lauantai 29. toukokuuta 2010

Aamuherkkua


Lauantaiaamun kunniaksi tein hieman erilaisen aamupalan. Oli sopivasti yövieraitakin. Olin kypsytellyt tuoretta ananasta viikon ajan pöydällä ja siitä alkoi jo levitä mietoa ananaksentuoksua. Arvelin, että ananas on jo tarpeeksi kypsä.

Kyllä se mehukas ja maukas olikin! Sain kerran saksalaisilta ystäviltä tuliaisiksi tuon härvelin, jolla saa kairattua ananaksen hedelmälihan ulos kokonaisena spiraalina. Nyt noita saa kaupoista täältäkin, mutta en tiedä nimeä. Ananaskaira?


Uudessa Gloriassa oli Pipsa Hurmerinnan houkuttelevia ruokaohjeita. Yksi kiinnostava oli tämä Mustikka-ricotta-hotcake -ohje. Sokerittomana nämä pikkupannarit kehotettiin tarjoilemaan vaahterasiirapin kanssa, mutta me valuttelimme päälle appelsiininkukkahunajaa. Lautaselle otettiin vielä tuoretta ananasta ja pensasmustikoita: ihanaa!


Viidelle-kuudelle tarvitaan:
1 prk (250g) ricottaa
1 dl maitoa
4 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
2½ dl vehnäjauhoja (laitoin täysjyvää)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(minä lisäsin vielä ruokalusikallisen sokeria, voisi panna kaksikin)
voita tai pullomargariinia paistamiseen

Tarjoiluun:
tuoreita tai pakastettuja mustikoita
vaahterasiirappia tai hunajaa
banaaneja tai ananasta


- Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset kulhossa.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne keltuaisseokseen.
- Kääntele viimeisenä valkuaisvaahto taikinaan.

Paista lättypannulla, blinipannulla tai tavallisella paistinpannulla pienempiä tai isompia lättysiä. Niistä tulee ihanan paksuja, ilmavia ja kuohkeita, ihan erilaisia kuin muista ennen paistamistani amerikkalaisista pannukakuista.

Jokaisen lättysen päälle voi ripotella muutamia mustikoita jo  paistamisen alkuvaiheessa, jolloin ne uppoavat taikinan sisään.

Nautitaan lämpimänä, kesäisen aurinkoisena aamuna hyvässä seurassa!

13 kommenttia:

  1. Taikina vaikuttaa hieman amerikkalaisten pannukakkujen oloiselta, tuo ricotta tosin tuo uuden säväyksen.

    Herkulliselta kuulostaa. Onnekkaita aamiaisvieraita sinulla :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Ananas maistuu aina, mutta useimmiten purkista.

    VastaaPoista
  3. Kaunis asetelma ylimmässä kuvassa. Kyllä tuli taas lähtö jääkaapille, niin herkullisesta näyttää.

    VastaaPoista
  4. Onkos Pipsa Hurmerinta myös Gloriassakin, Ellessä pitää myös ruokablogia. Pitääpä katsastaa.
    Ricottojuusto sopii hyvin lättytaikinaan.
    Azoreilla, kun olimme lomailemassa, aamiaispöydässä oli aina tuoretta ja mehukasta ananasta.

    VastaaPoista
  5. Oi ricotta on mun herkkua. Se sopii ihanasti pannukakkuihin ja muffineihinkin. Mums!

    VastaaPoista
  6. Silmäniloa taas kuvasi.
    Tiädän nämä pikku mustikkapannarit, nam! Tytär näitä joskus tekee, maistuvat kyllä aivan ihanilta.
    Ananas ja ananaskaira voisi käydä pienestä lahjaviemisestä.

    VastaaPoista
  7. Lepis, muutenhan tuo onkin sama taikina kuin amerikkalaisissa pannukakuissa, mutta ricotta on mulle uutta siinä. Syrnikeissä taas tulee ihana happamuus rahkasta.

    Sooloilija, tuoreessa ananaksessa on NIIN paljon parempi maku kuin purkitetussa, ainakin jos on kypsää.

    Manteli, ananas on houkuttelevan kuvauksellinen kohde:)

    Arleena, tuossa jutussa on vain 10 parasta ruokaa. Se taas on aina ollut minusta Glorian parasta antia. Sieltä ovat kotoisin oman keittiöni helmet.

    Omenaminttu, minulle ricotta on vielä uusi tuttavuus ja mietin, mihin sitä voisi käyttää. Pitää myöntää, että kesti jonkin aikaa, ennen kuin tuoreesta mozzarellastakaan tuli herkkua.

    Rita, ananaskaira olisi tosiaan hyvä tuliainen: sitä ei tulisi ostaneeksi itse, mutta on tyytyväinen sen olemassaoloon.

    VastaaPoista
  8. Hyviä olivat, sain maistiaisen!
    Meri

    VastaaPoista
  9. Nam! Ananas ja lätyt. Tuollainen vekotin olis kätevä, vaikka ananasta tulee ostettua tosi harvoin kokonaisena. Säilykkeetkin menevät alas ihan hyvin :) On siinä kuitenkin ihan oma makeutensa ja voimakkaampi maku kokonaisessa.

    eikka

    VastaaPoista
  10. Mullakin on tuo sama ananaskaira,mutta täällä sitä ei paljon ole tullut käytettyä,koska täällä kasvatetut ananakset ovat niin tyyriitä.Kun asuin Venezuelassa,tuli ananasta syötyä joka päivä,ja totta,ei tuoretta voi purkkiananakseen edes verrata!
    Namin näköiset lätyt.

    VastaaPoista
  11. Meri, oli muuten kiva olla taas matkoilla hotellissa, kun sai mennnä välillä valmiiseen aamiaispöytään. Tosin joka aamu melkein samanlaiseen, mutta kuitenkin parempaan kuin kotona:)

    Eikka, kokonainen ananas on musta kiva syödä porukalla, aamulla tai jälkiruokana. Mutta kypsytystä se ensin vaatii.

    Yelian, Venezuelassa sai varmasti ostaa mehukkaita ja ihan kypsiä ananaksia. Täällähän ne eivät ole kohtuuttoman kalliita, mutta raakoja kyllä.

    VastaaPoista
  12. Oijoijoi, miten ihanan kuuloinen resepti. Minulla ja pikkusiskolla on pannukakkuperinne aina hänen täällä kyläillessään, viimeksi teimme unikonsiemen-sitruunapannareita ja ensi kerralla varmasti näitä! Pannukakkuja on ihana syödä kesäaamuna auringon paistaessa ja muumien pyöriessä taustalla telkkarissa :)

    VastaaPoista
  13. Hanna, unikonsiemen-sitruunayhdistelmä kuulostaa myös herkulliselta!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...