maanantai 19. tammikuuta 2015

Hiustaikoja ja kulmakarvojen palautus


Olen saanut taas verenpainetasoni nousemaan, mutta onpahan ainakin tukka hyvin. Oloa ei ainakaan paranna, jos näkee peilistä, että tukka on kuin nuoltu pitkin päätä ja kulmakarvat hävinneet matkan varrelle. Näissä kuvissa hiukset on eilen pesty ja laitettu, yön yli nukuttu ja aamupäivällä olen vain kertaalleen harjannut läpi, ei mitään muuta. Leikkaus on noin kolmen viikon takainen, raidat viime viikolta. Tukka on pysynyt hyvin mallissa, koholla ja irtonaisena. Se kiiltääkin vielä, vaikka kiiilto ei nyt kuvissa taida näkyäkään.


Löysin nimittäin uuden käsittelyaineen, joka todella toimii ohuissa, mutta jäykissä ja lasimaisissa hiuksissani. Tammikuun Liv-boxista tuli Cutrinin Chooz-sarjan tuuheuttaja eli Multivolumizer-voide. Sarja on tuttu ja olen käyttänyt monia suikutettavia tuotteita siitä, lämpösuojaa ja jotain muuta. Ihmeempää tuuheutta niistä tosin ei ole tullut, siksi suhtauduin tähänkin varsin epäluuloisesti.


Pari pumppausta käsiin, sekoitus, hierominen hiuksiin ja sama vielä muutamaan kertaan toistettuna. Kuivaus, kevyt taivutus suoristusraudoilla ja kas: hyvä kampaus on valmis. Vähän kuivashampoota suortuvien alle, taas sekoitus, harjaus ja kevyesti lakkaa päälle. Mutta se juju onkin siinä, että tämä taivutus ja käsittely myös pysyy. Ei lätisty eikä latistu eikä mene päätä pitkin. Aamullakin on tukka hyvin.


Sitten jotain hirveän kamalan näköistä: tällaisena ei kukaan halua tulla nähdyksi, mutta miksi ei näyttää reilusti yli viisikymppisen ankeaa ja raadollista todellisuutta! Tämä huolto on silkkaa rahansäästöä. Hiusten raidoitus ja kulmakarvojen värjääminen on lähes kuukausittaista. Teettäisin ne mielelläni ammattilaisella, jos vain raaskisin maksaa. Samasta syystä hoidan jalkanikin itse, vaikka kävisin mieluusti paikassa, jossa tukka, kulmat, kädet ja jalat pistettäisiin kerralla kuntoon. Niin ja naama, ja samppanjan kera tietysti, kuten nykyään kuuluu! Tehdään siis naamiotkin kotona, kosmetologilla käyn vain kolmisen kertaa vuodessa.

Kulmille käytän tavallisia Refectocils-pakkauksia. Vaaleanruskea on ollut käytössä kauan, ja yksi kampaaja vinkkasi, että osan väristä voi korvata mustalla, niin saa harmaamman tuloksen. Se oli hyvä neuvo: nyt sekoitan kolmas- tai neljäsosan mustaa tuohon vaaleanruskeaan ja toimin muuten ohjeen mukaan. Levitän värin varsin ronskisti isolle alueelle, se ei tartu ihoon, vaikka en sitä rasvalla suojaakaan. Kymmenen minuutin vaikutusajan jälkeen pyyhin värin pois lämpimään veteen kastetuilla pumpulilapuilla. Väri lähtee hyvin pois iholta, ja jos jotain meinaa jäädä, niin hankaan vähän saippualla.

Lopputulos ei ole ollenkaan hurja, ja karvat näkyvät taas.


Tärkein syy raidoitukseen on se, että vaalennus turvottaa ja kuivattaa hiusta ja auttaa asettumaan ja pysymään irti päänähasta. Oma värini on pikkuhiljaa tummunut, kuten niskasta näkee, ja tykkäisin siitä kyllä. Kokovaalennus ei sovi väreihini ollenkaan, olen kerran kokeillut senkin kolmekymppisenä. Tarvitsen tuota kaksivärisyyden ja tumman juurikasvun kontrastia. Olen aloittanut kotona raidoittamisen 90-luvun alussa, kun yksi kollega neuvoi sen valittaessani lama-aikaista käyttörahan puutettani. Käytän Schwartzkopfin Blonde M2 Medium -raita-ainetta tai joskus sitä vaaleampaakin.

Pakkauksessa on mukana huppu, josta (ennen pesua) vetelen pikkuruisella virkkauskoukulla isompia tai pienempiä osioita, miten milloinkin. Harjaan ja kampaan ne läpi, sekoitan aineet ja levitän seoksen hiuksille. Annan vaikuttaa 45 minuuttia ja pesen suihkussa pois. Nykyään pakkauksen mukana tulee kolmeen pesukertaan riittävä violetti hoitoaine, joka neutraloi siis keltaisuutta. Joskus käytän muutenkin silver-sampoota tai hoitoainetta, mutta jaksan harvoin odottaa niitten vaikutusaikaa.


Minulla on tällainen maantienvärinen tappisuora tukka, seuraavalla siskolla on tumma ja tuuhea tukka ja nuorimmalla vaalea ja kauniisti kihartuva hiuslaatu. Minä olen muuten myös lyhin 166 cm, jokainen nuorempi on viisi senttiä edellistä pitempi.



22 kommenttia:

  1. kyllä kulmat ja tukka näyttää tosi hyvin tehdyiltä, ei sinun kannata "ammattilaisille" mennäkkään,wau! ja tuo tukan väri on tosi upea!
    t.saris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen säästänyt pitkän pennin näillä konsteilla;)

      Poista
  2. Käsityöläinen se siellä ;)
    Voi kun itsekin uskaltaisin.
    Raidoitusta en ole milloinkaan kokeillut,
    tytär sensijaan on.
    Kulmista tulee itse värjättyinä ihan kirjavat.
    Tykkäisin kynsistä ja ripsistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö sinulla olekin punertava tukka? Siihen tai tummaan tukkaan ei raitoja itse ehkä kannatakaan laittaa, jos ne pitää vielä värjätä päälle. Menisi liian vaikeaksi ja arvaamattomaksi. Kulmat kyllä onnistuu harjoittelun jälkeen.

      Toisaalta: pieni hetki hemmoteltavana saattaa olla kaiken sen rahan arvoinen!

      Poista
  3. Ihan mielettömän hyvät hiukset ja kulmat. Oikeasti toi sävy on musta aivan loistava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luonnollisen kirjava maantie, kuvailisin väriä. Joskus raidat asettuvat selkeämmiksi ja pidän siitäkin. Näin pääsen vähällä verrattuna niihin, jotka joutuvat värjäyttämään harmaata tyvikasvua tummaksi.

      Poista
  4. Ajattelin sua tässä jokin aika sitten, kun yleisen turhautumisen saattelemana poikeuksellisesti aloin kaivelle Sokoksen merkkikosmetiikan alelaaria. Ostin huulipunan ja luomiväripaletin ja mietin, että mitä sanoisit ostoksistani ja värivalinnoistani?
    Täytyy katsoa, löytisikö tuota muotoilutuuhetinta pienessä pullossa, voisin ostaa kokeeksi. Ainakin sinun hiuksesi näyttävät hyvältä. Mulla on ongelmani liian nopea hiusten kasvu, pitää käydä leikkauttamassa neljän viikon välein. Muuten kuontalo alkaa muistuttaa venäläistä karvalakkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin, että kyllä kasvoillakin saa kokeilla! Neutraali väri koko luomelle, tummempaa luomivakoon ja pieni ripaus muuta väriä vaikka silmän ulkonurkassa virkistää katsetta ja työpäivää kummasti. Vaikka suomalaiset ovatkin luonnonkauniita, ihmettelen vilpittömästi, miksi naiset täällä käyttävät niin vähän meikkejä töissä. Ilahduttaisihan se muitakin, mutta ennen kaikkea itseä.

      Poista
  5. Samoilla kestoväreillä minäkin kulmani laitan, tosin sekoitussuhde on puolet mustaa ja puolet ruskeaa;)
    Vaikka niitä värikokeiluja onkin ollut jos jonkinlaisia, niin raitoja en ole itse laittanut, mutta nyt taidan kokeilla, sillä niin hyvännäköiset ovat sinun hiuksesi! Ja pakko on vielä lisätä, että sinulla on tosi kaunis iho!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihoni on onnekseni ollut normaali ja melko ongelmaton. Ainoa paikka, missä ylikiloista on hyötyä;)
      Näin yhdellä videolla, että kestovärin voi levittää kulmiin myös viistolla siveltimellä. Sitä aion seuraavalla kerralla kokeilla. On muuten mielenkiintoista huomata, miten kestoväri pikkuhiljaa hiipuu pois ja peilissä aamuisin kulmat ohenevat ohenemistaan.

      Poista
  6. Onpas ihanat hiukset, malli sopii sinulle loistavasti. Käytätkö kulmissa sitä 3.1 vai 3.0 ruskeaa. Tuo mustan lisääminen olikin hyvä vinkki, kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama malli on ollut pitkään ja uusi kampaajani osaa kivasti ohennella sen sopivaksi.
      Isommassa tuubissa lukee Light brown 3.1, pienessä tuubissa vain väri. Olen käyttänyt siis vaaleanruskeaa.

      Poista
  7. Kauniin lopputuloksen saat itse tekemällä! :)

    VastaaPoista
  8. Siistit kulmat tuli, vau ! Voi kun itsekin osaisin/viitsisin. Kulmien nyppiminen ei ole mun juttu, ja väriä en hirveesti tarvitse omasta takaa. Hiustuotefriikkinä laitanpa tuon Choozin tuotteen hankintalistalleni :-) / mereidi(a)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nyt käyttänyt tuota Choozia monta kertaa ja kyllä se toimii ainakin minulla, toivottavasti sinullakin!

      Poista
  9. Onpa hyvin raidoitettu, ei uskoisi itse tehdyksi (terveisin nimim. ei täällä vaan ole saatu tuollaisia tuloksia aikaan...). Kulmat näyttävät värjäysvaiheessa aika hurjalta, mutta siinäkin olet saanut hienon luonnollisen tuloksen aikaan.

    Talvella kulmani pysyvät sopivan tummina, mutta kesällä ne vaalenevat niin, että muutaman kerran värjään niitä samalla lailla ruskean ja mustan seoksella.

    VastaaPoista
  10. Teen raidat vähintään joka toinen kuukausi, noin kuuden viikon välein. Niinpä päässäni on monenasteista vaalennusta, mikä oikeastaan on hyvä asia:)

    VastaaPoista
  11. Olen aina käynyt kosmetologilla laitattamassa kulmakarvani noin 35-vuotiaasta lähtien. Siihen asti olin elänyt ihan naturellina kulmakarvojeni suhteen. Nehän ovat ihan vaaleat, voisi sanoa näkymättömät. Vähitellen opin itsekin nyppimään rehottavat karvat pois. Nyt olen siirtynyt kanssasi samaan teen itse -kategoriaan. Tytär on laittanut jo kauan omat kulmansa, värin ostaa aina Suomesta täällä käydessään. Hän opetti minut kädestä pitäen ja kerran olen tehnyt värjäyksen ihan itse. Se on sitten 15 euroa kerta ihan pelkkää säästöä.

    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaahan se olisi käydä teettämässä näitä hommia muilla, en voi sanoa nauttivani kotivärjäysten teosta. Mutta rahansäästö on jo kuukausitasolla yhteensä sadan euron luokkaa, joten kummasti alkaa kiinnostaa!

      Poista

Kommentti ilahduttaa, kiitos!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...