keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pikajälkkäri


Sunnuntaina lounas kolmelle. Kirjolohipalat menevät teriyakimarinadissa hetkeksi uuniin ja kukkakaali kiehuu lähes kypsäksi ja muusataan sitten sitruunaöljyn kanssa maukkaaksi lisäkkeeksi. Mitä ihmettä keksin jälkiruoaksi?


Pakastimesta kaivelen vielä viimeisen pussin marjoja. Mustaherukat ovat omaa herkkuani, mutta eivät kenenkään muun. Koska olemme kaikki aikuisia, en ala muusaamaan marjoja koneella, vaan annan sulaa ja sekoitan ne lusikalla painellen puoleen kiloon kreikkalaista jogurttia. Sekaan vielä puolen sitruunan mehu ja juoksevaa hunajaa. Tästähän riittää vielä itselleni maanantaiksi aamupalalle. Nyt pieniin kippoihin ja päälle vielä tiraus hunajaa. Äh, en jättänyt yhtään marjaa koristeeksi...


 "Olkaapa hyvät, on tosi terveellistä."

Näitä La Fermière -sarjan jogurttipurkkeja olen ostanut ihan vaan näitten savikuppien takia. Tässä nyt on näitä laventelinsinisinä, mutta olen ostanut myös tummansinisiä ja yhden punaisen. Jotenkin ne vaan ovat tavattoman söpöjä! Tavallisesti meillä seisoo voiveitsi yhdessä sinisessä kipossa keittiön työpöydällä.


"Tai itket ja syöt."

9 kommenttia:

  1. Ihan parasta! Teen usein just tollasta iltaisin, kun ei jaksa alkaa leipiä tekemään. Kreikkalainen jogurtti maistuu itselleni turkkilaista paremmin, tykkään sen jähmeämmästä koostumuksesta. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään nyt enemmän kreikkalaisesta, mutta siksi että se on pehmeämpää kuin turkkilainen;) Aamuisin käytän silti rasvatonta A-jogurttia, silloin seitsemänkin prosenttia on liikaa mulle.

      Poista
  2. Hei! Ihanat purnukat, haluaa maistaa:) . Löytyykö näitä Jyväskylästäkin? Mistä ?
    t. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy, Sokoksen Mestarin Herkusta olen ostanut niitä, eivätkä edes maksa paljon.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Menenkin huomenna keskustaan asioille, joten sitten kokeillaan jukurtteja...
      Hyvää viikonloppua! t. Leena

      Poista
  3. Tuula ja Riitu26.3.2015 klo 20.50

    Ooohh ku näyttää hyvältä, viikonloppu tulossa joten jälkkäri on tiedossa.
    Vai on teilläki sänky tuhottu, meillä sänky on rottinkia ja Riitu ei viihy siinä muutoinkun sillon kun menee mököttämään. Mummo pisti paksun patjan ja pahvi sen alle, arvaa estikö syömästä rottinkia rikki....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tuhottu montakin petiä. Viimeisin musta, paksu ja pehmeä sänky on kestänyt eikä Vilma ole sitä purrut rikki. Silti se retuuttaa sitä illalla ympäriinsä ja heittelee patjaa pois.

      Poista
  4. En ole nähnyt moisia purkkeja. Täytyy pitää silmät auki. Tosin taitavat olla laktoosipitoisia...
    Itse käytän laktoositonta turkkilaista jogurttia. Ostan sitä kilo kerrallaan. Jogurtilla voi korvata rahkan ja kermaviilin tarvittaessa tai muuten vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne turkkilaiset ja kreikkaiset on ihania käytössä! Maku ja koostumut ovat sopivia, ja ennen kaikkea niillä voi korvata kermavaahtoa:)

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...