sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Syksyinen sunnuntai


Vielä muutamia ruskakuvia näkyville, ennen kuin täällä kaikki lehdet ehtivät pudota puista. Lokakuu on alkanut tyhjentää puita toden teolla heti alettuaan. Ihmettelen aina, miten eri vaiheessa eri puut ovat. Tienvarren pihlajat ovat täydessä lehdessä jokainen täysin erivärisenä ja täynnä marjoja, kun taas pihan puut ovat pudottaneent juuri kaikki lehtensä ja marjathan kävi räksäparvi syömässä jo ajat sitten.


Kivan viikonlopun jälkeen on haikea olo, kun nuoret lähtivät taas tahoilleen. En ole tehnyt varsinaisesti mitään, mutta huomannut kyllä, miten kaikki tavallinenkin rasittaa.

Aterian valmistus sujui onneksi vanhoilla resepteillä. Mies pesi vihanneksia ja minä pilkoin ja kokkasin, mutta silti tuli kiire ja väsytti. Pieni salaatti, hapanimelä possupannu ja keitetyt perunat maistuivat kaikille. (Kuva S-Ruokamaailman sivuilta)


Jälkiruoaksi paistoin banaaneja ihanassa seoksessa, jossa oli voita, fariinisokeria, kanelia, inkivääriä, appelsiinia ja amaretto-likööriä. Herkku nautittiin sitten kanelilla maustetun vaniljavaahdon kanssa. Tätä kannattaa kyllä kokeilla, jos ei ole ennestään tuttu! Nopea valmistaa, mutta täyteläinen ja juhlallinen jälkiruoka. Kerran joimme tämän kanssa Late Harvest Sauvingon Blancia ja se kruunasi aterian hurmaavalla tavalla.

Kuvaa ei tietenkään ehtinyt ottaa, kun banaanit vilahtivat hetkessä parempiin suihin.


Nyt olen ansainnut ehkä pienet päiväunet. Ulkona näyttää kolealta ja tuuliselta, joten aamupäivän pikkulenkki saa jäädä ainoaksi. Illan voisinkin tuijottaa televisiota.

11 kommenttia:

 1. Samanlaista säätä sielläkin.
  Vielä on kaunista värihehkua.
  Täälläkin vain lekotellaan.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen ihmetellyt kuinka saman lajin puut, vierekkäisetkin, pudottavat lehtensä aivan eri aikaan.

  Miten sait ylimmän ja alimman kuvan juuri sopivan kokoisiksi tietokoneen näyttöön? Minulla kuvat tulevat aina valtavan kokoisina.
  Nuo ruskakuvat ovat upeita.

  VastaaPoista
 3. Tarkoitin tuolla kuvan koolla sitä, kun klikkaa ne suuremmaksi, niin miltä niiden koko silloin näyttää.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin haluttaisi lekotella mutta koirat odottavat lenkkiänsä ja työpaikallakin olisi vielä käytävä. Uuvuttaa jo vaikkei työviikko ole vielä edes alkanut.Se johtuu siitä kun koko viikonloppu on mennyt työnteossa eikä levossa ja rentoutuksessa.

  Ruska on täällä on ohi, lunta odotellaan!

  Kauniita ruskakuviavielä, etenkin tuo viimeinen hehkukuva!

  VastaaPoista
 5. Tien varren puut saavat pakokaasuista enemmän ravinteita ja ovat näin ollen vielä 'kasvumassa vaiheessa' kuin niukemmalla sitkuttelevat pihapuut.

  Täällä etelässä on vielä hieman lehtiä, tai siis aikasen paljon ;)

  VastaaPoista
 6. Arleena, sunnuntain lekottelu on ihanaa. Sateinen ilma tuntuu vielä väsyttävän lisää. Oikeasti tahtoisin kyllä olla mieluummin energinen ja reipas.

  Susanne, kyselin itsekin vasta neuvoja kuvien koosta muilta. Krisu vastasi 2.10., että kannattaa pienentää kuvat käsittelyvaiheessa lopuksi noin kokoon 1000x800. Vuodatuksella ei tarvinnut näitä miettiä, kun kuvat eivät auenneet suurempaan ikkunaan.

  Maaretta, sinnehän vissiin jo luvattiin esimakua ensilumesta pikapuoliin. Pikkupakkanen on suorastaan virkistävää ja tuohan se valoakin. Nyt kirkasvalot käyttöön!

  Lepis, olisin kuvitellut ennemminkin, että pakokaasut ovat haitaksi puille, mutta totta on, että tien varrella ne ovat aivan eri pörheitä ja tiukasti elämässä kiinni vielä.

  VastaaPoista
 7. Syysmyrskyä kai luvattiin, loputkin lehdet lähtevät.

  Lepäät sitten huomenna, kai sun loma jatkuu?

  eicka

  VastaaPoista
 8. Eicka, huomenna menen hakemaan lisää lomaa.

  VastaaPoista
 9. Hei, toivottavasti loma-asia meni hyvin! Kauniita ruskakuvia, Vaikea uskoa, että viikossa lehdet ovat menneet lähes. Täällä on hyvin vaihtelevat kelit. Ja aika kylmä; sisällä alle 20 astetta. ja kun paistaa niin PAISTAA. Miehen työpaikalla näkyy olleen tilanne tänään...

  VastaaPoista
 10. Taas mielettömän upea valo noissa kuvissa.
  Tein myös kerran banaanit tuolla ohjeella, taivaallista. Kaloreita varmaan miljoona. Mutta suosio oli suuri ja nautinto myös.
  Meri

  VastaaPoista
 11. Eevis, sain pari viikkoa lisää lomaa, vaikka lomaahan se olisi ollut muutenkin. Aika isoja lämpötilavaihteluja siellä, ei uskoisi. Sisälämmitykseen ei taideta panostaa kuumassa maassa.

  Meri, kiitos kehuista! Banaanien maku nousee aivan eri ulottuvuuksiin noin paistettuna kuin suoraan kuoresta vetäistynä.

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...