja matka on antoisa!

  VastaaPoista
 11. Vähän myöhässä muttä minä pistän vaakakuvien leveydeksi ennen blogiin lataamista max 1000 ja pystykyviin n. 550. Sillä tavalla ne ovat noin näytön kokoisia suurentaessa tai hiukan pienempiä. Onkohan se yksikkö nyt sitten px eli pikseliä, en ole koskaan tullut katsoneeksi, kun aina vaan pienennän. Itseasiassa jos aion ladata saman kuvan myös K's Photoblogiin, teen siitä 2 eri versiota, aminukseen hiukan isomman, kun siellä on määriteltynä minimikoko kuville. Että tämmöstä puuhailua se sitten on, kuvien kanssa. Muista myös aina hiukan 'yliterävöittää' kuvat, kun pienennät ne, etteivät ole suttuista mössöä. Kiva, että kiinnitit asiaan huomiota. Jättisuuresta lakanasta ei saa mitään irti. Ai, mun kuvakoko kamerasta suoraan on 3008 se leveys ja 2000 korkeus, että kolmasosaan menee vähintään ennen blogia koko.

  VastaaPoista
 12. Krisu, kiitos vinkeistä! Suunnilleen tuon kokoisiksi olin tänään ruvennut kuvia pienentämään. Olisinpa tiennyt tämän jo aiemminkin, eikä sitä tiedä varmaan moni muukaan, kun kuvat latautuvat hitaasti tai aukeavat lakanan kokoisina.

  Mun ohjelmassani ei ole terävöitystä, vain kontrasti, ja se taitaa olla eri asia. Olen kokeillut käyttää Photaria, mutta en osaa tallentaa käsiteltyä kuvaa sellaisessa muodossa, että saisin sen myöhemmin auki. Pitäisi ottaa oppitunti nuoremmalta pojalta ja hänen avovaimoltaan, jotka osaavat käyttää tuota ohjelmaa. Hitsi, kun en päässyt sille kurssille!

  VastaaPoista
 13. Jos sulla on Picasa, niin siinäkin on terävöinti. (bloggeri ei huolinut kommentteja eilen, siksi vasta nyt.)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...