torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä!


Sinne hujahti taas melkein viikko ja on jo huhtikuu. Sain tehdä yllättäen kaksi leppoisaa päivää töissä, vaikka olin varautunut huhkimaan ja tarpeen mukaan jopa jatkamaan päiviäni kollegan loman takia. Tilanteet elävät  siellä ja sen mukaan mennään. Oli mukava myös vapaan jälkeen nähdä ihmisiä. Ajattelinkin eilen, että maaliskuu oli hyvä kuukausi. Muistan selvästi ajatelleeni samaa myös helmikuusta ja tammikuusta. 

Nuorempana lokakuu oli minusta hirveän pitkä nollakuukausi. Tammikuu oli toinen tolkuttoman pitkä ja tylsä, silloin oli vain kylmää ja pimeää eikä tapahtunut mitään; joulun jäljiltä oli rahatkin vähissä. Helmikuu oli minusta hyvä, ja maaliskuu taas kelju jäinen tai loskakuukausi. Elokuusta en myöskään innostunut, ja se johtui alakouluaikaisista muistoista loputtoman pitkikstä loppukesän päivistä syyskuuta ja koulunalkua odotellen.

Nyt kaikki kuukaudet ovat yhtä kivoja. Jokaisella on oma erityislaatunsa ja jokaiselta on odotettavissa jotakin uutta muutosta. Huhtikuu on aina tiennyt lumien sulamista ja muuttolintujen paluuta. Pääsiäisenä on useimmiten ollut räntäsadetta ja silloin on ollut kiva hautautua kotiin tai tavata sukulaisia ja ystäviä. Aito pääsiäissää on tänäänkin ollut. Pyhiä vietämme nuorison kanssa.

Keltaiset kukat ja pajunkissat ovat pääsiäsenä valoa ja kevättä lupaavia kukkia. Toivotaan tilkkasta aurinkoa jostakin pilvevälistä tänäkin pyhänä!
8 kommenttia:

 1. Ajattelin opiskeluaikoina samalla tavalla tammikuusta, aina oli rahat loppu. :D Varsinkin sen joulukuun jälkeen se pudotus oli jotenkin niin suuri... Nykyään voisin skipata loka- ja marraskuun, ihan hirveää aikaa, maaliskuukin on itselleni yleensä vaikeaa aikaa. Se äkkinäinen valo ja mun keho reagoi juuri päinvastoin kuin normi-ihmisellä eli väsymyksellä. Viime vuonna omasta vireestä huomasin, että olin elossa vuodessa kaksi kuukautta heinä- ja elokuun. Silloin olen viimeksi lukenut niin, että lopetin edellisen niin aloitin uuden. Ehkä mun oikeasti pitäisi muuttaa johonkin, missä paistaa koko ajan aurinko. Talvesta tykkäisin, mutta sellaista ei ole kahteen talveen täällä etelässä ollut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäihmisiä sinä olet ihan selvästi. Tasainen kesäkeli voisi olla sinulle mukava ja toivottavasti saat joskus kokeilla sitä pitempään. Puoli vuotta Kanarialla:) Siskonikaan eivät ole koskaan tykänneet talvesta ja pimeästä, toisin kuin minä. Aika moni reagoi valon nopeaan lisääntymiseen mielalan laskulla ja väsymyksellä, vaikka luulisi päinvastoin.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kuvat antavat uskon siitä, että ollaan jo lähempänä kesää. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntain mukava lämpö toikin hiukan kesäntuntua!

   Poista
 3. Sinne se livahti pääsiäinenkin ja mennään kohti vappua kovaa vauhtia.
  Lunta on pihalla tolkuttomasti, mutta joko sitä sitten vappuna saisi kesämekon päällensä?

  Kivaa loppukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän lämmintä on jo ollut, joten eiköhän teilläkin lumet vähene vauhdilla. Vappuun on vain muutama viikko; outoa!,

   Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...