maanantai 6. lokakuuta 2008

Semi-myrskypäivä, mutta sentään lomalla

Päivä on huvennut asioilla kulkiessa niin, että en ole saanut riviäkään aikaiseksi tänne. Kävin iltapäivällä peräti kahdella lääkärillä eli koko päivä meni sairaalanmäellä. No, loma nyt ainakin jatkuu vielä pari viikkoa. Olisi tosin jatkunut muutenkin ihan tavallisena lomana, mutta hain sen sairauslomaksi, kun en mitenkään voisi vielä mennä töihin. Mikä tahansa kotityökin saa sydämen tykyttämään ja kurkun kuristamaan.

Alkuillan värkkäsin Picasan kanssa, se kun on minulle uusi. Värkkäsin ja värkkäsin, että keksin, miten sinne albumiin siirretään kuvia suoraan omalta kovalevyltä ilman, että julkaisee niitä blogissa. Ajattelin nimittäin siirtää sinne parhaita otoksiani, joita olen julkaissut aiemmin. Nyt siellä on tasan yksi kansio, mutta tarkoitus on vähitellen siirtää lisää. Se käy vaan todella hitaasti.


Tietokoneella olo ei tee minulle hyvää. Huomaatteko kukaan muu vastaavaa? Arvelen itse, että ei tule räpyteltyä silmiä normaalisti, ei hengitettyä tarpeeksi, ei vaihdettua asentoa, silmät tuijottavat samaan kohtaan pitkiä aikoja, niska jäykistyy, pian päässä puristaa.

Valokuvien käsittely on pahinta myrkkyä kropalle, mutta niin ihanaa sielulle! Miten tämänkin ristiriidan sitten ratkaisi?

13 kommenttia:

 1. Kuvat on ainakin hyviä, näitä kehtaa näyttää ja käsitellä! Siskon tilassa taas huomattavaa edistystä, jihuu :)

  VastaaPoista
 2. Toivon parasta ja loman auttavan puudutukseen sekä tykytykseen.

  Kuvat ovat hienoja. Erityisesti pidän tuosta toiseksi alimmaisen perspektiivistä.

  VastaaPoista
 3. Olipa ihanat krassikuvat.

  Rentouttavaa lomailua.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia krassista, siinähän on hyvä syysväritys!

  VastaaPoista
 5. Krassi on yksi niistä kesäkukista joita minulla on oltava aina ja sinulla on niistä mitä upeimmat kuvat:)

  VastaaPoista
 6. Niitä kuvia voi siirtää picasaan myös kansio kerrallaan, kun valitset siitä yläreunasta kansion kuvan. Webalbumin puolella voi sitten vielä järjestellä niitä, jos haluaa kansiosta toiseen... Yksittäinsten kuvien siirtely on kyllä hidasta molemmissa.

  VastaaPoista
 7. Heippa! Valokuvasi ei auennut, krassit kyllä. Kauniita!
  Olen huomannut saman, Katriina. Väsyneenä tietokoneella istuminen rasittaa, vaikka niiiin hauskaa onkin. Saitko avun mäellä?

  VastaaPoista
 8. Vicki, kiva että siskosi vointi kohenee pikkuhiljaa. Ehkäpä hän sittenkin vielä toipuu entiselleen.

  Lepis, loma auttaa aina! Kiitos kuvakehuista, noin sadan vuoden päästä voin päästä sinun tasollesi valokuvauksessa;-)

  Arleena, krassi on lempikukkiani, mutta ensimmäistä kertaa olen nyt siemenestä asti kasvattanut.

  Raija, nämä kukat onnistuvat tosiaan toistamaan syksyn värejä, se kai on niitten valtti.

  Kiitos, Inkivääri, kauniisti sanottu kuvista! Olen täällä juuri yrityksen ja erehdyksen kautta keksinyt, miten kuvia siirrellään sinne ja tänne.
  Picasassa on minusta mukavat ja helpot säädöt, kun en vieläkään viitsi tuota Photaria avata. Tiedostokoon muuttamista en ole tosin löytänyt, sen teen vielä muulla ohjelmalla. Onko vinkkejä?

  Eevis, olen ruvennut epäilemään, että tietokonetyöskentely ei sovi minulle kovin hyvin, niin ihastunut kuin siihen olenkin :-(
  Sain kyllä keskustella ymmärtäväisen nuoren lääkärin kanssa ja hän kirjoitti vielä kaksi viikkoa lisää lomaa. Eli lomani siirtyvät myöhemmäksi. Kun meitä on jo samasta yksiköstä kolme sairastunut liiallisen työmäärän takia, pyysin itsellenikin neuvottelua johdon kanssa. Entiseen rumbaan en palaa.

  VastaaPoista
 9. Näkisitpä paikan ja asennon missä minäkin istun tässä koneella..Ei tee hyvää, mutta langattomana läppärini ei toimi, joten kun piuhat ei ole pitkät niin tietyssä paikassa on kone oltava..
  Ja mulla on vielä se, että kone on oltava keskeisellä paikalla, jotta näen myös missä lapset surffailevat.

  Jaksamisia sinullekin sinne kotiin ja sairaslomalle. Tärkeintähän se on kuunnella itseään..

  Oletko elokuvia katsonut?

  VastaaPoista
 10. Kunnon työtuoli auttaa paljon, säädettävä sellainen. Onko sinulla koneen ääressä sellainen. Ellei ole, hanki heti, ei maksa hirveitä.

  Aina välillä pidä tauko työskentelystä, pyöritä hartiat, venyttele kunnolla tai käy jääkaapilla - juomassa jäävettä ettei silmät kuivu. Hypi. (vaihda pikkuhousut) Käy kutittamassa miestä ja juokse sitten karkuun siinä toivossa että hän ajaisi takaa. Ellei niin käy, venyttele vielä vähän ja palaa koneelle.

  VastaaPoista
 11. Sooloilija, minä tahtoisin langattoman kannettavan, että voisin lojua sängyllä välillä vatsallaan tai selällään eikä tarvitsisi aina istua. Sitä ennen taidan ostaa uuden kameran, joskus.

  En ole uusia elokuvia katsonut. Omasta hyllystä Nousukauden. Nyt kävin hakemassa kirjastosta klassista pianomusiikkia, sielu kaipaa Chopinia, Erik Satieta ja Debussy'tä.

  Meri, kiitos hyvistä neuvoista! On mulla kyllä nyt hyvä tuoli, ostin kesällä Ikeasta kalliin ja kunnollisen. Mutta tuo muu onkin vaikeampaa. Ennen kuin huomaankaan, olen istunut hengittämättä hiljaa samassa asennossa kolme tuntia. Enkä edes pelaa mitään!

  VastaaPoista
 12. Hyvä että loma jatkuu ja pyydät neuvottelua.

  Näemme ensi viikolla, kivaa!

  Koneella istumisesta olen ihan samaa mieltä. Venyttelyä siinä samalla, nosta jalka seinälle.

  eicka

  VastaaPoista
 13. Eicka, odotan jo ensi viikkoa!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...